Mana Zilnica

Mana Zilnica

21 Iulie 2018

DOMNUL ESTE APROAPE – GBV

 

Și erau pe drum, suindu-se la Ierusalim, și Isus mergea înaintea lor; și se minunau și, urmându-L, se temeau.
Marcu 10.32

Marcu folosește de șapte ori cuvântul „uimire” („minunare”), care apare mai des către sfârșitul Evangheliei sale, când a scris despre suferințele Domnului, despre moartea și despre învierea Sa. Mulți profeți credincioși fuseseră omorâți la Ierusalim; acum venise rândul Domnului. Ucenicii L-au auzit vorbind despre suferințele Sale viitoare și erau uimiți și Îl urmau plini de frică. Apoi Marcu ne spune că El i-a luat deoparte și a început să le spună despre lucrurile care aveau să I se întâmple. Ca Profet, Domnul le-a prezentat suferințele Sale viitoare cu multe detalii (versetele 32-34).

Totuși, doi dintre ucenici se gândeau la poziția lor în Împărăția viitoare (versetele 36 și 37). Domnul le-a arătat, lor și celorlalți, că aveau nevoie să învețe să fie slujitori adevărați. Pentru aceasta trebuia ca vederea spirituală să le fie dată, așa cum ne arată episodul vindecării orbului Bartimeu. El a crezut, a fost vindecat, iar apoi L-a urmat pe Domnul. Ceea ce ucenicii aveau de învățat era că Domnul Isus trebuia să aibă întâietatea (Coloseni 1.18).

Și noi trebuie să învățăm să-I dăm Domnului locul care I se cuvine, fiind gata să-L urmăm, fără să conteze unde, când și cum. Iată un gând care ne cercetează adânc! Nu avem nici voința și nici puterea pentru așa ceva – acestea trebuie să vină de la El. Trebuie însă ca în inimile noastre să existe nevoia după așa ceva, la fel cum s-a întâmplat cu orbul sau cu Saul din Tars, atunci când ajuns să nu se mai încreadă în el însuși (Filipeni 3.7-17). Atunci Saul (Pavel) a devenit un adevărat urmaș al lui Hristos. Acest privilegiu este și al nostru.

A E Bouter

 


SĂMÂNȚA BUNĂ

 

„Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra.”
Matei 6.33

Mai întâi…

Un medic a intervievat 3.000 de pacienți pentru a afla care sunt lucrurile care și le doresc cel mai mult. Răspunsurile primite au dus la concluzia că atenția oamenilor este centrată foarte mult asupra eului lor. Iată câteva răspunsuri:

unele familii așteptau moartea părinților, pentru ca, scăpând de responsabilitatea îngrijirii acestora, să se mute în alt oraș;

alte familii așteptau să-și vadă copiii căsătoriți;

multe familii tinere așteptau primul lor copil;

multe mame doreau să se facă bine, ca să-și poată crește copiii;

unii copii așteptau să fie mari, ca să conducă autoturismul…

Așteptările nu erau rele în sine, dar erau doar pentru orizontul îngust al acestui pământ. Dumnezeu dorește, ca toți  să  privim  dincolo  de  realitatea  imediată,  așteptând lucruri mari cu privire la veșnicie. Ce frumos ar fi, dacă toți oamenii s-ar gândi la DARUL nespus de mare al mântuirii prin credința în Domnul Isus Hristos! Dumnezeu ne spune prin  Cuvântul  Său  că  cine  crede  în  Fiul  Său  are  viața veșnică. Cu siguranță, această credință nu este una formală într-un fapt istoric, ci o credință din inimă urmată de o pocăință sinceră.


CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU PENTRU ASTĂZI

coordonatori Bob & Debby Gass

O RUGĂCIUNE PENTRU PACE

„Tu-i chezăşuieşti pacea…” (Isaia 26:3)

     Iată o rugăciune pentru pace: „Doamne, Cuvântul Tău spune: „Celui cu inima tare, Tu-i chezăşuieşti pacea; da, pacea, căci se încrede în Tine.” Cuvântul Tău spune: „Domnul dă tărie poporului Său, Domnul binecuvântează pe poporul Său cu pace.” (Psalmul 29:11) Cuvântul Tău spune: „Vă las pacea, vă dau pacea Mea… Să nu vi se tulbure inima, nici să nu se înspăimânte.” (Ioan 14:27) Cuvântul Tău promite că „pacea lui Dumnezeu, care întrece orice pricepere, vă va păzi inimile şi gândurile în Hristos Isus.” (Filipeni 4:7) Astăzi am nevoie de această pace care întrece orice pricepere, pentru a-mi liniști sufletul și mintea. În loc să mă gândesc la fricile și îngrijorările mele, ajută-mă să-mi îndrept atenția asupra bunătății Tale, asupra credincioșiei Tale, asupra puterii Tale vindecătoare, asupra resurselor și inimii Tale iertătoare. Locuiește în mine și umple-mă cu pacea Ta. Arată-mi care sunt lucrurile care îmi fură pacea. Doresc în mod real să mi le descoperi, Tată, ca să le pot mărturisi, și să știu ce să încredințez în mâna Ta și ce să schimb. Îmi deschid inima către Tine, învață-mă taina păcii de durată. Îți mulțumesc acum pentru tot ceea ce-mi vei da ca să mă ajute să primesc pacea pe care Tu ești gata să mi-o oferi cu atâta generozitate. Cuvântul Tău spune: „Pacea lui Hristos… să stăpânească în inimile voastre…” (Coloseni 3:15). Astăzi doresc să fiu stăpânit de pacea Ta și nu de temerile și îngrijorările mele. Îți dau Ție toate îngrijorările mele, și cred că Tu vei lucra spre binele meu și spre slava Ta. În Numele Domnului Isus mă rog, Amin!”


SCRIPTURILE ÎN FIECARE ZI

Volumul V de Jean Koechlin

Zaharia 12.114

Cine vorbeşte aici? Cel care a întins cerurile, care a întemeiat pământul, care ia dat omului această inteligenţă în care el se încrede atât de mult (şi pe care adesea o foloseşte atât de rău; comp. cu Isaia 42.5)! Un asemenea Dumnezeu să nu aibă mâna întinsă peste evenimentele pământului? Comploturile urzite de duhul celui pe care El Însuşi la creat săL poată lua prin surprindere? Imposibil! Atunci când toate naţiunile pământului, orbite de ură, se vor strânge pentru a asedia Ierusalimul, acesta va fi pentru ei ca un potir otrăvitor, ca o piatră de cădere. Pentru că, „în ziua aceea”, Domnul va întări victorios pe căpeteniile lui Iuda şi pe locuitorii Ierusalimului! El va lucra prin ei, dar de asemenea va lucra în ei. Dumnezeu va răspândi peste poporul Său umilit şi pocăit „duhul îndurării şi al cererilor” (v. 10). În Acela pe care Lau străpuns, iudeii Îl vor recunoaşte, în sfârşit, pe Păstorul lor credincios, pe Moştenitorul tronului lui David, pe Fiul unic al lui Dumnezeu.

Prieteni creştini, dacă este adevărat că Domnului Îi place să lucreze prin noi, să nu pierdem din vedere lucrarea pe care El doreşte să o împlinească în noi. Aceasta constă în a ne aşeza în fiecare zi din nou înaintea crucii şi a consecinţelor ei. Iar versetele 1114 subliniază faptul că fiecare trebuie să fi avut personal dea face cu Dumnezeu în chestiunea păcatului său.

 
 


 

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: