Mana Zilnica

Mana Zilnica

21 Martie 2023

DOMNUL ESTE APROAPE

Având deci, fraților, îndrăzneală să intrăm în locurile sfinte prin sângele lui Isus, pe calea cea nouă și vie pe care a deschis-o pentru noi prin perdea, care este carnea Lui, și având un mare preot peste casa lui Dumnezeu, să ne apropiem cu inimă sinceră, în siguranța deplină a credinței, având inimile curățite de o conștiință rea și trupul spălat cu apă curată.

Evrei 10.19-22


În Locul Preasfânt

Chiar dacă noi suntem încă pe pământ, putem într-adevăr intra în Locul Preasfânt! Când suntem preocupați numai cu Domnul și, în mod deosebit, când ne strângem laolaltă ca familie preoțească, pentru a ne aduce jertfele de laudă și de mulțumire, atunci, prin credință, putem intra în Locul Preasfânt. Acolo aducem jertfele noastre pe altarul de aur, jertfele noastre de tămâie care vorbesc despre slava Sa, despre bunătatea Sa. Și este minunat să intrăm acolo, în acest loc sfânt, în prezența lui Dumnezeu, și să stăm acolo cu o conștiință liniștită, așa cum ne spune Epistola către Evrei; căci noi știm, și ne-o spune și sângele, că toate păcatele au fost îndepărtate.

Da, într-o liniște desăvârșită, avem voie să ne închinăm Lui, Urzitorului mântuirii noastre. Avem voie să-I aducem acolo roadele noastre, jertfele noastre, jertfe de laudă, „rodul buzelor, care mărturisesc Numele Lui”. Am voie să spun acolo, înaintea Tatălui, ce am găsit în Fiul Său, în Domnul Isus: L-am găsit pe Mântuitorul meu, pe Fiul lui Dumnezeu care m-a iubit! Tatăl spune: «Acesta este Fiul Meu Preaiubit, care a săvârșit toată lucrarea pentru Mine, Cel în care Mi-am găsit toată plăcerea». Și eu pot să-I vorbesc Tatălui despre slava Fiului, slavă pe care Tatăl o cunoaște și pe care tocmai de aceea a descoperit-o în Cuvântul Său, ca eu s-o admir împreună cu El și pentru ca apoi să I-o pot aduce ca jertfă, care este bine primită înaintea Lui. Ce minunată este această slujbă!

H. L. Heijkoop


SĂMÂNȚA BUNĂ

După ce s-a întâmplat acest lucru au venit și ceilalți bolnavi din insula aceea și au fost vindecați.

Fapte 28.9


Sănătate optimă

În zilele noastre, totul se pune în mișcare pentru a atinge o stare optimă de sănătate. Domenii întregi ale industriei îi promit omului, prin produsele lor, să-l facă sănătos sau cel puțin să-i îmbunătățească starea. Exercițiile de fitness și o hrană echilibrată îi garantează că vor contribui la creșterea bunăstării lui corporale.

Vârsta medie de viață a oamenilor crește tot mai mult în țările dezvoltate, ceea ce îi face pe tot mai mulți să acorde sănătății o și mai mare atenție. Totuși, în ciuda atâtor mijloace care le stau la dispoziție, ei nu pot nici împiedica procesul îmbătrânirii și nici ocoli moartea.

În tot acest timp, oamenii își neglijează sufletul lor nemuritor. Ei au nevoie de un Doctor care să le vindece rănile provocate de păcat. Acest Doctor este Isus Hristos. El invită și astăzi: „Veniți la Mine toți cei trudiți și împovărați, și Eu vă voi da odihnă” (Matei 11.28).

Sufletul omului care se îndreaptă plin de încredere spre Isus Hristos și care își mărturisește sincer păcatele se face sănătos. Inima i se liniștește, pentru că toată vina lui este iertată. Atunci el poate fi fericit, în ciuda greutăților trupești, pentru că aparține cerului prin credința în Domnul Isus. Și poate experimenta zi după zi ceea ce Cuvântul lui Dumnezeu ne invită pe toți să facem: „Chiar dacă omul nostru de afară se trece, totuși cel dinăuntru se înnoiește din zi în zi. Căci întristările noastre ușoare și de o clipă lucrează pentru noi mai presus de orice măsură o greutate veșnică de slavă” (2 Corinteni 4.16,17).

Citirea Bibliei: Ieremia 2.1-37 · Luca 19.39-48


CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU PENTRU ASTĂZI

coordonatori Bob & Debby Gass

BUCURIA DEPLINĂ – Fundația S.E.E.R. România

„Părtăşia noastră este cu Tatăl şi cu Fiul Său, Isus Hristos… pentru ca bucuria voastră să fie deplină”. (1 Ioan 1:3-4)


Când în viața noastră lipsește bucuria, lipsește și puterea (vezi Neemia 8:10). Fericirea noastră nu trebuie să se bazeze pe ce se întâmplă în jurul nostru; ea trebuie să se bazeze pe relația noastră cu Isus Hristos. De aceea, apostolul Ioan spune că „bucuria noastră poate și trebuie să fie deplină.”

Pastorul Reimar Schultze spune: „Ioan nu a afirmat lucrul acesta când totul mergea bine, ci când totul s-a transformat în haos. Ce se întâmplase? Toți ceilalți apostoli, prietenii săi, fuseseră uciși. Romanii distruseseră Templul, din care nu mai rămăsese „piatră pe piatră”. Iosefus Flavius, un istoric iudeu și martor ocular a scris: „Cei care au pierit au fost mai mulți decât victimele tuturor celorlalte calamități pe care oamenii sau Dumnezeu le-au adus vreodată lumii!” Mulți iudei și creștini au devenit refugiați. Speranța medie de viață era de aproximativ 40 de ani și aproximativ 25% dintre locuitorii Romei erau sclavi.

Ioan însuși a trăit ca exilat pe insula Patmos. Nu avea parte de nicio mângâiere pământească și nicio siguranță a vieții de mâine. Iar când paharul nefericirilor a fost plin, Dumnezeu l-a trimis să arate lumii triumful creștinismului asupra tuturor lucrurilor. Scrierile lui Ioan, cu referire la umblarea noastră zilnică, au fost o încununare a tuturor lucrurilor pe care cerul a intenționat să le reveleze în Cuvânt: dacă avem părtășie spirituală (frățească) bucuria noastră va fi deplină. Nu ai nevoie de circumstanțe plăcute, ca lucrul acesta să se întâmple!”

David a spus lucrul acesta cel mai bine (Psalmul 16:11): „înaintea Feţei Tale sunt bucurii nespuse, şi desfătări veşnice în dreapta Ta”.


SCRIPTURILE ÎN FIECARE ZI

de Jean Koechlin

Proverbe 26:13-28


După portretul nebunului (v. 112), iată aici alte personaje, tot atât de detestabile.

Primul este leneşul (v. 13-16), pe care lam întâlnit deja de mai multe ori. El invocă pericole sau greutăţi imaginare pentru a se sustrage de la îndatoriri (v. 13), neglijânduşi până şi hrana (v. 15). „Uşa se întoarce în balamalele ei” (v. 14); „uşa efectuează o mişcare de dute-vino, dar rămâne în acelaşi loc. Să ne punem şi noi întrebarea dacă, în ce ne priveşte, am înaintat mai mult decât ea, dacă am făcut vreun progres în viaţa creştină!” Leneşul se răsuceşte în patul lui. Cineva se poate deci mişca sau agita, fără să furnizeze vreo activitate.

De asemenea, ne este zugrăvit certăreţul (v. 1721). El este capabil să înteţească focul disputelor. Versetul 17 are însă mai multe aplicaţii. A lua parte la conflicte sociale, sindicale, politice ~ aceasta îl expune pe copilul lui Dumnezeu la crude muşcături.

Urmează bârfitorul, care contribuie şi el la întreţinerea certurilor (v. 20, 22), apoi înşelătorul, deghizânduşi ura din inimă sub cuvinte amabile (v. 2325; de exemplu: 2 Samuel 20.9,10; Ieremia 12.6). Isus a avut dea face cu diverse forme ale răutăţii şi ale ipocriziei denunţate în aceste versete (Matei 17.17; Psalmul 38.12) şi cât de mult a avut El de suferit din aceasta!

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: