Mana Zilnica

Mana Zilnica

10 Septembrie 2022

DOMNUL ESTE APROAPE

Fără tată, fără mamă, fără genealogie, neavând nici început al zilelor, nici sfârșit al vieții, dar asemănat Fiului lui Dumnezeu, rămâne preot pentru totdeauna.

Evrei 7.1-3


Melhisedec reprezintă atât persoana cât și virtuțile, titlurile, drepturile și autoritatea adevăratului Preot al lui Dumnezeu. Ce imagine ne oferă toate aceste lucruri despre „Marele Preot al mărturisirii noastre”!

El S-a coborât pe pământ în slava deplină, personală, a Fiului, iar la timpul potrivit S-a suit înapoi la cer, purtând cu El virtutea jertfei Sale pentru păcat și acele compasiuni prin care Se face de ajutor sfinților. Credința se familiarizează cu tot acest drum al lui Isus. Ea recunoaște în El pe Fiul care Și-a făcut cortul printre noi; iar după ce parcursul Lui de umilință și suferință a luat sfârșit, credința Îl recunoaște în Cel înainte lepădat și răstignit pe Omul slăvit în ceruri – o singură Persoană: Dumnezeu manifestat în trup aici, și Om ascuns în slavă acolo. Așa citim despre El și despre calea Lui binecuvântată: „Dumnezeu S-a arătat în trup, a fost îndreptățit în Duh, a fost văzut de îngeri, a fost predicat între națiuni, a fost crezut în lume, a fost primit sus în glorie” (1 Timotei 3.16).

Sub „chipul de Dumnezeu”, El a fost cu adevărat Dumnezeu; sub „chipul de rob”, a fost un Rob cu adevărat. N-a socotit ca un lucru de apucat să fie deopotrivă cu Dumnezeu; Și-a exercitat toate drepturile dumnezeiești și S-a folosit de toate comorile și resursele divine cu cea mai deplină autoritate, însă a făcut toate acestea dezbrăcându-Se pe Sine Însuși și ascultând. Acest lucru ne descoperă secretul. Tot ce vedem ca istorie se explică prin taină. Găsim din nou aici slava din nor. Norul care însoțea tabăra și suferea în toate suferințele ei era Domnul taberei. Slava care traversa pustia, întovărășindu-l pe Israel în toate pelerinajele lui, era Slava care Se odihnea între heruvimii din Sfânta Sfintelor.

J. G. Bellett

SĂMÂNȚA BUNĂ

V-ați îmbrăcat în omul cel nou, creat după chipul lui Dumnezeu, în dreptatea și sfințenia adevărului.

Efeseni 4.24


Consilierii de imagine

În epoca noastră suprasaturată de mass-media, consilierii de imagine au devenit esențiali. Aceștia se asigură că opinia publică are o imagine ideală despre personalitățile cunoscute. Sportivii, politicienii și oamenii de afaceri vor să influențeze modul în care sunt percepuți de lume și de aceea consilierii de imagine, bine plătiți, lucrează la imaginea clienților lor – chiar dacă este un contrast puternic între apariția lor publică și cum arată ei în realitate.

Noi, oamenii, avem nevoie însă de altceva – nu de o corectură exterioară, ci de o schimbare din interior. Cele mai grave defecte ale noastre nu pot fi acoperite cu produse cosmetice. Ne naștem în păcat și avem inimi rele și corupte. Nici cea mai bună imagine în fața oamenilor nu schimbă această situație. Isus Hristos ne oferă o schimbare reală. Când credem în El și Îl acceptăm în viața noastră, începem o viață nouă, schimbată radical. Atunci ne dezbrăcăm de omul cel vechi și suntem îmbrăcați cu omul cel nou, care a fost creat după chipul lui Dumnezeu. Prin această schimbare interioară putem să trăim așa cum Îi place lui Dumnezeu, iar acest lucru va fi observat și de semenii noștri.

Domnul Isus poate face din noi cu adevărat oameni noi! El nu reface exteriorul, ci ne dă o inimă nouă, care ascultă de Dumnezeu și care vrea să facă binele.

Citirea Bibliei: Isaia 5.1-17 · Fapte 22.1-11

CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU PENTRU ASTĂZI

coordonatori Bob & Debby Gass

FII UN OM CU INIȚIATIVĂ! (2) – Fundația S.E.E.R. România

„Binecuvântat să fie omul, care se încrede în Domnul…” (Ieremia 17:7)


Dacă ești un om cu inițiativă, adică, știi ce vrei și ești dispus să-ți asumi riscuri, atunci trebuie să treci la fapte. Există un slogan binecunoscut care spune: „Dacă vrei, poți!” Cei ce au inițiativă nu așteaptă ca alții să-i motiveze. Ei știu că responsabilitatea lor este să meargă înainte, dincolo de zona lor de confort, și fac din lucrul acesta un obicei.

Președintele american Theodore Roosevelt a spus: „Nu există nimic extraordinar sau ieșit din comun în ce mă privește, cu excepția, poate, a unui singur lucru: fac lucrurile care cred că trebuie făcute. Și când îmi pun în cap să fac un lucru, acționez!”

Biblia spune: „Încrede-te în Domnul, şi fă binele (treci la fapte); locuieşte în ţară, şi umblă în credincioşie.” (Psalmul 37:3) Învață din eșecurile tale, și mergi mai departe! Vestea bună pentru persoanele cu inițiativă este că fac lucrurile să se întâmple. Vestea proastă este că pe acest parcurs fac o mulțime de greșeli. Cu cât ai un potențial mai mare, cu atât șansele unui eșec cresc.

Senatorul Robert Kennedy a spus la un moment dat: „Doar cei care îndrăznesc să eșueze pot înfăptui ceva măreț!” Ești mereu în căutare de oportunități sau aștepți ca ele să vină la tine? Un fost președinte al companiei Chrysler, Lee Iacocca, a spus: „Chiar și decizia corectă este greșită atunci când este luată prea târziu!” Când a fost ultima oară când ai inițiat ceva substanțial în viața ta? Dacă în ultima vreme nu ai înaintat și nu ai ieșit din zona ta de confort, poate că trebuie să iei inițiativa. Biblia ne spune că: „El este ajutorul şi scutul nostru (al tău).” (Psalmul 115:11) Asta înseamnă că Dumnezeu te va ajuta să reușești! Și chiar dacă vei cădea, El te va ridica, te va redirecționa și te va susține!


SCRIPTURILE ÎN FIECARE ZI

de Jean Koechlin

Faptele Ap. 9:1-22


Capitolul 8.3 menţiona un tânăr numit Saul ca fiind duşman deosebit de înverşunat al creştinilor. Potrivit propriilor cuvinte, el era „un hulitor şi un persecutor şi un batjocoritor”, pe scurt, cel dintâi dintre păcătoşi (1 Timotei 1.13,15). Puterea lui Dumnezeu însă îi va smulge lui Satan unul dintre cele mai bune instrumente şil va înrola în propriul Său serviciu. Nemulţuminduse cu ai chinui doar pe creştinii din Ierusalim, Saul, în furia şi în fanatismul său, împinge persecuţia până în cetăţile unde se întinsese lucrarea (comp. cu cap. 26.11). Iatăl că se îndreaptă spre Damasc, având în mână o împuternicire de la marele preot şi în inimă, o ură neîmblânzită împotriva ucenicilor lui Hristos. Dar, pe drum, în plină amiază, deodată este orbit de o lumină orbitoare, aruncat la pământ şi înţelege, ne imaginăm cu ce înfricoşare, că Cel carei vorbeşte de sus, din glorie, era acest Isus pe care-L înfrunta în ucenicii Lui. Pentru că Domnul Se identifică cu iubiţii Lui răscumpăraţi; ei fac parte din El Însuşi!

Saul este condus la Damasc, în timp ce în inima lui se împlineşte o lucrare profundă. Domnul îi dă lui Anania misiunea săl viziteze pe noul convertit, săi deschidă ochii şi săl boteze.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: