Mana Zilnica

Mana Zilnica

22 Septembrie 2022

DOMNUL ESTE APROAPE

Și am văzut un cer nou și un pământ nou, pentru că cerul dintâi și pământul dintâi trecuseră; și marea nu mai era.

Apocalipsa 21.1


Starea eternă este descrisă în primele opt versete din Apocalipsa 21. Cu privire la cerul și pământul de acum, Ioan scrie: „Și am văzut un mare tron alb, și pe Cel care ședea pe el, dinaintea căruia pământul și cerul au fugit și nu s-a mai găsit loc pentru ele” (Apocalipsa 20.11). După aceea, Dumnezeu va face un pământ nou și un cer nou.

În Mileniu, marea va juca un rol important pentru Israel, fiindcă Isaia a profețit astfel: „Belșugul mării se va întoarce la tine, bogățiile națiunilor vor veni la tine … mai întâi vor fi corăbiile din Tarsis, ca să-i aducă pe fiii tăi de departe” (Isaia 60.5,9). Însă, în starea eternă, marea – cea care acum este o sursă colosală de hrană și facilitează comerțul între națiuni și constituie scena pe care se mișcă nave și submarine militare – nu-și va mai avea locul.

Adunarea, prezentată ca fiind cetatea sfântă, Noul Ierusalim, este văzută ca venind din cer de la Dumnezeu, „ca o mireasă împodobită pentru soțul ei”. Timpul n-a afectat deloc frumusețea ei. Ea este cortul lui Dumnezeu și, prin intermediul ei, Dumnezeu va locui cu oamenii și va fi Dumnezeul lor. Lacrimile vor dispărea pentru totdeauna, căci Dumnezeu le va șterge din ochii lor – lacrimi din cauza căderilor, a dezamăgirilor și a relațiilor rupte. Moartea și suferința, cauzele plânsului, vor fi de domeniul trecutului. Durerea, emoțională sau fizică, nu va mai exista, fiindcă lucrurile dintâi vor fi trecut. Chinul celor răi în lacul de foc și de pucioasă, care este moartea a doua, este de asemenea prezentat. Atât fericirea celor necredincioși, cât și chinul celor necredincioși sunt fixate pentru eternitate, iar Cel care a făcut aceasta este Alfa și Omega, Începutul și Sfârșitul. Ce perspectivă binecuvântată pentru sfinții cerești și pământești!

R. A. Barnett

SĂMÂNȚA BUNĂ

Dumnezeu, Mântuitorul nostru, … dorește ca toți oamenii să fie mântuiți și să vină la cunoștință de adevăr.

1 Timotei 2.3,4


Oamenii din metrou

Ca în fiecare dimineață, am întârziat iarăși, așa că m-am înghesuit în metrou printre oameni cu rucsacul în spate sau cu geanta pe umăr, printre tineri cu paharul de cafea în mână și cu fețele adormite.

M-am uitat la cei care călătoreau: domnul îmbrăcat elegant se simțea vizibil incomod în metrou; elevul de lângă el dormise prea puțin; tânăra din fața lui încerca să se rujeze; dar pensionarul pentru ce se afla așa devreme pe drum? Unul își sorbea cafeaua de dimineață, altul își rezolva temele, celălalt își învingea frustrarea lovind în clapele laptop-ului. Unii păreau foarte amabili, altora m-aș fi adresat cu prudență, iar pe alții nu i-aș fi invitat niciodată în locuința mea. Ce oameni diferiți se aflau pe drum în acea dimineață…!

M-am gândit la versetul din Biblie: „Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că L-a dat pe singurul Său Fiu, pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viața veșnică” (Ioan 3.16). Acolo se spune „oricine”, adică și oricine de aici, din metrou. Dumnezeu iubește pe oricine și Și-a dat Fiul pentru oricine. Dumnezeu invită pe oricine să vină la El și dă oricui crede în El viața veșnică. Ce dragoste mare! Ea nu privește la exteriorul unui om, nici la proveniența sau la istoria lui, ci vrea să-l salveze!

Citirea Bibliei: Isaia 19.1-25 · Fapte 26.19-32

CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU PENTRU ASTĂZI

coordonatori Bob & Debby Gass

HEMAN ȘI IEDUTUN – Fundația S.E.E.R. România

„Cu ei erau Heman şi Iedutun, şi ceilalţi care fuseseră aleşi şi numiţi pe nume ca să laude pe Domnul…” (1 Cronici 16:41)


Mai mult ca sigur că nu ai auzit multe predici despre acești bărbați; Heman și Iedutun se numără printre cele mai neobservate personaje din Biblie. Ei au fost aleși să aducă laude în minunatul grup de închinare organizat de împăratul David. Heman și Iedutun se aflau sub autoritatea împăratului (vezi 1 Cronici 25:6). Asta era slujba lor. Și este și slujba ta! Tu te afli sub autoritatea Împăratului Împăraților, care îți poruncește „să fii recunoscător”, „să aduci ca jertfă lui Dumnezeu mulţumiri”, „să mergi înaintea Lui cu laude”, „să intri cu laude pe porţile Lui”, „să mulțumești lui Dumnezeu pentru toate lucrurile; căci aceasta este voia lui Dumnezeu, în Hristos Isus, cu privire la tine” (convinge-te de asta, citind Coloseni 3:15; Psalmul 50:14; 95:2; 100:4; 1 Tesaloniceni 5:18).

Eugene Peterson scria: „Adevărații credincioși sunt cei călăuziți de Duhul lui Dumnezeu ca să lucreze intens, în această slujire de-a umple aerul cu lauda lui Hristos!” Ai fost vreodată atât de cercetat, încât ai izbucnit în închinare spontană? Nimic nu este mai entuziasmant! Nu vei știi niciodată ce pierzi, dacă nu te închini Creatorului cu fiecare fibră a ta! Cântă, ridică-ți mâinile, varsă lacrimi, bate din palme, bucură-te, fă orice… dacă o faci într-un duh de laudă, mulțumire și recunoștință, Dumnezeu Se va bucura!

În plus, mulțumirea aduce o sănătate fizică, emoțională și mentală durabilă, de cea mai bună calitate. Creatorul sufletului tău este un maestru al psihologiei. El știe că mulțumirea nu este doar un lucru potrivit, ci și terapeutic. E greu să fii mulțumitor și în același timp morocănos, critic sau irascibil, nu-i așa? Umple așadar azi aerul din jurul tău cu lauda Domnului!


SCRIPTURILE ÎN FIECARE ZI

de Jean Koechlin

Faptele Ap. 15:22-41


Apostolii şi bătrânii adunaţi la Ierusalim se ocupă cu sârguinţă de problema care le este pusă înainte. Toată adunarea este de acord cu concluziile lui Iacov (v. 22,25). Şi scrisoarea pe care o trimit prin Iuda şi prin Sila îi va linişti şi îi va mângâia pe fraţii din Antiohia care fuseseră tulburaţi (v. 24). În acelaşi timp, vizita celor doi slujitori ai lui Dumnezeu contribuie mult la zidirea adunării (v. 32). Astfel, eforturile vrăjmaşului de a aduce tulburare şi dezbinare produc, în final, tocmai efectele opuse. Credinţa ucenicilor a fost întărită şi legăturile comuniunii între adunări a devenit şi mai strânsă; încă o dată cel rău a fost înşelat în lucrarea lui (Proverbe 11.18).

Toate neînţelegerile fiind puse la punct, lucrarea Domnului poate fi reluată. Grija plină de afecţiune a lui Pavel pentru adunările constituite în urma primei sale călătorii îl angajează la a o întreprinde pe a doua, pentru a vedea „cum se află” fraţii din punct de vedere spiritual (comp. cu 2 Corinteni 11.28). De astă dată însă, Barnaba nu va mai merge cu Pavel, din cauza unei neînţelegeri legate de Marcu, nepotul lui Barnaba. Mai târziu, Marcu va recâştiga încrederea apostolului şi îi va fi „folositor pentru slujbă” (Coloseni 4.10; 2 Timotei 4.11).

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: