Mana Zilnica

Mana Zilnica

14 Ianuarie 2022

DOMNUL ESTE APROAPE

Și, pe când mergeau ele, iată, unii din pază au venit în cetate și au vestit preoților de seamă toate cele petrecute. Și, după ce s-au adunat cu bătrânii și au ținut sfat, au dat mulți bani ostașilor, zicând: „Spuneți: «Ucenicii Săi, venind noaptea, L-au furat pe când dormeam noi»”.

Matei 28.11-13


În pasajul de mai sus vedem cum preoții de seamă și bătrânii au plătit o sumă mare de bani pentru a prolifera minciuna că Domnul nu înviase dintre cei morți. Există întotdeauna un preț de plătit pentru o minciună.

Când Iacov a dobândit binecuvântarea de la Isaac prin intermediul înșelăciunii și al minciunii, fiind îndemnat de Rebeca, pe aceasta din urmă a costat-o relația cu fiul ei favorit, fiindcă nu l-a mai văzut niciodată, după ce acesta a fugit. Când Iosif a fost vândut ca rob de frații lui, care l-au mințit pe tatăl lor, arătându-i haina pestriță a lui Iosif, sfâșiată și pătată cu sângele unui animal, prețul a fost că Iacov l-a jelit pe fiul său vreme de mulți ani. Minciuna soției lui Potifar, care a spus că Iosif păcătuise împotriva ei, l-a costat pe acesta libertatea, fiind condamnat la închisoare pentru o perioadă destul de lungă. Minciuna lui David, cu privire la relația sa nepermisă cu Bat-Șeba, l-a costat bucuria, pacea și părtășia cu Dumnezeu. Minciuna lui Anania și a Safirei i-a costat viața pe amândoi.

Toate aceste întâmplări, precum și altele, arată clar că minciuna are un preț, material, emoțional sau spiritual, care ne afectează nu numai pe noi înșine, ci și pe alții.

Însă cel mai mare preț pentru minciunile noastre a fost cel pe care Domnul l-a plătit. Minciunile noastre ne-au separat de Dumnezeu, însă Domnul a plătit prețul pentru ele: El a fost „străpuns pentru fărădelegile noastre, zdrobit pentru nelegiuirile noastre. Pedeapsa care ne dă pacea era asupra Lui … Domnul a făcut să cadă asupra Lui nelegiuirea noastră a tuturor” (Isaia 53.5,6). Trebuie să înțelegem că prețul unei minciuni este mai mare decât ne-am putea închipui, iar priceperea acestor lucruri să aibă un impact pozitiv asupra inimilor și vieților noastre.

A. Blok

SĂMÂNȚA BUNĂ

Oprește-te acum și-ți voi face cunoscut cuvântul lui Dumnezeu.

1 Samuel 9.27


Oprește-te și ascultă!

Era o zi geroasă de ianuarie. Într-o stație de metrou din Washington D.C., un violonist cânta piese de Bach. Sute de oameni treceau pe lângă el în drumul lor spre locul de muncă. Unii i-au aruncat câteva monede în cutia deschisă a viorii. Alții s-au oprit pentru puțin timp, ca să-l asculte. O singură trecătoare însă l-a recunoscut: era chiar Joshua David Bell. În urmă cu două zile, biletele de la concertul artistului se vânduseră ca pâinea caldă. Prețul unui bilet se ridica la 100 de dolari.

Acest experiment social al ziarului „Washigton Post” ne pune pe gânduri. Câte lucruri bune nu ratăm noi în viață, pentru că nu găsim timp să ne oprim și să ascultăm! Zilnic trec nepăsători mii de oameni pe lângă Dumnezeul cel viu, care i-a creat. Ei nu doresc să audă Cuvântul Său, refuză dragostea Lui și încearcă să-L ignore, în loc să intre în legătură cu El.

Vă îndemnăm să vă luați timp să cugetați în liniște la evanghelie! În Noul Testament veți putea citi cum Isus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, a devenit Om, cum a trăit pentru Dumnezeu, cum a suferit, cum a murit ca Răscumpărător, cum a înviat a treia zi din morți și cum astăzi El vă poate veni în întâmpinare.

„Ferice mai degrabă de cei care ascultă Cuvântul lui Dumnezeu și-l împlinesc!” (Luca 11.28).

Citirea Bibliei: Osea 14.1-9 · Proverbe 1.8-19

CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU PENTRU ASTĂZI

coordonatori Bob & Debby Gass

AI GĂSIT ÎN HRISTOS O PRICINĂ DE POTICNIRE? – Fundația S.E.E.R. România

„toţi veţi găsi în Mine o pricină de poticnire” Matei 26:31


În noaptea dinaintea morții Sale, Domnul Isus a făcut acest anunț: „În noaptea aceasta, toţi veţi găsi în Mine o pricină de poticnire; căci este scris: „Voi bate Păstorul, şi oile turmei vor fi risipite.” Dar, după ce voi învia, voi merge înaintea voastră în Galileea” (Matei 26:31-32).

Gândește-te la asta! Dacă ucenicii, care au petrecut trei ani și jumătate mergând și vorbind cu Domnul Isus, ascultându-I mesajele și fiind martori ai minunilor Sale, au găsit în El o pricină de poticnire, atunci oricare dintre noi poate găsi. Domnul Isus spune: „Toţi veţi găsi în Mine o pricină de poticnire.” Chiar și promisiunea lui Petru a fost o cauză pierdută: „Chiar dacă toţi ar găsi în Tine o pricină de poticnire, eu niciodată nu voi găsi în Tine o pricină de poticnire.” (Matei 26:33). Cu siguranță acesta nu a fost unul dintre momentele de glorie ale lui Petru: „Chiar dacă toți…” – a fost arogant; „Eu niciodată nu voi găsi în Tine o pricină de poticnire.” – a fost înfumurat. Încrederea lui Petru a fost în puterea lui Petru. Cu toate acestea, tăria lui Petru n-a fost chiar de piatră!…

Domnul Isus a știut ce va urma, când i-a spus: „Simone, Simone, Satana v-a cerut să vă cearnă ca grâul. Dar Eu M-am rugat pentru tine, ca să nu se piardă credinţa ta; şi după ce te vei întoarce la Dumnezeu, să întăreşti pe fraţii tăi.” (Luca 22:31-32). Satan avea să-l atace și să-l pună la încercare pe apostolul Petru. Dar Satan nu avea să pună niciodată stăpânire pe el. De ce? Pentru că Petru era puternic? Nu, pentru că Domnul Isus era puternic, și El a spus: „Eu M-am rugat pentru tine.” Ce adevăr minunat: Domnul Isus Se roagă și pentru tine! „Tată, păzeşte, în Numele Tău, pe aceia pe care Mi i-ai dat… mă rog nu numai pentru ei, ci şi pentru cei ce vor crede în Mine…” (Ioan 17:11, 20).

Va răspunde Dumnezeu la rugăciunea lui Hristos pentru tine? Tu ce crezi? Eu spun: cu siguranță, DA!


 

SCRIPTURILE ÎN FIECARE ZI

de Jean Koechlin

Psalmul 54


După Doeg edomitul, zifiţii au fost aceia care, tot mişeleşte, au urzit un complot împotriva lui David. Ei lau informat pe Saul despre acţiunile şi gesturile rivalului său, ajutându-l să-i dea de urmă. Avem această istorisire relatată în 1 Samuel 23.19 , însă un detaliu semnificativ nu este menţionat acolo. Este această rugăciune încrezătoare, pe care împăratul respins a înălţato către Dumnezeul său în ceasul primejdiei.

În acelaşi fel, în viaţa creştinului, în împrejurările de fiecare zi, trebuie „urzită” în taină o ţesătură de rugăciuni înspre Dumnezeu. Este ceea ce găsim, de pildă, pe tot parcursul cărţii Neemia (Neemia 1.11; 2.4; 4.4; 5.19; 6.14). Lumea, care nu-L pune pe Dumnezeu înaintea ei (v. 3), şi care nu poate înţelege nimic din puterea rugăciunii, va atribui unor întâmplări favorabile, unui „hazard de succes” felul în care scapă cel credincios din primejdiile care-l ameninţă (un exemplu concludent îl avem în 1 Samuel 23.26, unde putem vedea cum Saul îl caută pe David întotdeauna pe latura muntelui pe care acesta nu se mai află). Cel răscumpărat cunoaşte însă numele Celui care îl scapă din toate necazurile şi preamăreşte acest nume (v. 1,6,7). Dumnezeu este ajutorul său şi, mai mult decât atât, în tot timpul încercării, El susţine sufletul care ar putea fi descurajat (v. 4).

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: