Mana Zilnica

Mana Zilnica

26 Ianuarie 2023

DOMNUL ESTE APROAPE

Când Se va arăta Hristos, care este viața noastră, atunci veți fi arătați și voi, împreună cu El, în glorie.

Coloseni 3.4


Acest verset nu vorbește despre venirea Domnului pentru a-i răpi pe cei ai Săi (1 Tesaloniceni 4.17), ci despre acea venire când „orice ochi Îl va vedea” (Apocalipsa 1.7). Când Domnul va veni să-Și răpească Adunarea, lucrurile vor sta cu totul altfel. Dumnezeu ne-a unit încă de pe acum, prin Duhul, cu Hristos în cer, potrivit cu întreaga eficacitate a morții și a învierii Sale. În ce privește duhurile noastre, acest lucru este adevărat încă de pe acum și urmează să fie împlinit și în ce privește trupurile noastre, la venirea lui Hristos.

Învierea lui Hristos mă cheamă la a trăi cu totul pentru Dumnezeu, la fel cum moartea lui Hristos mă face mort în principiu cu privire la lume, ca și cum aș fi deja îngropat. În practică însă, din nefericire, trebuie să ne recunoaștem falimentul în această privință. Viața lui Hristos este cea pe care am primit-o. Câtă vreme Hristos este ascuns, suntem și noi ascunși (Coloseni 3.3). Va veni însă timpul când lucrurile nu vor mai sta așa. Când Hristos va veni să-Și ia Adunarea, niciun alt ochi nu-L va vedea, decât al acelora pe care El îi va răpi. Lumea Îl va vedea pe Hristos atunci când va veni în glorie, aducându-i pe sfinții Săi împreună cu El.

Dacă lumea L-ar vedea pe Hristos venind în glorie înainte ca Adunarea să fie răpită la El, atunci asocierea inseparabilă, pe care Pavel a accentuat-o înaintea colosenilor, ar înceta să mai fie adevărată. Lumea nu-L va putea vedea pe Hristos venind să-Și răpească sfinții, fiindcă L-ar vedea astfel fără ei și înaintea lor. Momentul arătării Sale înaintea lumii va fi același cu momentul arătării noastre împreună cu El. El va veni să ne ia, după care vom veni împreună cu El. Iar acest adevăr se sprijină pe doctrina acestui întreg pasaj și este confirmat de multe altele în Noul Testament.

W. Kelly


 

SĂMÂNȚA BUNĂ

Plata păcatului este moartea, dar darul harului lui Dumnezeu este viața veșnică în Hristos Isus.

Romani 6.23


Coborâre periculoasă

Vremea era frumoasă și pârtia în cele mai bune condiții. Aveam un singur gând: să ajung cât mai repede posibil pe pârtie. Motoul meu era clar: primul în vârf și ultimul care părăsește pârtia.

Dar, după puțin timp, dintr-o mică neatenție am scăpat de sub control placa de snowboard și am căzut. Mă durea stomacul și mi s-a făcut rău. Dar m-am gândit că va trece. După câteva minute eram din nou la teleschi.

A urmat cea mai dificilă coborâre din viața mea. Mă țineam cu greu pe placa de snowboard și am căzut de câteva ori. Când am ajuns în ​​cele din urmă la baza pârtiei, a trebuit să recunosc faptul că aveam nevoie de ajutor. Apoi totul s-a derulat foarte repede. După o scurtă vizită la medic am fost dus imediat la spital cu un elicopter de salvare. Diagnosticul: sângerări interne severe. Doctorii mi-au spus direct că, dacă aș mai fi coborât încă o dată, acea coborâre s-ar fi încheiat fatal. Am fost șocat!

În spital am avut timp să cuget, chiar am putut face o paralelă la accidentul meu: păcatele pot fi comparate cu o cădere. Așa cum cel care practică snowboardingul a căzut cel puțin o dată, tot așa fiecare om a păcătuit cel puțin o dată. Astfel ne-am rănit de moarte. Versetul de astăzi ne spune care este consecința nedreptăților noastre: moartea!

Astăzi încă putem fi vindecați de Isus Hristos, Doctorul divin!

Citirea Bibliei: Exod 15.1-16 · Luca 6.39-49

 


CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU PENTRU ASTĂZI

coordonatori Bob & Debby Gass

DUPĂ MOARTE VINE GLORIA! – Fundația S.E.E.R. România

„Oricine trăieşte, şi crede în Mine, nu va muri niciodată…” (Ioan 11:26).


La mormântul prietenului Său, Lazăr, Domnul Isus i-a spus Martei două lucruri extrem de importante:

1) „Fratele tău va învia.” (Ioan 11:23);

2) „Oricine trăieşte, şi crede în Mine, nu va muri niciodată. Crezi lucrul acesta?” (Ioan 11:26).

Așadar, care este lucrul pe care te bazezi că te va duce în rai? Caracterul fără pată? Dărnicia? Mersul la biserică? Nu. Deși toate acestea sunt lăudabile, numai dacă L-ai primit pe Hristos în viața ta și ți-ai pus încrederea în El poți avea siguranța învierii și a vieții veșnice. Ia aminte! Domnul Isus a învins moartea și mormântul – pentru tine. S-ar putea să citești aceste rânduri, astăzi, cu lacrimile regretelor și durerii pentru că ți-ai pierdut soțul sau soția de mulți ani, sau copilul tău a avut un accident tragic, ori cineva drag a murit în urma unei boli înfricoșătoare. Domnul Isus îți înțelege durerea ca nimeni altcineva. El are cunoștință de toate acestea, pentru că înaintea Lui „totul este gol și descoperit.” (vezi Evrei 4:15). Dacă simți că moartea se apropie și nu ți-ai pus încrederea în Hristos, trebuie să te ocupi de acest aspect numaidecât. Nu aștepta să vină un moment mai convenabil! Fă-o astăzi, ca să fii mântuit; asta înseamnă că în clipa în care îți vei da duhul, vei trece din moarte la viață – la viață cerească și veșnică.

Când te încrezi în Hristos, nu ai niciun motiv să te temi de ceea ce te așteaptă dincolo de mormânt. El este deja acolo! Și El ți-a pregătit un loc. E gata! O bucurie inexplicabilă și fără sfârșit va fi a ta pe vecie, mulțumită lui Hristos. Poți exclama precum apostolul Pavel (1 Corinteni 15:55): „Unde îţi este biruinţa, moarte? Unde îţi este boldul, moarte?”?! Așadar, încurajează-te cu aceste cuvinte: după moarte vine gloria!


 

 

SCRIPTURILE ÎN FIECARE ZI

de Jean Koechlin

Psalmul 113, 114


Câte motive au „slujitorii Domnului” să laude „Numele Domnului” (v. 1)! Ei zăceau odinioară în ţărâna morţii, pe gunoiul păcatului (v. 7). Dumnezeu însă Sa plecat să privească pământul (v. 6). Să nu uităm niciodată că, oricât de marear fi, El are privirile îndreptate spre tot ce priveşte pe fiecare făptură a Sa. El a văzut starea lor de totală goliciune. Şi, asemeni stăpânului din parabolă, a găsit plăcere să-i invite pe aceşti săraci şi pe aceşti nevoiaşi să se aşeze la masa harului Său (Matei 22.10; comp. de asemenea cu 1 Samuel 2.8 şi cu Luca 1.52,53).

Domnul văzuse întristarea poporului Său, auzise strigătul lor, le cunoscuse durerile. Şi a coborât să-i elibereze (Psalmul 113.6; Exod 3.7). El i-a făcut să iasă din Egipt cu putere. La porunca Lui, Marea Roşie a fugit, pentru a lăsa să treacă poporul lui Dumnezeu; „Iordanul s-a întors înapoi”, pentru a le deschide calea; stânca a făcut să-i curgă apele, pentru a le potoli setea. Dumnezeu ştie unde şi cum să facă să ţâşnească înviorarea şi viaţa, pentru a răspunde nevoilor alor Săi. El va face însă o minune şi mai mare în favoarea poporului Său Israel, atunci când va schimba inima tare a acestuia într-un izvor de ape, spre binecuvântarea întregului pământ.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: