Mana Zilnica

Mana Zilnica

28 Iulie 2018

DOMNUL ESTE APROAPE – GBV

 

Am văzut cerul deschis: și iată un cal alb și Cel care ședea pe el este numit Credincios și Adevărat; și El judecă și Se luptă cu dreptate.
Apocalipsa 19.11

La momentul apariției lui Hristos împreună cu sfinții Săi pentru a-Și institui domnia asupra pământului, Ioan spune: „Am văzut cerul deschis”. Oricând cerurile sunt deschise, aceasta este în legătură cu Hristos. Când a fost pe pământ, cerurile s-au deschis deasupra Lui, pentru ca Tatăl să-L privească pe pământ pe Cel în care Își găsea toată desfătarea (Matei 3.17). După înălțarea Domnului, Ștefan a putut spune: „Iată, văd cerurile deschise și pe Fiul Omului stând în picioare la dreapta lui Dumnezeu” (Fapte 7.56). Cerurile sunt deschise acum pentru ca cei credincioși de pe pământ să-L poată vedea pe Omul din glorie.

În Apocalipsa 4 vedem o ușă deschisă în cer, prin care Ioan a putut pătrunde în duh în acea scenă de glorie pentru a-L descoperi pe Hristos, Mielul, Tema laudei universale. El este Creatorul și Răscumpărătorul, vrednic de a primi gloria, onoarea și puterea. Acum, în Apocalipsa 19, cerurile sunt deschise pentru ca Hristos să poată veni și domni ca Împărat al împăraților și Domn al domnilor.

În această viziune, Ioan vede un cal alb, simbolul puterii victorioase. Prima venire a lui Hristos a fost în slăbiciune și în har; următoarea va fi în putere și în glorie. Călărețul de pe calul alb nu poate fi decât Hristos, căci cine altul poate fi descris ca fiind Credincios și Adevărat? Prima Sa venire a fost marcată de har și de adevăr, pentru a aduce mântuire oamenilor. A doua oară, El va veni ca fiind Credincios și Adevărat, pentru a executa judecata dreaptă. Când va apărea în glorie, pentru a-i judeca pe toți vrăjmașii lui Dumnezeu, va fi arătat clar că El este cu adevărat Împăratul împăraților și Domnul domnilor.

H Smith

 


SĂMÂNȚA BUNĂ

 

„El face lucruri mari și nepătrunse, minuni fără număr.”
Iov 5.9

Pot să mă prezint?

Bună ziua. Pot să mă prezint? Chiar dacă poate nici nu este necesar. Căci fiecare mă cunoaște, fiecare mă posedă. Foarte mare nu sunt în niciun caz. De la un capăt până la celălalt măsor aproximativ 5,5 m. Un cap de ac este de 400 de ori mai mare decât mine. Totuși, eu am și patru centrii construiți egal. Activitatea mea este foarte simplă. Eu trebuie să transport ceva, să preiau și să predau iarăși. Dacă numai unul dintre cei patru centrii ai mei a preluat ceva, poziția acestuia se modifică față de ceilalți centrii cu 0,04 nm (=0,00000004 mm), ca celelalte locuri rămase libere să nu fie împiedicate. Acum ești poate surprins. „Așa de puțin doar?” te vei gândi. Dar Creatorul meu a fost convins că este suficient.

Imediat după aceea pornesc pe calea spre predarea mărfii. Cei patru centrii ai mei sunt din atomi de fier, care sunt legați de molecule construite complicat. Totul are la mine locul său exact. Căci la o greșeală extrem de mică în structura mea chimică nu mai funcționez corect – și atunci nu mai există viață. Bănuiești acum cine sunt eu și ce transport?  Numai  încă  o  ultimă  indicație:  eu  transport oxigen spre fiecare organ.

Numele meu este hemoglobină. 300 milioane ca mine formează o globulă roșie de sânge. Există într-adevăr oameni care sunt de părere că m-am dezvoltat în decursul a milioane de ani în ceea ce sunt acum. Ei afirmă că aș fi doar un produs al hazardului. Eu nu pot să cred aceasta, căci funcționez prea minunat, prea perfect.


CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU PENTRU ASTĂZI

coordonatori Bob & Debby Gass

NU TE MAI ÎNGRIJORA!

„Aruncaţi asupra Lui toate îngrijorările voastre” (1 Petru 5:7)

     Autorul John Mason a scris: „Nu puteam simți pacea. Dacă nu rezolvam totul, deveneam neliniștit, agitat, nervos, îngrijorat și morocănos… la fel ca un dependent de droguri care are nevoie de o doză. Nu era la fel de grav, dar simptomele semănau… Eram creștin și presupuneam că umblu prin credință. Credeam în Domnul Isus în privința mântuirii, dar în alte domenii credeam în mine însumi.” Te regăsești și tu în această descriere? Iată avertismentul lui William Ward, care spunea: „Îngrijorarea este credința în lucrurile negative, încrederea în cele neplăcute, siguranța dezastrului și convingerea că vei fi înfrânt. E un magnet care atrage condiții negative. Credința este o forță mai puternică ce dă naștere unor circumstanțe pozitive. Îngrijorarea înseamnă irosirea timpului prezent și blocarea oportunităților de mâine cu necazurile de ieri.” Când un bătrân a fost întrebat ce i-a furat bucuria vieții, el a răspuns: „Lucrurile care nu s-au întâmplat niciodată.” Îți mai aduci aminte ce îngrijorări ai avut acum un an? Nu-i așa că ai investit multă energie în ele? Și nu-i așa că majoritatea dintre ele s-au rezolvat? Aproape 99% din lucrurile pentru care ne îngrijorăm nu se întâmplă! Știai că o ceață densă care acoperă șapte blocuri de zece etaje este formată din mai puțin de un pahar cu apă? Doar un pahar! Dar practic blochează vederea. O cană plină de îngrijorări poate face același lucru. Biblia spune: „Soarta omului nu este în puterea lui; nici nu stă în puterea omului, când umblă, să-şi îndrepte paşii spre ţintă” (Ieremia 10:23). Așadar, nu mai încerca să controlezi orice rezultat posibil. Viața este mai frumoasă atunci când te hotărăști să te încrezi în Cuvântul lui Dumnezeu și când ai convingerea că El îți poartă de grijă!


SCRIPTURILE ÎN FIECARE ZI

Volumul V de Jean Koechlin

Galateni 1.1-10

Epistola pe care Pavel le-o adresează adunărilor din Galatia este una severă. El trebuia să se ocupe nu de un păcat moral, ca în cazul corintenilor, ci de un rău doctrinar extrem de grav. Aceşti sărmani galateni, înşelaţi de învăţători falşi, erau pe cale să abandoneze harul, singurul mijloc de mântuire, pentru a se întoarce la religia faptelor. Pavel afirmă cu tărie caracterul absolut al Adevărului divin. Este unul singur, este complet, este perfect, pentru că Adevărul este Hristos (Ioan 14.6). Auzim uneori spirite îndârjite să susţină „în fond pentru a-şi justifica necredinţa” că fiecare popor a primit propria sa descoperire, religia care i se adaptează cel mai bine caracterului şi civilizaţiei. Nimic mai fals! Nu există decât o singură evanghelie; ea proclamă că „Domnul nostru Isus Hristos S-a dat pe Sine Însuşi pentru păcatele noastre”. Care este consecinţa acestui fapt? „Ca să ne scoată din veacul rău de acum”, continuă apostolul (v. 4).

Versetul 10 ne aduce aminte de un alt adevăr capital, anume că preocuparea de a plăcea oamenilor ne face să pierdem calitatea de robi ai lui Hristos. Căutăm noi, înainte de orice, să-I fim pe plac numai Lui? (1 Tesaloniceni 2.4).

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: