Mana Zilnica

Mana Zilnica

3 Iulie 2017

SCRIPTURILE ÎN FIECARE ZI

Volumul IV de Jean Koechlin

http://www.clickbible.org/meditatii-zilnice/scripturile-in-fiecare-zi/

Ioan 1:35-51

Umblarea lui Isus (şi nu numai semnul de sus: v. 33) umple inima lui Ioan de convingere şi de bucurie (v. 36). Acestea sunt lucrurile care vorbesc întotdeauna altora! Cei doi ucenici ai lui Ioan Îl aud pe Isus şi I se alătură. Îl urmează şi rămân în compania Sa, privilegiu de care ne putem bucura şi noi acum, potrivit promisiunii Sale (Matei 28.20). Andrei ne dă încă un exemplu: îl aduce la Isus pe fratele său, Simon.

Înainte de a plănui vreo activitate pe care să o facem, să ne gândim la cei apropiaţi ai noştri care încă nuL cunosc pe Domnul. Andrei este un ucenic şters (retras, modest). Lucrarea sa însă din acea zi va avea consecinţe deosebit de importante, pentru că fratele său, Simon, va deveni apostolul Petru. Filip aude chemarea Domnului şi, la rândul său, îi vorbeşte lui Natanael despre acest Nazarinean care nu este altul decât Mesia cel promis. Niciun argument nu are însă greutatea acestei invitaţii: Vino şi vezi!.

Câte nume şi titluri grandioase preamăresc, în acest capitol, gloriile eterne actuale sau viitoare ale Domnului Isus Hristos: Cuvântul, Viaţa, Lumina, singurul Fiu din sânul Tatălui, Mielul lui Dumnezeu, Învăţătorul, Mesia sau Hristosul, adevăratul Nazarinean, Împăratul lui Israel şi Fiul Omului!

DOMNUL ESTE APROAPE – GBV

http://www.gbv.ro/meditatii-zilnice/domnul-este-aproape

Am văzut șapte sfeșnice de aur și, în mijlocul celor șapte sfeșnice, pe Cineva asemenea unui Fiu al Omului.
Apocalipsa 1.12,13

Trei adunări

Adunarea „A” nu are probleme, cel puțin aparent. Toate strângerile laolaltă continuă ca de obicei, Cuvântul este predicat, însă, din pricină că orice declin spiritual este tăgăduit sau ignorat, prăpastia dintre principii și practică se lărgește. Și acest lucru este ignorat, mai puțin de către cei tineri. Multe adunări aflate în această stare au «continuat bine» … până au murit.

Adunarea „B” continuă să crească numeric. Punând accentul pe creșterea numerică, ea va face tot ceea ce este necesar în această direcție. Orice lucru nou și diferit este automat bun, în timp ce practicile vechi sunt considerate obstructive și depășite. Printre multele lucruri bune care se întâmplă trece probabil neobservat faptul că anumite adevăruri „nepopulare” sunt neglijate sau chiar respinse, că aprobarea și recunoașterea mulțimii sunt tot mai căutate, că accentul se pune pe metode și proceduri, mai degrabă decât pe maturitatea în Hristos. Astfel de adunări nu mor încetul cu încetul, ci se schimbă încetul cu încetul.

Adunarea „C” se compară pe sine cu Cuvântul lui Dumnezeu și se pocăiește. Privește la modelul lui Dumnezeu pentru Adunarea Sa și mărturisește cât de puțin se potrivește acestuia. Își recunoaște falimentul în predicarea evangheliei, în grija față de cei credincioși și strigă la Dumnezeu după ajutor. Ea nu consideră creșterea numerică sau continua schimbare ca fiind soluții la aceste probleme, ci Îl vede pe Hristos ca singură soluție, considerându-L atotsuficient. Astfel de adunări poate nu reprezintă mare lucru în ochii oamenilor, însă ele se bucură de aprobarea Domnului.

G W Steidl

SĂMÂNȚA BUNĂ

http://www.gbv.ro/meditatii-zilnice/samanta-buna

Cum vom scăpa noi, dacă stăm nepăsători față de o mântuire așa de mare …
Evrei 2.3

Muntele de foc

Dimineața de 24 august a anului 79 d.H. în Pompeii, Italia, trebuie să fi fost una obișnuită. Orașul s-a trezit într-o zi de vară toridă ca toate celelalte dinainte. Locuitorii au luat micul dejun și, ca de obicei, și-au reluat ocupațiile zilnice. Oamenii din Pompeii erau ca și oamenii de astăzi. Unii erau nepăsători și răi. Alții erau cetățeni respectabili, preocupați de problemele orașului. Existau acolo săraci și bogați, oameni bolnavi și sănătoși, oameni care râdeau și plângeau, care se îngrijorau și își făceau planuri ca și cei din vremea noastră.

Probabil, puțini se gândeau la moarte în acea dimineață de august. La vreo doi kilometri nord de oraș se ridica Vezuviul cu o înălțime de vreo 1.200 metri. Nimeni nu a visat că un vulcan activ clocotea în interiorul muntelui. Era liniște; liniștea dinaintea dezastrului. Dar la începutul după-amiezii, distrugerea a izbucnit cu violență. Vârful muntelui s-a prăbușit și lavă, noroi și cenușă fierbinte, pietre, zgură și gaze sufocante au țâșnit din adâncimi. Aproximativ două mii de oameni și-au întârziat plecarea, pentru a-și salva comorile și pentru a-și căuta membrii familiei. Viețile lor au fost stinse de gazele toxice, iar trupurile lor au fost îngropate cu repeziciune de furtuna de pietre și cenușă.

CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU PENTRU ASTĂZI

coordonatori Bob & Debby Gass

www.fundatiaseer.ro

PETRECE MAI MULT TIMP CU FAMILIA

„Când Cel Atotputernic încă era cu mine, şi când copiii mei stăteau în jurul meu…” (Iov 29:5)

     Un proverb (tare valabil!) spune: „Familia care se roagă împreună, rămâne împreună.”

Iar altul: „Familia care ia masa și comunică împreună crește copii bine adaptați.”

Făcând cercetări pe 500 de copii, Centrul Medical al Spitalului de pediatrie din Cincinnati a descoperit următoarele: copiii care au luat în mod obișnuit masa cu părinții de cel puțin cinci ori pe săptămână au fost mai târziu cel mai puțin expuși consumului de droguri, depresiei sau delincvenței. De asemenea, ei s-au descurcat cel mai bine la școală și au fost înconjurați de un cerc de prieteni care să-i susțină.

Chiar dacă familia se întâlnea la un fast-food, s-au constatat aceleași rezultate. Prin contrast, adolescenții mai slab adaptați au fost cei care mâncaseră cu părinții numai de trei ori pe săptămână, sau mai rar…

Ce ne spun aceste constatări?

1) Trebuie să-ți faci timp să te implici în viața copiilor tăi în fiecare zi, mai ales în anii lor de formare.

2) Când le oferi copiilor tăi lucruri, le oferi plăcere și distracție pe termen scurt; însă când le dai timp, le dai stimă de sine. Asta ar putea însemna că trebuie să lucrezi mai puține ore, sau să elimini anumite activități… însă e o investiție pe care nu o vei regreta niciodată!

Iov a fost unul din cei mai înstăriți oameni din generația sa. Dar după ce l-a lovit năpasta și toți cei zece copii ai săi au murit într-o singură zi, el a privit în urmă și a spus: „Cel Atotputernic încă era cu mine… când copiii mei stăteau în jurul meu.”

Trebuie să te întrebi: „Petrec oare suficient timp cu familia mea?”

Dacă nu-ți place răspunsul, începe să schimbi lucrurile!

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: