Mana Zilnica

Mana Zilnica

13 Iulie 2017

SCRIPTURILE ÎN FIECARE ZI

Volumul IV de Jean Koechlin

http://www.clickbible.org/meditatii-zilnice/scripturile-in-fiecare-zi/

 

Ioan 5:31-47

Isus răspunde la necredinţa iudeilor invocând patru mărturii în favoarea Sa: cea a lui Ioan (v. 3235), cea a propriilor Sale lucrări (v. 36), cea a Tatălui, care la Iordan Îl desemnase pe Fiul Său preaiubit (v. 37), şi cea a Scripturilor (v. 39). În cărţile lui Moise se vorbeşte deseori despre Mesia (v. 46; vezi de ex. Geneza 49.10,25; Numeri 24.17), dar iudeii, deşi pretindeau căl venerează pe Moise, nu credeau deloc cuvintele sale, pentru căL respingeau pe Cel pe careL vestise el (v. 46; Deuteronom 18.15). Ei vor fi gata, în schimb, săl primească pe Antihrist (v. 43).

„Cercetaţi Scripturile”, recomandă Domnul Isus. Prin ele vom putea înainta în cunoaşterea Persoanei Sale infinite.

A primi glorie de la oameni şi a căuta aprobarea lor constituie o formă de necredinţă (v. 44). Pentru că Dumnezeu declară că noi nu suntem nimic (Galateni 6.3) şi că nu avem nimic cu care neam putea lăuda (2 Corinteni 10.17)! Însă, în loc să acceptăm acest adevăr, ne complacem în părerile bune pe care alţii lear putea avea despre noi. Isus nu căuta deloc glorie din partea oamenilor (v. 41; comp. cu Pavel, în 1 Tesaloniceni 2.6) şi noi am putea săL imităm, dacă avem în noi dragoste pentru Dumnezeu şi dorinţa de aI fi plăcuţi Lui (comp. cu v. 42).

 
 

DOMNUL ESTE APROAPE – GBV

http://www.gbv.ro/meditatii-zilnice/domnul-este-aproape

 

 Și Mardoheu a ieșit dinaintea împăratului în haină împărătească albastră și albă și cu o coroană mare de aur și cu o mantie de in subțire și de purpură; și cetatea Susa striga de bucurie și se veselea … Și Mardoheu a scris lucrurile acestea și a trimis scrisori către toți iudeii care erau în toate provinciile împăratului Ahașveroș, celor de aproape și celor de departe, ca să le poruncească să țină ziua a paisprezecea a lunii Adar și ziua a cincisprezecea a ei, în fiecare an, ca zile în care iudeii au avut odihnă din partea vrăjmașilor lor și lună în care durerea lor s-a prefăcut în bucurie și jalea lor în zi bună; ca să facă din ele zile de ospăț și de bucurie și de trimitere de porții de mâncare unii altora și de daruri celor săraci.
Estera 8.15; 9.20-22

După captivitatea babiloniană – Memorialul

 

Cât de repede se schimbă lucrurile! Mardoheu, care în acea dimineață era destinat spânzurătorii de ura lui Haman, a devenit favoritul împăratului. A fost înălțat în cea mai importantă poziție în imperiu, Haman a fost executat și a fost promulgat un nou decret, care le permitea iudeilor să se apere de vrăjmașii lor.

Mardoheu era acum în prezența împăratului, îmbrăcat în haine împărătești și purtând o coroană de aur. Iudeii se bucurau și se veseleau; jalea lor trecuse. Partea lor acum era lumina și veselia, bucuria și onoarea. Iar în ziua stabilită pentru nimicirea lor, cinci sute de vrăjmași din Susa și șaptezeci și cinci de mii din restul imperiului au fost uciși.

Deși numele Său nu este menționat în carte, Dumnezeu a lucrat într-un mod minunat! Dragostea Lui pentru poporul Său este veșnică; El Se îngrijește neîncetat de cei ai Săi. Mardoheu și Estera au scris tuturor iudeilor, de aproape și de departe, pentru a stabili sărbătoarea Purim, prin care să se comemoreze, an de an, această mare izbăvire. Cât de potrivit este și pentru noi să ne aducem aminte, cu inimi mulțumitoare, de minunatele îndurări de care Dumnezeu ne-a făcut parte!

E P Vedder, Jr

SĂMÂNȚA BUNĂ

http://www.gbv.ro/meditatii-zilnice/samanta-buna

 

… Este mâna Mea prea scurtă ca să răscumpere? Sau n-am Eu putere ca să izbăvesc? …
Isaia 50.2

Cum citim?

Noirmoutier, una din insulele Franței, se află pe litoralul Atlanticului. Un drum de 4,5 km lungime leagă insula de uscat. Atunci când este reflux, timp de patru ore, acest drum poate fi folosit. Indicatoarele așezate la marginea drumului indică orele permise. Filip tocmai făcea o excursie cu părinții săi pe această insulă. Ziua frumoasă trecu mult prea repede. Tatăl avertiză că trebuie să se întoarcă: „Haideți, trebuie să ne întoarcem!”. Nu erau singurii care parcurgeau drumul de întoarcere. Filip nu vedea încă nimic din fluxul ce urma să se întoarcă, dar știa că tatăl citise informațiile de pe indicatoare. După ce ajunseră pe uscat și se uitară în urmă, văzură fluxul care creștea tot mai mult. Dar ce se mai vedea? O mașină întârziată încerca să ajungă la mal. Toată familia urmărea încordată ce se întâmpla. Mașina parcursese aproape jumătate din distanță, dar deodată apa inundă drumul și crescu așa de repede, încât mașina se opri. Pasagerii au trebuit să părăsească autovehiculul și să alerge la unul din turnurile de salvare de la marginea drumului. O barcă se îndrepta deja spre ei pentru a-i aduce la uscat. Mașina urma să fie remorcată la următorul reflux. Filip întrebă: „Tată, oamenii n-au putut să citească?”. — „Ba da, dar n-au crezut ce stă scris acolo ori s-au gândit că se adresează altcuiva.”

Cât de mulți fac exact așa cu Biblia! Ei citesc despre Salvatorul Isus Hristos. Dar mântuiți vor fi doar aceia care cred ce citesc și ascultă de Cuvântul lui Dumnezeu. Ceilalți merg în pierzare.

 

CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU PENTRU ASTĂZI

coordonatori Bob & Debby Gass

www.fundatiaseer.ro

 

CĂLĂUZIREA DIVINĂ (2)

„Dumnezeu este Acela care lucrează în voi şi vă dă după plăcerea Lui şi voinţa şi înfăptuirea” (Filip. 2:13)

     Subliniază aceste cuvinte: „Dumnezeu lucrează în voi.” El o face atunci când îți angajezi mintea, când îți deschizi gura, când îți miști picioarele și când îți folosești mâinile pentru a face ceea ce El a pus deja în inima ta. În clipa în care spui „da” voii Sale, El îți va da capacitatea de a o împlini. Putem observa că El nu îți descoperă voia Sa și apoi te cheamă. Mai întâi te cheamă, și – când pășești prin credință și Îl asculți – El ți-o descoperă pas cu pas, dându-ți putere și echipându-te pe măsură ce înaintezi.

Dacă te gândești că îți trebuie ceva mai multe detalii înainte de a-ți lua un angajament, fii atent la următoarele lucruri: Mai întâi, Dumnezeu te poate face să nu te simți confortabil acolo unde te găsești. „Ca vulturul care îşi scutură cuibul… aşa a călăuzit Domnul…” (Deuteronom 32:11-12) Pentru a-și învăța puii să zboare, mama vultur îi împinge efectiv afară din cuib. Ea alege să-i dea afară din culcușul lor. Îți poți imagina ce gândesc ei? „Propria mamă îmi face una ca asta!” Dar până nu este forțat să lase-n urmă confortul cuibului, puiul de vultur nu-și dă seama că s-a născut să zboare, să-și desfacă aripile, să-și folosească puterea și să-și ocupe locul în văzduh.

Îți tulbură cumva Dumnezeu zona de confort astăzi? În al doilea rând, direcția trasată de Dumnezeu este imposibil de urmat fără ajutorul Său, deoarece El a stabilit astfel. Domnul Isus a spus (Ioan 15:5): „Despărţiţi de Mine, nu puteţi face nimic.” În al treilea rând, în călăuzirea Lui există perseverență. Ideile omenești dispar, însă călăuzirea lui Dumnezeu rămâne. Asta înseamnă că timpul este de partea ta – așa că, nu o lua înaintea lui Dumnezeu!

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: