Mana Zilnica

Mana Zilnica

5 Mai 2018

 

 

DOMNUL ESTE APROAPE – GBV

 

Pentru orice lucru este o vreme și pentru orice ocupație un timp sub ceruri: … un timp pentru a îmbrățișa și un timp pentru a se feri de îmbrățișare.
Eclesiastul 3.1,5

Eclesiastul și creștinul

Ideea de a îmbrățișa pe cineva poate fi privită în două feluri.

Într-un sens, ea reprezintă felul poetic de a descrie intimitatea dintre două persoane. Există un timp pentru a îmbrățișa și, potrivit Cuvântului lui Dumnezeu, aceasta are loc în cadrul căsătoriei. „De aceea va lăsa omul pe tatăl său și pe mama sa și se va lipi de soția sa și vor fi un singur trup” (Geneza 2.24). Apostolul Pavel tratează acest subiect în 1 Corinteni 7.1-5. Trăirea potrivit ordinii lui Dumnezeu în creație va fi spre binecuvântarea reciprocă a soțului și a soției. Dar, dacă cineva se complace în relații intime în afara căsătoriei, aceasta înseamnă păcat și are ca rezultat doar durere și dezastru. Prin urmare, există un timp pentru a ne feri de îmbrățișare.

Îmbrățișarea poate fi și mijlocul de a arăta prețuirea pentru cineva, iar în mijlocul celor credincioși se poate spune că există, în general, un timp pentru a îmbrățișa. Domnul a spus: „Vă dau o poruncă nouă, să vă iubiți unii pe alții … Prin aceasta vor cunoaște toți că sunteți ucenici ai Mei” (Ioan 13.34,35). Din nefericire însă, se poate ivi printre cei credincioși și un timp pentru a se feri de îmbrățișări; de exemplu, atunci când cineva trebuie pus sub disciplină (1 Corinteni 5.11). Ce minunat este ca, într-un astfel de caz, harul lui Dumnezeu să-l conducă pe cel care a păcătuit la pocăință și la restabilire! După restabilirea lui, va veni din nou „timpul pentru a îmbrățișa”.

M Vogelsang

 

SĂMÂNȚA BUNĂ

 

” …De vor fi păcatele voastre cum e cârmâzul, se vor face albe ca zăpada; de vor fi roșii ca purpura, se vor face ca lâna.”
Isaia 1.18

Substanţa chimică pentru curăţat petele

Era agitație la târg! Diversele oferte atrăgeau mulți oameni! Vânzătorii își lăudau marfa. Cu câteva calendare evanghelistice mergeam și eu de la stand la stand. Cineva face o demonstrație: o substanță chimică pentru curățat petele. Cerneală, fructe, grăsime, pete de vopsea dispar fără urmă de pe cămăși și cravate. Tot ce s-a pătat devine perfect de curat. „Substanța este într-adevăr fantastică.” Vânzătorul zâmbește. „M-ați convins. Dar știți cum aș putea să scot petele din sufletul meu, vreau să spun, cum se poate curăți un om de păcatele sale? Vă spun eu: Este Vestea Bună despre Domnul Isus Hristos, cuvântul crucii. Ea trebuie acceptată. Cine pleacă acum fără să cumpere substanța sau uită tubul în dulap, aceluia nu-i ajută la nimic. Petele rămân. Tot așa este cu Vestea Bună a Evangheliei și a Cuvântului lui Dumnezeu.” – Deschid arbitrar calendarul evanghelistic. Întoarcerea fiului pierdut este tema de astăzi: Recunoașterea vinei lui, întoarcerea sa adevărată, dragostea tatălui, care se uită după el și îl ia în brațe. Întoarcerea de la troaca porcilor în casa tatălui! „Vedeți,  tot  așa  vine  în  dragoste  și  har  Dumnezeu  în  întâmpinarea păcătosului, care este gata să își recunoască păcatele.  –  Doriți  acest  calendar?”  –  „Da”,  răspunde vânzătorul și ca recompensă îmi dăruiește un tub mare cu substanță chimică pentru curățat petele. Ceva au comun ambele mijloace: ele trebuie folosite, altfel nu ajută la nimic.

 

CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU PENTRU ASTĂZI

coordonatori Bob & Debby Gass

 

URMĂREȘTE SCHIMBAREA!

„…Ca să fiţi desăvârşiţi…” (Iacov 1:4)

     Dacă te gândești serios să-ți schimbi modul de viață, de la un expert în leadership am obținut următoarele sfaturi: „Nu te schimba numai cât să scapi de probleme – schimbă-te cât să le poți rezolva. Nu-ți schimba numai circumstanțele pentru a-ți face viața mai bună – schimbă-te pe tine însuți ca să-ți îmbunătățești circumstanțele. Nu continua să faci aceleași lucruri învechite, așteptând rezultate diferite – obține rezultate diferite făcând ceva nou. Nu te uita la schimbare ca la un lucru greu ce trebuie făcut – ci ca la ceva util ce poate fi făcut. Nu te codi să plătești prețul schimbării – căci dacă n-o faci, vei plăti prețul faptului că nu te-ai schimbat niciodată.” Biblia spune: „Răbdarea trebuie să-şi facă desăvârşit lucrarea, ca să fiţi desăvârşiţi, întregi, şi să nu duceţi lipsă de nimic.” Formarea caracterului este un proces lent; nu te aștepta să fie ușor. Când încerci să scapi de greutățile vieții, scurtcircuitezi procesul, îți amâni creșterea și ajungi să ai o durere mai mare – acea durere nefolositoare care însoțește negarea și evitarea. O scrisoare a fost returnată oficiului poștal care a trimis-o, iar pe plic erau scrise următoarele cuvinte: „Destinatarul decedat.” Datorită unei omisiuni, scrisoarea a fost retrimisă la aceeași adresă. De data aceasta scrisoarea a fost returnată cu următoarele cuvinte: „Destinatarul este încă decedat!” Să fim sinceri, nici unuia dintre noi nu-i place schimbarea; facem tot ce ne stă în putere pentru a o evita. Ne dorim o îmbunătățire, însă nu dorim să plătim prețul aferent. Asta este o problemă, deoarece nu vei deveni niciodată ceea ce intenționează Dumnezeu să fii – rămânând așa cum ești! Nu e suficient să-ți dorești schimbarea și să fii deschis la ea, trebuie s-o urmărești!


SCRIPTURILE ÎN FIECARE ZI

Volumul V de Jean Koechlin

 

Daniel 6.1-16

Imperiul „capului de aur“ a trecut într-o singură noapte. Prezent la formarea lui, Daniel a asistat şi la căderea lui, şaptezeci de ani mai târziu. Şi îl regăsim pe profet, bătrân la peste nouăzeci de ani, dominând evenimentele şi persoanele. El nu este mai impresionat de strălucirea omului, cum este de prăbuşirea lui. Deşi străin (atât din punct de vedere moral, cât şi în sens propriu), el i-a slujit cu tot atâta conştiinciozitate şi pe îngâmfatul Nebucadneţar, şi pe lumescul Belşaţar şi, cum va face acum, pe slabul Darius (comp. cu 1 Petru 2.18…). Această fidelitate atrage asupra lui încrederea suveranului, dar totodată şi invidia colegilor. Ei uneltesc împotriva lui, iar împăratul, indus în eroare de demersul lor ipocrit, îşi semnează decretul irevocabil. Daniel însă, slujitorul său atât de bun, n-a putut să se supună acestui decret. Şi, în adevăr, a fost nevoie ca acest complot să fie ţesut, pentru ca noi să putem afla că omul lui Dumnezeu avea un obicei sfânt. De trei ori pe zi, el îngenunchea în camera lui, pentru a-L chema pe Dumnezeul său (1 Împăraţi 8.48,50 şi Psalmul 55.17).

Dragi prieteni, noi astăzi putem să ne punem pe genunchi ori de câte ori dorim, fără să fim hărţuiţi. Să facem uz de acest privilegiu, pentru a găsi în el, ca şi Daniel, izvorul tainic al puterii şi al înţelepciunii!

 
 


 

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: