Mana Zilnica

Mana Zilnica

30 Iulie 2017

SCRIPTURILE ÎN FIECARE ZI

Volumul IV de Jean Koechlin

http://www.clickbible.org/meditatii-zilnice/scripturile-in-fiecare-zi/

 

Ioan 11:28-44

Marta înţelege că sora ei poate pătrunde mai bine decât ea gândurile Domnului. O cheamă. Maria însă nu poate decât să spună şi ea: Doamne, dacă ai fi fost aici (v. 32; comp. cu v. 21). Ea nu ştie să privească decât în urmă, ca multe persoane aflate în doliu. Isus, cu inima strânsă, cere să fie condus la mormânt. Şi Îl vedem plângând. Oare nu ştia El ce avea să facă? Sigur că ştia, însă, în prezenţa ravagiilor morţii şi a tragicelor ei influenţe asupra spiritului oamenilor, Fiul sfânt al lui Dumnezeu este copleşit de durere, de tulburare, de mâhnire. Da, acolo este Învingătorul morţii, însă, pentru ca gloria lui Dumnezeu să strălucească înaintea mulţimii care avea să fie martoră, trebuie din nou constatat cum se cuvine stadiul de alterare al lui Lazăr (v. 39) şi, de asemeni, ca mai întâi Domnul să atribuie puterea Sa unei acţiuni a harului Celui care La trimis (v. 41,42). Numai atunci puternicul Său strigăt de poruncă face să iasă mortul din mormânt, încă înfăşurat în fâşiile sale de pânză

Ce înfiorare pentru întreaga asistenţă! Cât despre noi, să reţinem promisiunea pe care Domnul io face Martei: dacă vei crede, vei vedea poate nu exact ce speri, dar cu siguranţă gloria lui Dumnezeu (v. 4 şi 40).

 

DOMNUL ESTE APROAPE – GBV

http://www.gbv.ro/meditatii-zilnice/domnul-este-aproape

 

Eu în ei și Tu în Mine; pentru ca ei să fie făcuți desăvârșiți spre a fi una, ca să cunoască lumea că Tu M-ai trimis și că i-ai iubit, cum M-ai iubit pe Mine. Tată, doresc ca aceia pe care Mi i-ai dat Tu să fie și ei cu Mine unde sunt Eu, ca să privească gloria Mea pe care Mi-ai dat-o Tu, pentru că M-ai iubit mai înainte de întemeierea lumii.
Ioan 17.23,24

Cât de prețioasă este această cerere a Domnului nostru! Ea depășește cu mult chiar și cele mai profunde dorințe ale inimilor noastre. Nimic nu se poate compara cu ea. Dorința noastră de a fi cu Domnul și de a locui împreună cu El în casa Tatălui este, în cel mai bun caz, firavă. Însă dorința Lui nu este diminuată cu nimic de aceasta.

Isus, Fiul binecuvântat al Tatălui, Își ridică ochii către cer și Se adresează Tatălui. Intimitatea comuniunii Domnului cu Tatăl este revelată în cuvinte și arată secretele inimii Sale, iar nouă ne-a fost îngăduit să le auzim. Ce privilegiu sfânt și nespus de prețios!

Subiectul rugăciunii îi privește pe cei pe care Tatăl i-a dăruit Fiului. Domnul Isus a sfârșit lucrarea pe care Tatăl I-o dăduse s-o facă și, în consecință, Tatăl, care prin această lucrare a fost glorificat, a dat daruri Fiului Său preaiubit ca răsplată. Darurile pe care El le prețuiește cel mai mult sunt credincioșii pe care i-a răscumpărat prin lucrarea de la cruce și pe care Tatăl Însuși I i-a dăruit. Cât de binecuvântați sunt toți cei care, prin harul suveran al lui Dumnezeu, sunt parte a acestui dar!

Cererea pe care Domnul Isus a făcut-o Tatălui este de a-i avea pe cei credincioși cu El Însuși, acolo unde El este. Domnul este acum la Tatăl, așezat pe tronul Tatălui și glorificat. Această cerere a Domnului va fi cu siguranță împlinită. Vom fi cu El și vom fi ca El. Atunci vom cunoaște că am fost iubiți cu aceeași dragoste cu care Tatăl L-a iubit pe Fiul. Această dragoste va dura întreaga veșnicie.

J Redekop

 

SĂMÂNȚA BUNĂ

http://www.gbv.ro/meditatii-zilnice/samanta-buna

 

Adu-ți aminte de Domnul Isus Hristos …
2 Timotei 2.8

Unicul

Domnul Isus Hristos nu face parte din grupul mai-marilor lumii. Puteți vorbi, dacă vreți, de Alexandru cel Mare, Carol cel Mare, Ștefan cel Mare…, dar Isus Hristos este aparte. El nu este „cel Mare”, ci Unicul – El este Domnul Isus Hristos și nimic nu s-ar putea adăuga la aceasta. El depășește puterea noastră de gândire. El ne impresionează sufletele.

Zelul lui Isus Hristos nu a degenerat niciodată în pasiune, nici perseverența Lui în încăpățânare, nici bunăvoința Lui în slăbiciune, nici tandrețea Lui în sentimentalism. Sfințenia Lui nu reflecta indiferență, demnitatea Lui era lipsită de mândrie și presupoziție. Afectivitatea Lui era lipsită de un familiarism nepotrivit și lepădarea Lui de Sine nu cunoștea nicio indispoziție. Caracterul Lui temperat și seninătatea Lui erau lipsite de austeritate. Mântuitorul a combinat inocența copilărească cu puterea bărbăției, unind devotamentul față de Dumnezeu cu interesul pentru binele oamenilor, dragostea blândă pentru cei păcătoși cu severitatea neiertătoare împotriva păcatului, demnitatea impunătoare cu umilința atrăgătoare, curajul neînfricat cu precauția înțeleaptă, fermitatea de nezdruncinat cu dulcea blândețe. Să ne aducem aminte de El și de lucrările Sale!

 

CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU PENTRU ASTĂZI

coordonatori Bob & Debby Gass

www.fundatiaseer.ro

 

„DUMNEZEU ESTE…” (4)

„Eu am făcut pământul, şi am făcut pe om pe el…” (Isaia 45:12)

     Te-ai întrebat vreodată de ce nu s-a găsit viață pe nicio altă planetă, și cum de planeta noastră a fost creată să ne susțină și să ne împlinească nevoile noastre zilnice? Devii curios, nu-i așa? Crezi că e doar o coincidență?

Nu și în lumina Bibliei! În ea, Dumnezeu spune: „Eu am făcut pământul, şi am făcut pe om pe el…”

Știai că dacă pământul ar fi cu 10% mai mare sau cu 10% mai mic, viața așa cum o știm noi nu ar fi posibilă? Sau că ne aflăm la distanța potrivită de Soare, așa încât să primim cantitatea potrivită de căldură și de lumină? Dacă am fi puțin mai departe am îngheța, și dacă am fi mai aproape nu am putea supraviețui…

Gândește-te o clipă la uimitoarea înclinație a axei pământului. Niciuna din celelalte planete nu este înclinată ca a noastră la 23 de grade. Acest unghi permite razelor solare să atingă toată suprafață pământului în decurs de un an, timp în care pământul face un cerc în jurul soarelui. Dacă axa nu ar fi înclinată, polii ar acumula o masă enormă de gheață, iar centrul pământului ar deveni atât de fierbinte, încât nu am putea suporta.

Asemeni unui părinte entuziasmat care aranjează camera pentru venirea copilului nou-născut, Dumnezeu a făcut acest pământ special pentru noi!

„Căci aşa vorbeşte Domnul, Făcătorul cerurilor, singurul Dumnezeu, care a întocmit pământul, l-a făcut şi l-a întărit, l-a făcut nu ca să fie pustiu, ci l-a întocmit ca să fie locuit” (Isaia 45:18).

Atât de mult ne iubește Dumnezeu, încât S-a gândit la fiecare detaliu – pentru confortul nostru!


 

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: