Mana Zilnica

Mana Zilnica

2 Ianuarie 2017

SCRIPTURILE ÎN FIECARE ZI

Volumul IV

http://nowheresoonthere.blogspot.com

 

Psalmul 43

    Acest psalm se leagă mult de cel dinaintea lui, după cum ne ajută să înţelegem şi finalul său, care conţine repetarea ultimului verset din Psalmul 42 (Psalmii 42 şi 43 au aceeaşi încheiere). Sufletul meu are adesea nevoie să fie îndemnat să nu se mâhnească, sa-şi pună speranţa în Dumnezeu şi să-L preamărească din nou şi pentru totdeauna. El este nu numai mântuirea mea, ci însuşi „Dumnezeul meu”, Cel de care eu depind fără încetare, sursa „tăriei mele” (v. 2).

    Lumina Sa şi adevărul Său mă vor conduce spre o închinare înţeleaptă, dacă eu Îi cer aceasta, aşa cum psalmistul ne oferă aici un exemplu personal (v. 3 şi 4).

    Expresia subliniată ieri, ,Dumnezeul vieţii mele” (Psalmul 42.8), este completată acum, prin versetul 4, de una la fel de preţioasă: „Dumnezeu, bucuria veseliei mele”. Iubiţi credincioşi, nu ne este Dumnezeu deplin suficient pentru a ne face fericiţi? Îl simţim noi ca pe Izvorul bucuriei noastre, aşa cum era El pentru Domnul Isus? (Luca 10.21). Dacă da, dacă un astfel de Dumnezeu este Cel pe care ÎI cunoaştem noi, ne va mai putea fi oare inima mâhnită sau agitată? „Să nu vi se tulbure inima”, le-a spus Domnul ucenicilor Săi, „voi credeţi în Dumnezeu, credeţi şi în Mine” (loan 14.1). Şi în alt loc: „Aveţi credinţă în Dumnezeu” (Marcu 11.22). Credinţa! – iată măreţul zid protector în fata oricărei tristeţi sau tulburări pe care ni le poate provoca această lume. Ea este astăzi singura noastră resursă, aşa cum va fi, in timpul necazului, şi pentru rămăşiţa credincioasă.

 

DOMNUL ESTE APROAPE – GBV

http://www.gbv.ro/meditatii-zilnice/domnul-este-aproape

 

„În anul întâi al împărăției lui, eu, Daniel, am înțeles din cărți că numărul anilor pentru care fusese cuvântul Domnului către profetul Ieremia, pentru împlinirea pustiirilor Ierusalimului era șaptezeci de ani. Și mi-am îndreptat fața către Domnul Dumnezeu, ca să-L caut prin rugăciune și cereri, cu post și sac și cenușă. Și m-am rugat Domnului Dumnezeului meu și mi-am făcut mărturisirea și am zis: „Vai, Doamne, Dumnezeule mare și înfricoșător, care păstrezi legământul și îndurarea către cei care Te iubesc și păzesc poruncile Tale! Noi am păcătuit și am făcut nelegiuire și am făcut ce este rău și ne-am răzvrătit, abătându-ne de la poruncile Tale și de la judecățile Tale”.”
Daniel 9.2-5

După captivitatea babiloniană – Rugăciunea lui Daniel

Imperiul babilonian tocmai căzuse, iar acum ne aflăm în primul an al domniei lui Darius Medul. Daniel, care fusese adus captiv din Iuda pe când era tânăr, are acum peste optzeci de ani. El nu numai că se roagă de trei ori pe zi cu fereastra deschisă către Ierusalim, ci și parcurge cu atenție profeția lui Ieremia și descoperă acolo că Domnul spusese că timpul captivității avea să dureze șaptezeci de ani.

Acest lucru îl face să se roage – să mărturisească și să mijlocească înaintea lui Dumnezeu pentru iertare și restabilire. Deși, la vremea începerii captivității, el era doar un copil, Daniel se face una cu păcatul, cu nelegiuirea, cu ticăloșia și cu răzvrătirea poporului său. El se identifică nu doar cu seminția lui Iuda, din care provenea, ci cu întregul Israel (versetul 11). El Îi amintește Domnului cum mâna Sa puternică scosese poporul din robia Egiptului și Îi dă dreptate pentru judecățile Sale asupra poporului. El Îi reamintește însă Domnului și de îndurarea și de bunătatea Sa, și Îl roagă să-Și întoarcă mânia și furia de la cetatea Sa, Ierusalimul, și de la sanctuarul Său aflat acolo.

Domnul a dat răspuns rugăciunii lui Daniel și, mai mult, i-a revelat acestuia viitorul cu privire la cetatea și la poporul Său. Domnul să ne împărtășească și nouă gândurile și planurile Sale cu privire la Fiul Său și la poporul Său!

E P Vedder, Jr

 

SĂMÂNȚA BUNĂ

http://www.gbv.ro/meditatii-zilnice/samanta-buna

 

 

„Domnul Însuși va merge înaintea ta, El Însuși va fi cu tine, nu te va părăsi și nu te va lăsa; nu te teme …”
Deuteronom 31.8

Important

A început un an nou! Probabil, am făcut planuri, am luat diferite hotărâri, am stabilit anumite obiective, am pornit cu elan să le realizăm. Dar, poate, privim cu îngrijorare și teamă spre viitor.

Să nu uităm ceva important! Dacă Hristos este Domnul vieții noastre, El a promis că va merge cu noi. El a fost și anul trecut cu noi și nu ne va uita nici anul acesta, ci va fi cu fiecare personal. Dacă pășim în noul an cu bucurie, să nu uităm că Dumnezeu vrea să împărtășească cu noi bucuria noastră. Dacă pășim în noul an cu îngrijorare, să ne gândim la faptul că avem pe Unul, asupra Căruia putem arunca toate îngrijorările noastre, Unul care ne înțelege și ne vine în ajutor.

Nu suntem obligați să mergem singuri pe cale. Avem un Domn care merge înaintea noastră. El cunoaște calea mult mai bine decât noi. De câte ori nu ne vom afla în noul an în fața unor decizii, a căror importanță nu o cunoaștem și nu știm ce să facem! Cât de bine este să știm că înaintea noastră merge Mântuitorul care cunoaște exact drumul, care știe ce pericole se află în fața noastră, dar care știe și ce se petrece la stânga sau la dreapta. Dacă rămânem în apropierea Sa, Mântuitorul ne va da indicațiile necesare pe calea vieții. Vreți să-i încredințați acestui Mântuitor conducerea vieții?

 

CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU PENTRU ASTĂZI

coordonatori Bob & Debby Gass

www.fundatiaseer.ro

 

CARE ESTE VIZIUNEA TA PENTRU ANUL ACESTA?

„Când nu este nici o descoperire dumnezeiască, poporul este fără frâu” (Proverbe 29:18)

     Ce intenționezi să faci în acest Nou An?

Lucrul pe care ți-l pui pe inimă va determina modul în care îți cheltuiești timpul și energia. Același efort este necesar pentru a duce o viață neîmplinită cât și pentru una plină de semnificații. Unii cercetători au estimat recent că creierul omenesc are o capacitate între 10 și 100 de terabites, ceea ce înseamnă că fiecare dintre noi are loc destul să se dezvolte. Unul din lucrurile care ne aduc cea mai mare satisfacție și pe care îl poți face anul acesta este să lucrezi la dezvoltarea minții tale.

„Când nu este nici o descoperire dumnezeiască (simțul direcției), poporul este fără frâu”.

Lipsa mulțumirii nu vine din absența lucrurilor, ci din absența direcției. Prea mulți dintre noi abia mai trăiesc din cauză că se mulțumesc cu mai puțin decât le-a pregătit Dumnezeu. Calitatea vieții tale va fi determinată de viziunea pe care o ai și de efortul pe care ești dispus să-l faci pentru a o împlini. Așa că, oprește-te și fă o listă cu domeniile în care ți-ai dori să crești anul acesta, apoi abordează trei sau patru care sunt cele mai importante. Nu te descuraja dacă nu-ți ies lucrurile după cum dorești; nimic important nu se creează peste noapte.

Pavel a spus despre credința lui: „alerg spre ţintă, pentru premiul chemării cereşti a lui Dumnezeu, în Hristos Isus” (Filipeni 3:14). Este un proces; trebuie să perseverezi. Uneori vei avea impresia că faci doi pași înainte și trei înapoi. Dar nu renunța. E mai bine să mori de ceva decât să nu trăiești pentru nimic!

Dacă nu încerci ceva ce trece dincolo de specializarea ta, nu vei crește. Așadar, ce mai aștepți? Aștepți viața? Dar viața te așteaptă pe tine – așa că, înainte cu Domnul!


 

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: