Mana Zilnica

Mana Zilnica

3 Ianuarie 2022

DOMNUL ESTE APROAPE

Aducându-ne aminte neîncetat de lucrarea credinței voastre și de osteneala dragostei și de răbdarea speranței în Domnul nostru Isus Hristos, înaintea lui Dumnezeu și Tatăl nostru.

1 Tesaloniceni 1.3


Oamenii din lume se fac adesea cunoscuți prin fapte filantropice mărețe, prin eforturi intense și prin multă perseverență în împlinirea lucrărilor lor. În cazul tesalonicenilor, apostolul leagă de acestea alte calități, care sunt creștine în esență: „lucrarea credinței”, „osteneala dragostei” și „răbdarea speranței” – cele trei mari elemente ale vieții creștine, care aduc sufletul în relație cu Persoanele divine, oferind astfel trăsăturile unui suflet convertit cu adevărat.

Mai mult, realitatea credinței, dragostei și speranței lor este conferită de faptul că aceste frumoase calități erau „în Domnul nostru Isus Hristos”.

Credința, dragostea și speranța – fiecare dintre ele are nevoie de un obiect. În creștinism, acest obiect suprem este o Persoană vie: Domnul Isus Hristos. Orice activitate reală în viața creștină este rezultatul credinței, care oferă puterea, înțelepciunea și harul necesare, din partea Celui care este nevăzut și care, prin urmare, poate fi perceput doar prin credință. Adevărata osteneală creștină izvorăște din dragostea pentru Domnul nostru Isus Hristos și nu este o îndatorire legică. Răbdarea nu este o resemnare, ci este o susținută speranță care Îl are ca obiect pe Domnul nostru Isus Hristos.

Viața credinței, a dragostei și a speranței este trăită înaintea lui Dumnezeu și Tatăl nostru. Este o viață de teamă sfântă, trăită înaintea lui Dumnezeu, nu înaintea oamenilor pentru obținerea unei poziții religioase, nici înaintea sfinților pentru dobândirea unei reputații de devotament. Acești credincioși de curând întorși la Dumnezeu deveniseră exemple pentru toți cei care crezuseră, iar vestea despre credința lor în Dumnezeu se răspândise peste tot, mărturia lor înaintea oamenilor fiind însă rezultatul unei vieți trăite înaintea lui Dumnezeu (versetul 7). Ei trăiau și umblau, în mod conștient, înaintea lui Dumnezeu și Tatăl nostru.

H. Smith

SĂMÂNȚA BUNĂ

Și Duhul și Mireasa zic: „Vino!”. Și cine aude să zică: „Vino!”.

Apocalipsa 22.17


„Poate vine chiar astăzi!”

Ședeam în camera de zi și citeam o carte interesantă, când dintr-odată am auzit aceste cuvinte: „Poate vine chiar astăzi!”. Oare așteptam noi pe cineva în vizită?

Atunci am înțeles că părinții mei vorbeau despre Domnul Isus. Prima mea reacție a fost: „O, nu, sper să nu vină astăzi! Nu sunt pregătit să-L întâlnesc!”. Știam că El va reveni pentru a-i lua la Sine pe aceia care aveau păcatele iertate și știam de asemenea că cei care nu erau pregătiți vor rămâne pe pământ și vor avea parte de judecată. Dar nu credeam că ar fi posibil ca Domnul Isus să revină chiar astăzi!

Am încercat să mă adâncesc iarăși în cartea mea, dar mereu îmi răsunau cuvintele: „Poate vine chiar astăzi!”. Orele se scurgeau sub imperiul acestor cuvinte. M-am dus la culcare, încercând să mă liniștesc cumva cu gândul că nu eram mai rău decât alții și că voi fi și eu pregătit cândva, chiar dacă nu acum. Dar n-am putut adormi, pentru că îmi era teamă că Isus va veni și că eu voi rămâne pe pământ. Am înțeles că trebuie să mă hotărăsc pentru El. Atunci m-am rugat și I-am spus Domnului Isus că am încercat să mă fac mai bun, dar că nu am reușit. Și L-am rugat să mă primească așa cum sunt. În timp ce mă rugam, mi-am amintit deodată de un verset din Vechiul Testament: „Nu te teme de nimic, căci Eu te-am răscumpărat” (Isaia 43.1). Din acea seară, știu că Domnul Isus este Mântuitorul meu personal. Acum nu-mi mai este teamă că El va reveni, ci Îl aștept și mă bucur de venirea Lui! Poate vine chiar astăzi…

Citirea Bibliei: Osea 2.16-3.5 · Iacov 1.19-27

CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU PENTRU ASTĂZI

coordonatori Bob & Debby Gass

UN CUVÂNT PENTRU NOUL AN (3) – Fundația S.E.E.R. România

„O ţară cu munţi şi văi, care se adapă din ploaia cerului”. (Deuteronomul 11:11)


Anul acesta, încrede-te în Dumnezeu pentru împlinirea nevoilor tale: „Ţara pe care o veţi stăpâni este o ţară cu munţi şi văi, care se adapă din ploaia cerului.” Indiferent ce partid politic se află la putere, sau cine este președinte, care este rata dobânzii sau la ce niveluri se situează piața imobiliară și piața muncii – crede că Dumnezeu îți va împlini toate nevoile. Și probabil El se va folosi de diferite persoane pentru a face lucrul acesta! Domnul Isus a spus: „Daţi, şi vi se va da; ba încă, vi se va turna în sân o măsură bună, îndesată, clătinată, care se va vărsa pe deasupra” (Luca 6:38).

Dumnezeu va folosi oameni pentru a te binecuvânta, însă El singur este sursa împlinirii nevoilor tale! Nu trebuie să uiți niciodată lucrul acesta!

Când privești înlăuntrul tău, devii conștient de imperfecțiunea ta. Când privești în jurul tău, devii conștient de faptul că ceilalți duc aceleași lupte. Însă când te uiți la Dumnezeu, descoperi că El „poate să facă nespus mai mult decât cerem sau gândim noi” (Efeseni 3:20).

Mai ții minte care este versetul de la mijlocul Bibliei? Psalmul 118:8: „Mai bine este să cauţi un adăpost în Domnul, decât să te încrezi în om”. Uneori Dumnezeu te va lăsa să ajungi la capătul frânghiei pentru a-ți arăta că atunci când nu-ți mai rămâne nimic altceva decât Dumnezeu, Dumnezeu îți este de ajuns, El este și are tot ce ai nevoie! Să reținem expresia „ploaia cerului”… Aceasta seamănă cu o altă promisiune pe care a făcut-o Dumnezeu: „vă voi deschide zăgazurile cerurilor… voi turna peste voi belşug de binecuvântare” (Maleahi 3:10).

Anul acesta, ascultă de Dumnezeu – și binecuvântările cerului vor fi ale tale!


SCRIPTURILE ÎN FIECARE ZI

de Jean Koechlin

Psalmul 44:1-8


În timp ce psalmii din cea dintâi carte erau aproape toţi ai lui David, cei de care ne ocupăm acum (Psalmii de la 42 la 49) au fost compuşi de fiii lui Core, acele obiecte ale harului care fuseseră cruţate de pedeapsa care-l urmărise pe tatăl lor (vezi Numeri 26.11). Iată de ce este atât de minunat să-i auzim pe aceşti oameni amintind de minunile împlinite de Dumnezeu „în zilele de demult” (v. 1). Ei sunt în măsură să aprecieze şi să celebreze îndurarea divină mai bine decât oricare altul. Nu, nu sabia copiilor lui Israel a fost aceea care ia putut salva, dândule în stăpânire ţara (pentru a înţelege aceasta este suficient să ne gândim la trecerea Mării Roşii şi la luarea Ierihonului). Evocarea marilor izbăviri din trecut este întotdeauna o preţioasă lecţie pentru credincioşi. Ca şi părinţii lor, nici ei nu se pot încrede în propriile arme, pentru a ieşi învingători (v. 6). „Prin Tine” şi „prin Numele Tău”, iată singurele resurse ale celui credincios (v. 5: Osea 1.7)!

O altă trăsătură care o face să fie diferită de cea dintâi carte a Psalmilor este folosirea aici a numelui comun pentru Dumnezeire, Elohim, în timp ce, până la Psalmul 41 inclusiv, Dumnezeu era redat cu numele Său propriu special, Iahve. Este trista dovadă că acum cei credincioşi nu mai sunt în legătură cu închinarea oficială, devenită apostată. Legământul garantat prin numele lui Iahve este rupt (Exod 6.3,68), însă credinciosul face din nou apel la Dumnezeul suprem.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: