Mana Zilnica

Mana Zilnica

25 Iulie 2018

DOMNUL ESTE APROAPE – GBV

Eu te voi instrui și te voi învăța calea pe care trebuie să mergi; Eu te voi sfătui, având ochiul Meu asupra ta.
Psalmul 32.8

Călăuzirea lui Dumnezeu

Adesea suntem ca un cal sau ca un catâr, iar aceasta din cauză că ogorul sufletului nostru nu a fost desțelenit. Când voința noastră este la lucru, Domnul acționează față de noi ca și față de un cal sau față de un catâr, strunindu-ne cu ajutorul frâului și al zăbalei. Când însă fiecare parte a inimii noastre este în contact cu El, Dumnezeu ne călăuzește cu ochiul Său.

„Lumina trupului este ochiul; când ochiul tău este curat, tot trupul tău este, de asemenea, plin de lumină; iar când ochiul este rău, și trupul tău este plin de întuneric” (Luca 11.34). Când ochiul nu este curat, nu există comuniune de inimă și de afecțiuni cu Dumnezeu, iar consecința este că voința noastră nu este zdrobită, iar noi nu suntem călăuziți în mod simplu de Dumnezeu. Când inima este într-o stare bună, întreg trupul este „plin de lumină” și percepem cu ușurință voia lui Dumnezeu. El ne călăuzește cu ochiul Său în orice direcție dorește și ne face să fim grabnici la a înțelege voia și gândurile Sale, fiind dominați de o teamă sfântă (Isaia 11.3). Aceasta este partea noastră, având Duhul Sfânt locuind în noi, anume de a fi grabnici la pricepere în teama de Domnul, iar inimile noastre să nu aibă alt scop decât voia și gloria Lui. Exact așa a trăit Hristos: „Iată, vin; în sulul cărții este scris despre mine. Este desfătarea mea, Dumnezeul meu, să fac plăcerea Ta” (Psalmul 40.7,8). Unde lucrurile stau așa, împrejurările pot fi dificile și dureroase, însă va exista întotdeauna bucuria generată de ascultare, iar Dumnezeu ne va călăuzi cu ochiul Său. El lucrează cu noi pe bază morală și nu ne va descoperi voia Sa dacă nu trăim într-un duh de ascultare. Aceasta este de fapt ascultarea credinței – inima trebuie să fie într-o stare de ascultare, așa cum a fost a lui Hristos.

J N Darby


SĂMÂNȚA BUNĂ

„Doresc Eu moartea păcătosului? zice Domnul, Dumnezeu. Nu doresc Eu mai degrabă ca el să se întoarcă de pe căile lui și să trăiască?”
Ezechiel 18.23

Cuvintele chinezului

Un chinez neștiutor l-a auzit pe misionarul B. predicând într-o capelă din Ato. După terminarea slujbei, chinezul a spus: „Despre acest Isus Hristos încă n-am auzit și nu știu cine este; dar n-ai spus că poate să mă salveze de toate păcatele mele?” – „Da”, a răspuns misionarul, „exact aceasta am spus.”– „Dar tu nu mă cunoșteai când ai spus aceasta. Am fost un mincinos, un vrăjitor, un adulter și de 20 de ani sunt fumător de opiu. Așadar, dacă m-ai fi cunoscut, n-ai fi spus niciodată ceea ce ai spus.” Misionarul B. n-a putut decât să reia ceea ce a spus subliniind încă o dată, că Domnul Isus are puterea și dorința să curețe și să salveze chiar și o asemenea mulțime de păcate. Fumătorul de opiu a rămas mut de uimire, căci duhul său zăcea în lanțurile grele ale stăpânului întunericului.

Au trecut câteva săptămâni și într-o dimineață chinezul a năvălit impetuos în camera misionarului și cu fața radiind l-a informat:

„Acum știu! Isus Hristos poate să mă mântuiască de toate păcatele mele! Da, a și făcut-o!”

Într-adevăr, credința în Mântuitorul Isus Hristos a frânt robia multor ani trăiți în întunericul moral, patima de opiu și altele. Chinezul s-a întors în localitatea lui, pentru a povesti tovarășilor lui despre Mântuitorul Isus. Deși a fost prevenit de pericolul iminent, a vestit totuși istoria despre marele Mântuitor, care poate să salveze pe cei mai răi păcătoși.


CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU PENTRU ASTĂZI

coordonatori Bob & Debby Gass

TĂIAT ȘI CURĂȚAT

„…Ca să aducă şi mai multă roadă.” (Ioan 15:2)

     Domnul Isus a spus că Dumnezeu este ca vierul care taie „orice mlădiţă, care n-aduce roadă; şi pe orice mlădiţă care aduce roadă, o curăţă, ca să aducă şi mai multă roadă.” Să învățăm două lucruri din acest verset: 1) Dumnezeu taie anumite lucruri. Care-ar fi acestea? Pot fi lucruri care îți plac, dar care stau în calea desăvârșirii tale. Lucruri pe care nu El le-a ales pentru tine și care îți vor aduce necazuri. Lucruri care nu se vor schimba sau care și-au împlinit deja scopul. 2) Dumnezeu curăță. Un pom fructifer care a fost curățat cu siguranță nu arată foarte bine. Când Dumnezeu începe să curețe viața ta de anumite lucruri, pentru a-ți redirecționa energiile, o vreme nici tu nu vei arăta prea bine. Uneori asta înseamnă să renunți la lucruri despre care ai crezut că vor exista mereu, și să restabilești ordinea priorităților. Alteori, va însemna să te descurci o vreme cu mai puțini bani, sau să nu fii capabil să le explici celor dragi de ce treci prin acest proces de curățare. Însă energia dătătoare de viață care curge printr-o creangă uscată este o pierdere! Tot la fel este și atunci când timpul, atenția și energia sunt luate de la lucrurile esențiale și investite în lucruri de mâna a doua sau a treia. Să înțelegem ceva important: Dumnezeu știe ce trebuie tăiat și ce trebuie curățat din viața ta. Și chiar dacă e posibil să nu înțelegi ce face, roagă-te: „Trimite-mi orice vrei și ia-mi orice dorești. Te voi lăuda când va veni și te voi lăuda când va pleca, pentru că aprobarea Ta este răsplata mea și planul Tău este rațiunea vieții mele.”


SCRIPTURILE ÎN FIECARE ZI

Volumul V de Jean Koechlin

Maleahi 2.117

Domnul are pentru preoţi o învăţătură specială. Să dea glorie Numelui Său „iată ce trebuia ei să-şi pună la inimă” (v. 2)! Slujirea creştină nu are nici ea altă raţiune. Prea adesea însă, slujitorul este cel glorificat mai degrabă decât Stăpânul său.

Despre cine altcineva decât despre Hristos s-ar mai fi putut spune: „nedreptate nu s-a găsit pe buzele lui” (v. 6)?

Până şi aprozii au trebuit să admită că „niciodată n-a vorbit vreun om aşa, ca Omul acesta” (Ioan 7.46). Această perfecţiune nu face altceva decât să scoată în evidenţă şi mai bine tristul portret al clerului din timpul Domnului, preoţi, cărturari şi farisei: El a păzit legământul (v. 5); ei l-au stricat. El a umblat cu Dumnezeu în pace şi dreptate; ei sau îndepărtat de drum. El „a întors pe mulţi de la nelegiuire” (v. 6); ei „au făcut pe mulţi să se poticnească” (v. 8, 9; Isaia 9.16). „Legea adevărului era în gura Lui” (v. 6); „ei Îl oboseau pe Domnul cu vorbele lor” (v. 17; Matei 6.7).

„Luaţi seama la duhul vostru, ca să nu vă purtaţi cu necredincioşie”, repetă versetele 15 şi 16. Duhul nostru are sensibilitatea unei benzi magnetice. Păstrează urma a tot ceea ce sa înregistrat acolo. Să veghem să nu-l ocupăm decât cu lucrurile adevărate, „curate, vrednice de iubit, vorbite de bine” (Filipeni 4.8).

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: