Mana Zilnica

Mana Zilnica

28 Iulie 2017

SCRIPTURILE ÎN FIECARE ZI

Volumul IV de Jean Koechlin

http://www.clickbible.org/meditatii-zilnice/scripturile-in-fiecare-zi/

 

Ioan 10:22-42

Plini de reacredinţă, iudeii Îl iau din nou la întrebări pe Domnul: Dacă Tu eşti Hristosul, spunene deschis! (v. 24). Iar El nu numai că leo spusese (de exemplu, cap. 8.58), ci leo şi arătase (v. 25,32,37,38). De acum încolo, activitatea Sa va fi rezervată turmei Sale. Oile Îi aparţin de drept, în primul rând pentru că Tatăl I lea dat Lui în mod expres (v. 29), apoi pentru că El lea răscumpărat. Şi preţioasele versete 27 şi 28 ne spun pe de o parte ce face El pentru oile Lui, anume că le dă viaţă veşnică, le conduce şi le ţine la adăpost în mâna Lui, şi, pe de altă parte, ce le caracterizează, faptul că ascultă de glasul Lui şi că Îl urmează. Nu este acesta răspunsul potrivit la dragostea Lui minunată?

Încă o dată iudeii caută săL ucidă cu pietre (cap. 8.59), acuzânduL acum de blasfemie. Om fiind, Te faci pe Tine Însuţi Dumnezeu (v. 33), pretind ei. Aceasta era, întradevăr, ambiţia celui dintâi Adam şi este, de atunci, a tuturor urmaşilor lui: de a fi egali cu Dumnezeu. Dar Isus a urmat tocmai calea inversă: Fiind în chip de Dumnezeu,
la înfăţişare fiind găsit ca un om, Sa smerit (Filipeni 2.68).

Mulţi au crezut în El acolo concluzionează totuşi versetul 42 (ca şi cap. 8.30) devenind fericitele Sale oi.

 

DOMNUL ESTE APROAPE – GBV

http://www.gbv.ro/meditatii-zilnice/domnul-este-aproape

 

Și Domnul i-a zis lui Moise: „Iată, voi face să vă plouă pâine din ceruri; și poporul să iasă și să adune porția unei zile în fiecare zi, ca să-i încerc dacă vor umbla în legea Mea sau nu”.
Exod 16.4

În Exod 16, poporul s-a plâns de foame, iar în capitolul 17 s-a plâns de sete. În capitolul 16, Domnul a răspuns: „Iată, voi face să vă plouă pâine din ceruri”. Cu alte cuvinte, pâinea avea să le vină nu cu țârâita, ci în abundență, ca o ploaie.

În capitolul 17, Moise a fost instruit să-și ia toiagul și să lovească stânca, din care avea să țâșnească apă, pentru a potoli setea poporului. Psalmistul comentează: „A deschis stânca și au țâșnit ape; au curs ca un râu în locuri uscate” (Psalmul 105.41).

Dărnicia magnifică a Domnului este dovedită mereu, în ciuda faptului că oamenii Îi denigrează caracterul. Să privim la binecuvântările spirituale bogate pe care le-a răspândit asupra noastră, a celor care cred: iertare din belșug (Isaia 55.7); har din belșug (Romani 5.17); viață din belșug (Ioan 10.10); Duhul Sfânt din belșug (Tit 3.6); intrare în Împărăție din belșug (2 Petru 1.11).

Cine poate dărui ca Dumnezeu? „El, care, în adevăr, nu L-a cruțat pe propriul Său Fiu, ci L-a dat pentru noi toți, cum nu ne va dărui, de asemenea, toate împreună cu El?” (Romani 8.32). Avem nevoi? Ei bine, El „poate să facă nespus mai mult decât toate câte cerem sau gândim noi” (Efeseni 3.20). Dacă nu ești creștin încă, Domnul Isus Hristos este Pâinea vieții și Apa vieții. Foamea și setea sufletului tău vor fi potolite doar dacă te încrezi în El ca Mântuitor al tău. Fă acest lucru astăzi!

R A Barnett

 

SĂMÂNȚA BUNĂ

http://www.gbv.ro/meditatii-zilnice/samanta-buna

 

Mâinile Tale m-au făcut și m-au întocmit …
Psalmul 119.73

Răscumpărat

Ștefan locuia într-un sat pe malul mării. Îi plăceau valurile, vapoarele și vântul care veneau din larg. Într-o zi de vacanță, ceru voie tatălui să lucreze în atelier și să folosească uneltele sale de tâmplărie.

— Vreau să-mi fac un vapor, spuse el tatălui.

Cu multă minuțiozitate, urmând sfaturile tatălui său, Ștefan tăie lemnul pentru vapor, apoi fixă de punte un catarg și velele, pe care le decupă dintr-o pânză mai veche.

Va pluti oare vaporul meu? se întrebă Ștefan.

După ce ultimul strat de vopsea s-a uscat, Ștefan își luă vaporașul și porni spre mare.

Copilul, culcat pe țărmul apei, admira cum vaporul făcut de el plutea liniștit pe deasupra valurilor.

Deodată, atenția copilului a fost atrasă de sirena unei mașini de pompieri. Ridicând ochii zări în depărtare un nor gros de fum. Lăsându-și vaporașul să plutească mai departe pe valurile mării, Ștefan se îndreptă în grabă spre locul incendiului. Nimic grav! Era un depozit părăsit, care luase foc.

Nu după mult timp se întoarse la locul unde își lăsase jucăria… Dar… vaporul dispăruse! Îl căută mult timp, dar nu-l mai găsi. Întristat de pierderea vaporașului pe care chiar el îl construise, se întoarse acasă.

 

CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU PENTRU ASTĂZI

coordonatori Bob & Debby Gass

www.fundatiaseer.ro

 

„DUMNEZEU ESTE …” (2)

„Ridicaţi-vă ochii în sus, şi priviţi! Cine a făcut aceste lucruri?” (Isaia 40:26)

     O mare parte din cei mai mari gânditori ai lumii cred nu doar că Dumnezeu există, ci și că El a creat universul și locuitorii lui. Așadar, data viitoare când îți spune cineva că numai oamenii simpli sau needucați cred în Dumnezeu, să nu-i dai crezare!

Dr. Robert Jastrow, fondatorul și directorul Institutului Goddard pentru Studii Spațiale de la NASA, scrie în cartea sa de succes „Dumnezeu și astronomii”: „Dovezile astronomice susțin perspectiva biblică despre originea lumii. Detaliile diferă, însă elementele esențiale din expunerile astronomice și biblice ale Genezei sunt aceleași. Știința a dovedit că universul a explodat în ființă într-un moment anume. Care a fost cauza care a produs acest efect? Cine sau ce a pus materia sau energia în univers?

Știința nu poate răspunde la aceste întrebări, și pentru omul de știință care a trăit pe baza și prin puterea rațiunii, povestirea se încheie ca un vis urât. El a cântărit muntele ignoranței, e pe cale să cucerească cel mai înalt pisc și când se târăște peste ultima stâncă este întâmpinat de o mână de teologi care se aflau deja acolo de  secole.” Pierre-Simon Laplace, un alt mare astronom al lumii, a spus că dovada în sprijinul unui Dumnezeu inteligent este infinit mai probabilă decât aceea că un set de scrieri aruncate la întâmplare pe un pergament a produs Iliada lui Homer.

Dovada în favoarea lui „Dumnezeu este” în contrast cu cea împotriva Lui, drept Creator al acestui univers, este zdrobitoare. Cele două nici nu se pot compara! Așa că, bucură-te: Dumnezeu există! El este accesibil și disponibil, dacă îți faci timp să te rogi și să-L inviți în viața ta.

 


 

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: