Mana Zilnica

Mana Zilnica

26 Iulie 2018

DOMNUL ESTE APROAPE – GBV

 

Noi știm că am trecut din moarte la viață, pentru că îi iubim pe frați.
1 Ioan 3.14

Oricine crede că Isus este Hristosul este născut din Dumnezeu; și oricine Îl iubește pe Cel care a născut îl iubește și pe cel născut din El.
1 Ioan 5.1

Această dragoste (agape) nu trebuie confundată cu dragostea omenească obișnuită. Ea a fost turnată în inimile noastre prin Duhul Sfânt și produce un atașament spontan de toți ceilalți credincioși. Doi străini se întâlnesc pe stradă. O remarcă făcută de unul dintre ei îl lasă pe celălalt să înțeleagă că cel cu care s-a întâlnit este creștin, el însuși fiind de asemenea creștin. Dintr-odată inimile lor se alipesc una de alta de parcă ar fi fost prieteni de o viață. Experiența unei astfel de legături instantanee confirmă faptul că „am trecut din moarte la viață”.

Oamenii nu pot realiza o astfel de unitate de inimă prin nici o asociere omenească. Au încercat să facă acest lucru creând cluburi și organizații secrete, însă Dumnezeu a creat o familie de oameni născuți din nou, care sunt uniți în mod spontan prin dragostea divină. Acesta este cercul credinței creștine, compus din oameni care L-au mărturisit cu adevărat pe Hristos ca Domn și Mântuitor al lor și care au viață din El. Ei sunt aceia în ale căror inimi locuiește această dragoste divină.

Poți face parte din această familie nu căutând să duci o viață evlavioasă, nici alipindu-te de o biserică, ci mărturisindu-ți păcatele și punându-ți încrederea în Cel care te-a iubit și care Și-a dat viața pe cruce pentru a deveni Mântuitorul tău. Doar astfel poți fi unit în dragoste cu orice alt creștin de pe fața pământului.

T Westwood

 


SĂMÂNȚA BUNĂ

 

” …Judecați voi singuri dacă este drept înaintea lui Dumnezeu să ascultăm mai mult de voi decât de Dumnezeu, căci noi nu putem să nu vorbim despre ce am văzut și am auzit.”
Fapte 4.19,20

Cuvintele chinezului

Pentru vrăjmașul cel vechi, diavolul, acest lucru nu a fost pe plac, deoarece el dorește să îi țină pe oameni în întunericul necunoștinței față de Dumnezeu. Astfel, acei prieteni ai chinezului au aruncat cu noroi în el, l-au bătut, l-au izgonit din localitate în localitate, dar nu l-au putut aduce la tăcere. În cele din urmă, prigonitorii lui l-au dus în fața unui slujbaș judecătoresc nedrept; martori mincinoși au adus acuzațiile cele mai rușinoase împotriva lui. Judecătorul l-a condamnat așa de tare, încât spatele lui gol a fost bătut cu bambus, până a fost sfâșiat de tot. A fost dus ca mort la ferma misiunii. Misionarul voia să-l consoleze, dar martirul a spus zâmbind: „Învățătorule, acest trup are dureri mari, dar inima mea are pace.” Pe când era abia pe jumătate vindecat, s-a furișat afară șia apărut dintr-odată în localitatea lui de baștină, pentru a le vesti Evanghelia cruzilor lui prigonitori. Cuvintele chinezului, care a trecut printr-o asemenea încercare sângeroasă, au avut un efect și mai puternic, au adus chiar câțiva dintre prietenii lui la Mântuitorul.

Să învățăm și noi că atunci când ne încredem în Dumnezeu, pacea Lui ne va păzi inimile prin Isus Hristos, iar cei care doresc să ne facă rău, să ne batjocorească, vor rămâne de rușine sau chiar vor fi câștigați de partea adevărului.


CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU PENTRU ASTĂZI

coordonatori Bob & Debby Gass

ASCULTĂ CU ATENȚIE, FĂRĂ SĂ ÎNTRERUPI!

„Priveşte cu ochii tăi, ascultă cu urechile tale, şi ia aminte la toate lucrurile pe care ţi le voi arăta” (Ezechiel 40:4)

     Dacă îți faci obiceiul de a asculta cu atenție ceea ce spune cineva, acea persoană îți va spune cine este și ce este înainte de a intra într-o relație cu ea. E mai bine să previi decât să tratezi! De multe ori, când cineva începe să ne avertizeze cu privire la slăbiciunile sale și la așteptările pe care trebuie să le ai sau nu, intervențiile noastre motivaționale precum: „O, nu, nu se poate să fie adevărat” îl încurajează să se implice mai departe în relație…

Trebuie să învățam arta neprețuită a ascultării fără a întrerupe. Te vei scuti astfel de ani de lacrimi, de dezamăgiri știute doar de tine și de experiențe negative. În loc să-ți folosești optimismul și stilul persuasiv pentru a constrânge o persoană să-ți accepte idealurile și obiectivele, trebuie să-ți dai seama când o persoană nu poate deveni cine ai vrea tu să fie, sau cine crezi că ar putea deveni… Ea nu poate alerga cu energia ta! Caracterul și maturitatea ta nu vor compensa lipsa acestora din viața ei. Fără înțelegerea acestui principiu, astfel de relații te pot necăji și îți pot deturna ori secătui energiile ani de zile. În relațiile personale sau profesionale, dacă trebuie să-l motivezi pe celălalt tot timpul ca să se apuce de treabă, va trebui să o faci tot timpul și pentru a menține relația.

Pe de altă parte, dacă te uiți, asculți, te rogi și ești supus, poți decide dacă merită efortul să te angajezi într-o astfel de relație de la început. Și dacă Îl rogi pe Dumnezeu, El te va călăuzi cu privire la relațiile cu ceilalți, deoarece Cuvântul Său spune: „Priveşte cu ochii tăi, ascultă cu urechile tale, şi ia aminte la toate lucrurile pe care ţi le voi arăta.”


SCRIPTURILE ÎN FIECARE ZI

Volumul V de Jean Koechlin

Maleahi 3.1-12

Maleahi semnifică „solul Domnului”. Citând versetul 1, Domnul Isus îi aplică acest titlu lui Ioan Botezătorul, chemat să pregătească înaintea Lui inima poporului Său (Matei 11.10). Respingerea lui Mesia după cea a precursorului Său a întrerupt cursul profeţiei. Perioada actuală a Bisericii este trecută sub tăcere; şi Îl vedem în versetul 2 pe Domnul cum Îşi reia căile faţă de fiii lui Levi printr-o lucrare de topire şi de purificare (v. 2, 3; Psalmul 66.10; Iov 18.1). Unii l-au urmărit pe meşterul turnător ocupat să purifice minereul de argint. El stă lângă creuzet tot timpul cât durează topirea, iar operaţia nu este încheiată decât atunci când propria lui imagine se reflectă în mod clar în metalul strălucitor. Ce minunată ilustrare a ceea ce Domnul împlineşte în fiecare dintre noi! El ştie să ne regleze împrejurările, înteţind uneori focul încercării, cu scopul de a îndepărta din noi orice aliaj impur. Şi Îşi continuă răbdător lucrarea până când radioasa Lui imagine morală străluceşte în noi (comp. cu Zaharia 13.9; 2 Corinteni 3.18).

Care pot fi sentimentele Domnului, frustrat de daruri, de slujire şi de încrederea datorate Lui?

„Puneţi-Mă la încercare” (v. 10), spune El poporului Său. Da, Domnul Se bucură atunci când credinţa noastră Îi dă posibilitatea să ne binecuvânteze.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

<span>%d</span> blogeri au apreciat: