Mana Zilnica

Mana Zilnica

22 Iulie 2018

DOMNUL ESTE APROAPE – GBV

 

La înfățișare fiind găsit ca un om, S-a smerit pe Sine, făcându-Se ascultător până la moarte, și chiar moarte de cruce.
Filipeni 2.8

Trăim într-o scenă în care domnește moartea. În orice localitate am merge, acolo există un cimitir. Nimeni nu poate scăpa de moarte. Neascultarea a adus asupra oamenilor sentința morții și a judecății, iar această sentință rămâne, din cauza necredinței și a respingerii remediului lui Dumnezeu. „Oamenilor le este rânduit să moară o singură dată, iar după aceea vine judecata” (Evrei 9.27).

Care este remediul? Este harul lui Dumnezeu care a adus mântuirea și care s-a arătat tuturor oamenilor. Legea dată prin Moise cerea ca omul să împlinească ceva pentru a fi acceptat de Dumnezeu, însă el nu putea aduce nimic de felul acesta. Remediul lui Dumnezeu se găsește în Fiul Său, în Domnul Isus Hristos, care S-a smerit pe Sine și S-a făcut ascultător până la moarte.

Aceste cuvinte necesită o atenție deosebită. „După cum prin neascultarea unui singur om cei mulți au fost făcuți păcătoși, tot așa și prin ascultarea Unuia singur, cei mulți vor fi făcuți drepți” (Romani 5.19). Moartea a venit peste noi toți din cauza neascultării unui singur om – a lui Adam. Însă Domnul din cer, Omul fără păcat, a ascultat de voia lui Dumnezeu, chiar dacă această voie cerea să meargă la moarte, și încă moarte de cruce. Pe acea cruce, El a purtat în trupul Său pedeapsa păcatului, pedeapsă pe care noi o meritam. Ascultarea L-a adus pe Hristos acolo unde păcatul și neascultarea ne aduseseră pe noi.

Acesta este harul, harul suveran care a venit prin Isus Hristos, prin Cel care locuiește dintotdeauna în sânul Tatălui! El a venit pe pământ ca să moară și ca noi, prin moartea Sa, să putem intra în bucuriile cerului. „Deoarece cunoașteți harul Domnului nostru Isus Hristos, că El, bogat fiind, S-a făcut sărac pentru voi, ca, prin sărăcia Lui, voi să fiți îmbogățiți” (2 Corinteni 8.9).

J Redekop

 


SĂMÂNȚA BUNĂ

 

” …s-au închinat înaintea lui Isus și i-au zis: «Cu adevărat, Tu ești Fiul lui Dumnezeu!»”
Matei 14.33

Învăţătorul venit de la Dumnezeu

Fără a se gândi la auditoriu, fără să țină cont de urmări, Domnul Isus vorbea fără teamă în orice ocazie, fiind preocupat numai de adevăr și de comunicarea mesajului Tatălui Său. Puterea învățăturii Sale era profund simțită de cei care Îl ascultau: „Oamenii erau uimiți de învățătura Lui, căci îi învăța ca unul care are putere.” Iar Nicodim a spus:

„Învățătorule, știm că ești un Învățător venit de la Dumnezeu.” Forța spirituală a personalității Învățătorului ceresc se exprima în afirmațiile și lucrările pe care le făcea. Astfel, nu trebuie să fim surprinși citind despre impresia deosebită,  pe  care  o  făcea  pretutindeni.  Oamenii spuneau:

„Niciodată n-a vorbit vreun om ca Omul acesta.” Simplitatea, farmecul și adâncimea, sinceritatea, univer-

salitatea și adevărul învățăturii Sale lăsau o impresie profundă asupra ascultătorilor Domnului, dăruindu-le convingerea că se aflau în prezența unui Învățător cum omenirea nu mai cunoscuse înainte de El și nici după El. Şi astfel, multele Sale învățături din Evanghelii și impresii produse în mod evident de către Învățătorul Însuși sunt de așa natură, încât mii de ani după aceea ele au adus pace în sufletele care L-au primit prin credință în inimă pe Mântuitorul.  Să  lăsăm  ca  aceste  meditații  cu  privire  la Persoana Mântuitorului să ne ajute și pe noi să-L cunoaștem mai bine pe Învățătorul ceresc și învățăturile Sale.


CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU PENTRU ASTĂZI

coordonatori Bob & Debby Gass

FII PASIONAT, EFICIENT ȘI PERSEVERENT!

„Fiţi împlinitori ai Cuvântului, nu numai ascultători…” (Iacov 1:22)

     Când Neemia a văzut prima oară ruinele Ierusalimului, a plâns. Apoi și-a suflecat mânecile și s-a apucat de lucru. În ciuda istoriei necruțătoare și a împotrivirilor nesfârșite, el a reconstruit zidurile în cincizeci și două de zile. Cum? Având o viziune și având o pasiune! Întrebare: Îți este teamă să rostești: „Doamne, voi face tot ce-mi spui”? Te gândești că te va trimite unde nu vrei să mergi, sau că îți cere să faci ceva pentru care nu te simți pregătit sau calificat? Dacă răspunsul este „Da”, trebuie să ți-l schimbi!… Biblia spune că voia lui Dumnezeu este „bună, plăcută și desăvârșită” (Romani 12:2). Dar dacă voia lui Dumnezeu este bună, nu înseamnă că este și ușoară, dar El îți va da pasiune. Când Ieremia a încercat să nu mai vorbească despre Domnul, Cuvântul lui Dumnezeu a devenit „ca un foc mistuitor, închis în oasele” lui (Ieremia 20:9). Viziunea dată de Dumnezeu îți pune un foc în inimă. Începi să vezi lucruri pe care nu le-ai văzut niciodată și te vei umple de entuziasm. Poate în trecut ai avut parte de eșec, însă Dumnezeu poate lua capitolele eșecului tău și să scrie cu ele o istorie de succes. Lucrul acesta nu se va întâmpla dacă stai deoparte. Biblia spune: „Fiţi împlinitori ai Cuvântului, nu numai ascultători.” Vei avea pasiune pentru voia lui Dumnezeu când începi s-o faci! Atunci vei spune: „Pentru asta am fost făcut.” Când ai luat hotărârea fermă de a face ceva și știi că Dumnezeu te privește și îți zâmbește, lucrul acesta face imposibilul posibil! Așadar, cuvântul pentru tine astăzi este un întreit îndemn: Fii pasionat, fii eficient, fii perseverent!


SCRIPTURILE ÎN FIECARE ZI

Volumul V de Jean Koechlin

Zaharia 13.1-9; 14.1-5

Privirile lui Israel (şi ale noastre) se îndreaptă spre cruce (cap. 12.10). Sângele lui Hristos ne ispăşeşte păcatele, însă din coasta Lui străpunsă ţâşneşte, de asemenea, un izvor de apă vie. El evocă această curăţire practică pe care Cuvântul o împlineşte în conştiinţa noastră (Psalmul 51.2,7). În acea zi, idolii vor fi nimiciţi (Ezechiel 36.25); vocile minciunii vor înceta. Atunci Preaiubitul Îşi va relata minunata Sa istorie: Venit aici jos ca Om, a luat chip de Rob pentru a sluji creaturii Sale (comp. cu cap. 11.12 şi cu Exod 21.2-6). A fost rănit la propriii prieteni (comp. cu Ioan 20.27). A fost lovit de Însuşi Dumnezeu.

„De aceea şi Dumnezeu L-a înălţat foarte sus”, continuă Filipeni 2.9. Curând, acest acelaşi Domn Se va înfăţişa lumii în strălucirea puterii Sale. Unde va avea loc această apariţie? În locul de unde odinioară El a părăsit pământul, pe acest munte al Măslinilor care se va despica sub picioarele Sale (cap. 14.4; Fapte 1.11,12).

El însă nu va veni singur. „Şi toţi sfinţii împreună cu El”, adaugă sfârşitul versetului 5. Ca o suită regală, Hristos îi va aduce pe aceia pe care mai înainte îi va fi răpit la cer alături de El. Noul Testament confirmă această apropiată şi triumfătoare „venire a Domnului nostru Isus cu toţi sfinţii Săi” (1 Tesaloniceni 3.13; Iuda 14).


 

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: