Mana Zilnica

Mana Zilnica

16 Ianuarie 2018

 

DOMNUL ESTE APROAPE – GBV

 

Atunci am dorit să cunosc adevărul despre fiara a patra … despre celălalt corn care a ieșit … despre cornul acela care avea ochi și o gură care vorbea lucruri mari.
Daniel 7.19,20

Această profeție i-a fost oferită lui Daniel prin intermediul unui vis. El a văzut patru mari imperii care aveau să se ridice și să cârmuiască lumea până la venirea Fiului Omului. Cel de-al patrulea imperiu, cel Roman, va lua o formă monstruoasă în zilele din urmă și va fi de fapt animat în mod direct de puterea lui Satan. Din el se va ridica un corn mic, care va avea întâietatea peste celelalte patru coarne care formează cea de-a patra fiară.

Daniel descrie acest corn mic ca rostind cuvinte mari (vedeți și Apocalipsa 13.5) și ca având ochi. Acești ochi simbolizează clarviziunea și inteligența pătrunzătoare. Prin intermediul unei inteligențe imense, el va avea o putere și o influență asupra maselor fără precedent. Probabil că va fi folosită tehnologia în vederea acestui lucru. De exemplu, astăzi există o organizație numită „Five eyes” („Cinci ochi”). Ea este compusă din cinci națiuni: SUA, Marea Britanie, Canada, Australia și Noua Zeelandă. Ele împart unele cu altele (și cu nicio altă națiune) informațiile dobândite prin intermediul spionajului electronic. Nu sugerez că aceasta ar fi o împlinire directă a profeției de mai sus, însă ea ne ajută să înțelegem cum vor fi posibile aceste lucruri și să vedem mai clar direcția în care această lume se îndreaptă.

În contrast cu ochii Fiarei, apostolul Ioan a avut o viziune cu privire la un „Miel … având … șapte ochi, care sunt cele șapte Duhuri ale lui Dumnezeu trimise pe tot pământul” (Apocalipsa 5.6). Cei șapte ochi ai Mielului reprezintă atotcunoașterea lui Hristos, în special în legătură cu guvernarea pământului. Este un lucru foarte mângâietor pentru cel credincios să știe că „ochii Domnului cutreieră tot pământul, ca să Se arate tare pentru cei cu inima în totul pentru El” (2 Cronici 16.9).

B Reynolds

 

SĂMÂNȚA BUNĂ

 

„Dumnezeu vorbește însă când într-un fel, când într-altul… Atunci, El le dă înștiințări…, ca să abată pe om de la rău…”
Iov 33.14,16,17

Intervenţie divină

Era în ziua de 16 ianuarie 2013. La Londra, un elicopter care a zburat prea jos a atins macaraua de la un bloc în construcție șia dărâmat-o. Cei doi angajați de pe macara trebuiau  să  fie  la  muncă  la  ora  șapte  dimineața,  însă amândoi au dormit mai mult decât trebuia în ziua aceea. A fost pentru prima dată când au întârziat la locul de muncă. Richard Moule și colegul lui Nicki Biagioni au fost la un pas de moarte. În momentul în care elicopterul s-a lovit de macara, aceștia erau la baza șantierului și se pregăteau să urce. „Cred că aici este vorba despre intervenția divină. Am ajuns acolo la 7:45. Eram la baza șantierului, când s-a întâmplat accidentul. Nu am auzit explozia, dar mi-am dat seama că s-a întâmplat ceva, când alarma de evacuare a pornit”, a declarat Moule, în vârstă de 31 de ani, tată a doi copii. „A fost intervenția divină”, a fost concluzia celor doi muncitori care trebuiau să fie în macaraua din Londra, unde a avut loc nefericitul accident, în urma căruia două persoane și-au pierdut viața și alte câteva au fost rănite.

Să luăm seama la astfel de vorbiri ale lui Dumnezeu către oameni, care nu sunt simple întâmplări! Să ne punem încrederea în Dumnezeu, care ne poate ocroti în orice împrejurare! Dumnezeu vorbește când într-un fel, când într-altul cu dorința de a ne abate de la rău și de a ne pune încrederea în Mântuitorul nostru.

 

CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU PENTRU ASTĂZI

coordonatori Bob & Debby Gass

 

SĂ-I ÎNVĂȚĂM PE COPII RĂBDAREA (2)

„Fac roadă în răbdare” (Luca 8:15)

     Iată alte câteva sfaturi despre cum să-i înveți pe copii răbdarea:

1) Învață-i prin experiment. De la cei mici și până la adolescenți, copiii pot aprecia cât de mult îi trebuie unei plante să crească, așa că implică-i în plantarea unei semințe și uitați-vă împreună cum crește. Explică-le cum totul în viață necesită timp pentru a se modifica și a se dezvolta. Învață-i semnificația cuvintelor Eclesiastului (3:1): „Toate îşi au vremea lor, şi fiecare lucru de sub ceruri îşi are ceasul lui”.

2) Folosește imaginile vizuale. Mai ales copiii mai mici au nevoie de imagini atunci când așteaptă să se întâmple ceva. Dacă este ora 16:30, iar cina este la ora 17:00, folosește un cronometru. Dacă mai sunt optsprezece zile până la vacanța familiei, pune-i să bifeze zilele într-un calendar. De multe ori ei au o problemă cu așteptarea pentru că nu știu când se va sfârși.

3) Nu întrerupe, și nu tolera întreruperile. De la copiii mici și până la adolescenți – copiii întrerup! La fel și adulții. Întreruperile sunt de obicei o manifestare nepoliticoasă și frustrantă a nerăbdării. Dacă nu este o urgență, spune-le clar: Copiii – la fel și adulții – trebuie să-și aștepte rândul să vorbească. Înseamnă mai mult decât să ai bune maniere – înseamnă să asculți de Cuvântul lui Dumnezeu. „Toate îşi au vremea lor… tăcerea îşi are vremea ei, şi vorbirea îşi are vremea ei” (Eclesiastul 3:1, 7).

4) Folosește jocurile de echipă. Majoritatea jocurilor de echipă presupun să-ți aștepți rândul, ceea ce înseamnă răbdare. Copiii nici nu-și vor da seama că despre așa ceva este vorba. Șahul și tablele sunt bune pentru adolescenți. Scrabble îi educă pe adolescenți și îi învață răbdarea.

5) Răsplătește-le răbdarea. Când copilașul tău mai mare așteaptă să-i umpli cănița cu apă în timp ce hrănești bebelușul, mulțumește-i că a așteptat atât de frumos. Dacă copilul tău adolescent își economisește bani pentru a-și cumpăra un telefon nou, laudă-i înțelepciunea și răsplătește-l dându-i restul de bani pentru a-l cumpăra. Și în aceste feluri îi poți învăța pe copii răbdarea!


SCRIPTURILE ÎN FIECARE ZI

Volumul V de Jean Koechlin

 

Psalmul 105.2345

Puterea Domnului se desfăşoară pe tot parcursul cărţii Exod. Găsim acolo întâi minunile Sale în judecată asupra egiptenilor (v. 2736), iar apoi minunile Sale în har în favoarea lui Israel (v. 3741). Urgiile cumplite care lovesc Egiptul nau avut numai scopul de al înspăimânta şi de al pedepsi pe Faraon. Domnul dorea în primul rând să Se descopere poporului Său prin semne şi prin minuni (v. 27; Exod 14.31).

„El a vorbit şi lucrul a sosit (v. 31, 34). Ca în zilele creaţiei, Lui Ia fost suficient un cuvânt pentru a pune în mişcare nenumăraţi agenţi mărunţi ai mâniei Sale: muşte veninoase (tăuni), ţânţari, lăcuste, omizi (comp. cu Evrei 11.3). Şi câtă umilinţă pentru om să fie învins de insecte!

Israel părăseşte Egiptul după Paşti, schimbând mizeria în mari bogăţii (v. 37). A gemut sub asuprire; Dumnezeu îl face să iasă cu bucurie şi în cântec de triumf (v. 43). Cel care a muncit din greu acum va poseda munca popoarelor (v. 44; Deuteronom 6.10,11). Şi toată această lucrare răscumpărătoare a fost urmarea angajamentului pe care Dumnezeu Şil luase faţă de Avraam (v. 42; Geneza 15.13,14). Nimic nuL poate împiedica pe Dumnezeul cel credincios săŞi împlinească Cuvântul Lui cel sfânt“ (v. 42; Luca 1.72,73).

 

 

 

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: