Mana Zilnica

Mana Zilnica

11 Noiembrie 2017

DOMNUL ESTE APROAPE – GBV

 

Nu că am obținut deja premiul sau că am ajuns deja desăvârșit; însă urmăresc, dacă aș putea să-l și apuc, întrucât și eu am fost apucat de Hristos Isus. … Alerg drept spre țintă, pentru premiul chemării de sus a lui Dumnezeu, în Hristos Isus.
Filipeni 3.12,14

Apostolul Pavel socotea că avantajele sale pământești nu reprezentau nimic în comparație cu Hristos. Vedem o expresie cheie în afirmația: „Și eu am fost apucat de Hristos Isus”. Expresia „am fost apucat” este foarte sugestivă. Pentru ilustrație, să ne gândim la băiatul demonizat din Marcu 9.18, care era apucat de duhul rău, fiind astfel complet biruit. Pavel, într-un mod pozitiv, fusese apucat de Domnul Isus.

Este însă mai mult. Pavel spune că dorea să apuce acel premiu, pentru care el însuși fusese apucat de Hristos Isus. Hristos avusese un scop divin pentru care îl apucase pe Pavel, iar acest lucru conferea un caracter ceresc întregii perspective a apostolului. El era astfel hotărât să apuce acel lucru pe care scopul lui Hristos îl hotărâse pentru el: demnitatea și gloria chemării de sus a lui Dumnezeu. La fel, noi nu suntem ai noștri, iar măsura în care înțelegem că Hristos ne-a apucat va fi măsura în care vom aprecia chemarea de sus.

Vigoarea dorinței lui Pavel pare incredibilă. Atunci când el scrie: „Alerg drept”, folosește același termen folosit mai devreme, pentru persecutarea Adunării (Filipeni 3.6). Când îi persecuta pe ucenici, întreaga sa existență era dedicată amenințărilor și măcelului (Fapte 9.1). Acum însă el era pe deplin angajat în a urmări cu perseverență scopul pe care Hristos Isus i-l așezase înainte. Dacă Îl vedem cu claritate pe Cel care ne-a așezat scopul înainte, vom avea energia spirituală necesară pentru a ne urma cu stăruință chemarea.

S J Campbell

 

SĂMÂNȚA BUNĂ

 

Atunci, în strâmtorarea lor, au strigat către Domnul, și El i-a izbăvit din necazurile lor.
Psalmul 107.13

Cum am devenit liber

Un deținut a istorisit următoarele: „Zece ani mi-am făcut tot felul de planuri cum aș putea scăpa dintre zidurile acelei închisori. Zece ani am fost plin de răzbunare pe autorități și pe toți oamenii. Zece ani, zi de zi, visam despre o viață în afara zidurilor închisorii. Într-o zi, însă, când am deschis aparatul de radio, am găsit o emisiune creștină. Câteva cuvinte din Biblie mi-au atins inima: «Adevărat, adevărat vă spun, le-a răspuns Isus, că oricine trăiește în păcat este rob al păcatului. Deci dacă Fiul vă face slobozi, veți fi cu adevărat slobozi». În acel moment mi-am amintit ce mă învățase mama mea. Părea că Dumnezeu îmi spunea: «Tu ești de fapt un întemnițat, dar adevărata ta închisoare nu sunt aceste ziduri, ci sufletul tău este prins în robia păcatului». Am stat și am cugetat în liniște. Apoi am plâns cu amar și L-am rugat pe Dumnezeu să mă elibereze de starea mea rea. Prin Cuvântul Său, Dumnezeu mi-a îndreptat sufletul spre Golgota, acolo unde Fiul Său a rezolvat o dată pentru totdeauna problema iertării păcatelor. Atunci, o pace adâncă a pătruns în sufletul meu. Am devenit un om liber de păcat. Planul de a fugi din închisoare l-am pus deoparte. Ca un eliberat al Domnului, am început să le spun și colegilor mei cum pot să devină și ei liberi”.

 

CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU PENTRU ASTĂZI

coordonatori Bob & Debby Gass

 

ÎNVĂTĂTURA TATĂLUI (1)

„Ascultă, fiule, învăţătura tatălui tău” (Proverbe 1:8)

     În cartea Proverbe, cuvântul fiule este folosit de douăzeci și trei de ori, iar cuvântul tată de nouăsprezece ori. Așadar, cartea este o scrisoare din partea tatălui către fiul său. De asemenea, este o scrisoare de la un tată către alți tați despre cum să fii un tată bun. Ea dă învățătură taților despre cum să-și îndrume copiii, dar și despre cum să trăiască înaintea lor. În mod interesant, scrisoarea conține numeroase avertizări despre relațiile intime greșite și despre necazurile pe care le pot aduce acestea. Cu toții am auzit istoria băiatului de doisprezece ani al cărui tată a spus: „Fiule, nu crezi că e timpul să avem o discuție despre relații intime?” Micuțul a răspuns: „Firește, tată. Ce ai vrea să știi?” Tristul adevăr este că în ziua de astăzi copiii noștri primesc educația sexuală la școală, de la prieteni, de pe Internet și prin experimentare – dar nu de acasă. Solomon scrie: „pentru ce, fiule, ai fi îndrăgostit de o străină, şi ai îmbrăţişa sânul unei necunoscute?” (Proverbe 5:20). Educația sexuală este răspunsul – câtă vreme implică profesorul potrivit, clasa potrivită și lecția potrivită. Profesorul potrivit ești tu, tată; clasa potrivită este familia ta; lecția potrivită este Biblia. Un studiu efectuat pe 10.000 de liceeni a arătat că valorile și supravegherea părintească puternică au cel mai semnificativ efect asupra activității sexuale în rândul adolescenților. Părinții care aveau o relație apropiată cu fiicele lor și care le supravegheau temele și activitățile, au influențat curba probabilității ca ele să rămână însărcinate în afara căsătoriei cu 42 de procente. Așadar, taților (și mamelor), vorbiți! Implicați-vă! Nu permiteți lumii să vă îndrume copiii.


SCRIPTURILE ÎN FIECARE ZI

Volumul IV de Jean Koechlin

Romani 12.18

Până aici am văzut ceea ce Dumnezeu a făcut pentru noi; capitolele 12–15 ne învaţă ceea ce El aşteaptă acum de la noi. Domnul Şia câştigat toate drepturile asupra vieţilor noastre. SăI prezentăm ceea ce Îi aparţine Lui: trupurile noastre, ca o jertfă vie (spre deosebire de jertfele moarte aduse potrivit cultului iudaic), astfel ca El să poată lucra prin ele. Înainte însă de aI sluji, trebuie ca priceperea noastră reînnoită să discearnă voia Domnului (citiţi Coloseni 1.9,10). Oricare iar fi înfăţişarea, ea este întotdeauna „bună şi plăcută şi desăvârşit㓠(întărim aceste cuvinte)… pentru singurul motiv că este voia Sa (v. 2; Ioan 4.34). De asemenea este important să ne controlăm gândurile şi să le judecăm, în aşa fel încât ele să rămână gânduri ale umilinţei, nu ale propriei satisfacţii; gânduri sănătoase, nu întinate.

În versetele 68 sunt enumerate câteva daruri ale harului: profeţia, slujirea în adunare, învăţătura, îndemnarea, administrarea, conducerea turmei… Toate aceste activităţi – vor spune unii – nu mă privesc; ele sunt pentru creştini mai în vârstă şi cu experienţă. În tot cazul, ultima din versetul 8 poate fi împlinită de orice credincios, indiferent de vârstă: „cine arată îndurare, so facă cu bucurie“.

 
 

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: