Mana Zilnica

Mana Zilnica

12 Martie 2022

DOMNUL ESTE APROAPE

Fiți și voi îndelung-răbdători, întăriți-vă inimile, pentru că venirea Domnului se apropie.

Nu se va teme de o veste rea; inima lui este tare, încrezându-se în Domnul.

Iacov 5.8; Psalmul 112.7


Există două lucruri care împreună formează bucuria creștinului, care constituie puterea sa pe drumul credinței și obiectul constant dinaintea inimii sale: primul, comuniunea prezentă cu Dumnezeu Tatăl și cu Fiul Său, Isus Hristos; al doilea, nădejdea venirii Domnului. Aceste două lucruri nu pot fi separate fără ca sufletul să nu sufere pierdere, fiindcă ambele sunt necesare pentru real profit al sufletului nostru.

Niciun lucru nu ne poate separa de acest veac rău, așa cum o face așteptarea venirii Domnului. Dacă nu așteptăm venirea Sa, Hristos nu va fi cu adevărat un Obiect înaintea sufletelor noastre și nici nu vom putea să înțelegem gândul și planurile lui Dumnezeu cu privire la această lume.

Iar dacă această nădejde este separată de comuniunea prezentă cu Dumnezeu, nu vom avea putere. Inima va fi slăbită prin faptul că mintea va fi prea mult preocupată și apăsată de răul din jur.

Nu-L putem aștepta cu adevărat pe Fiul lui Dumnezeu din cer fără ca, în același timp, să vedem lepădarea Lui totală de către lume. Vedem că lumea se îndreaptă într-o direcție greșită, că înțelepții ei nu au nicio înțelepciune, că totul se îndreaptă către judecată și că principiile răului sunt tot mai fără frâu. Sufletul devine astfel apăsat, iar inima se umple de întristare. Însă dacă, prin har, creștinul are o comuniune prezentă cu Dumnezeu, sufletul său este stabil, liniștit și fericit înaintea lui Dumnezeu, fiindcă există în El un belșug de binecuvântare pe care nicio împrejurare nu-l poate afecta, nici schimba.

J. N. Darby

SĂMÂNȚA BUNĂ

Și voi erați morți în greșelile și în păcatele voastre … Dar Dumnezeu … ne-a iubit.

Efeseni 2.1,4


Generalul Bravo

Un istoric relatează despre războiul de eliberare mexican de la începutul secolului al XIX-lea următoarele: „Nicolás Bravo ținea câteva sute de spanioli în prizonierat. Apoi tatăl său a fost trădat și a căzut în mâinile spaniolilor. Aceștia cereau ca Bravo să li se predea, altfel îi vor omorî tatăl. Bravo nu a vrut să capituleze, însă i-a oferit pe prinșii săi în schimbul tatălui său. Dar împăratul spaniol a refuzat și l-a spânzurat pe bătrân ca pe un infractor. – Astfel, viața prizonierilor a fost pecetluită.

Bravo a fost adânc îndurerat și a ordonat pregătirea execuției. Toată noaptea însă nu a putut să doarmă la gândul că, din răzbunare pentru moartea tatălui său, sute de oameni nevinovați vor muri. Spre dimineață, planul lui era hotărât. El i-a adunat pe prizonieri și le-a spus: «Știți că trebuia să primiți eliberarea în schimbul vieții tatălui meu. Dar împăratul nu a acceptat și l-a omorât pe tatăl meu. Eu însă nu vreau să fac asemenea lui. Vă dăruiesc viața și eliberarea. Mergeți unde vreți!». La început, oamenii au fost suspicioși, dar apoi au răsuflat ușurați și au strigat plini de bucurie: «Noi nu plecăm de aici. Acum vom lupta cu tine pentru libertatea Mexicului. Trăiască generalul nostru!»”.

Această întâmplare ne amintește de harul măreț pe care ni l-a arătat Dumnezeu! Noi eram dușmanii Lui și mari păcătoși și nu puteam să schimbăm nimic la această stare. Dar El ne-a mântuit nu doar din generozitate, ci din dragoste, făcându-ne copiii Săi. – Nu se cuvine să-I slujim acum cu tot ce avem?

Citirea Bibliei: Amos 5.1-13 · Proverbe 23.26-35

CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU PENTRU ASTĂZI

coordonatori Bob & Debby Gass

NU TE ÎNGRIJORA, DUMNEZEU ESTE CREDINCIOS! – Fundația S.E.E.R. România

„Credincios este Domnul: El vă va întări şi vă va păzi de cel rău.” (2 Tesaloniceni 3:3)


Cea mai mare parte a îngrijorărilor noastre poate fi rezumată în două cuvinte: „Dar dacă?”

Dar dacă rezultatul analizelor medicale iese prost, dacă economia se prăbușește, dacă mă părăsește soțul/soția, dacă îmi pierd locul de muncă… lista este nesfârșită. „Frica are cu ea pedeapsa” (1 Ioan 4:18) și când te concentrezi asupra îngrijorărilor, și nu asupra credincioșiei lui Dumnezeu, îl lași pe Satan să te tulbure. Dar nu trebuie să-i dai voie! Domnul Isus ne îndeamnă: „Să nu vi se tulbure inima, nici să nu se înspăimânte” (Ioan 14:27). Iar înțeleptul Solomon spune: „Toate zilele celui nenorocit sunt rele, dar cel cu inima mulţumită are un ospăţ necurmat.” (Proverbele 15:15). Dacă îți este teamă de ceea ce s-ar putea întâmpla în viitor (mâine), oprește-te și uită-te în urmă (ieri), la credincioșia lui Dumnezeu față de tine și alege să nu te îngrijorezi în prezent (azi). El este „credincios, şi va face lucrul acesta.” (1 Tesaloniceni 5:24). Așadar, dacă ești chinuit de îngrijorare, iată câteva promisiuni biblice în care te poți încrede: „Binecuvântat să fie Domnul, care a dat odihnă poporului Său Israel, după toate făgăduinţele Lui! Din toate bunele cuvinte pe care le rostise prin robul Său Moise, niciunul n-a rămas neîmplinit” (1 Împărați 8:56).

Tu spui: „Dar am greșit față de Dumnezeu! Chiar pot să aștept ajutorul Său?” Da, pentru că „dacă suntem necredincioşi, totuşi El rămâne credincios” (2 Timotei 2:13). Înainte ca să te răscumpere și să te facă iubitul Său copil, Dumnezeu ți-a cunoscut toate greșelile, slăbiciunile și eșecurile. Iar Cuvântul Său spune: „Credincios este Domnul: El vă va întări şi vă va păzi de cel rău.” Așadar, cuvântul lui Dumnezeu pentru tine astăzi este acesta: nu te îngrijora, Dumnezeu este credincios!


 

SCRIPTURILE ÎN FIECARE ZI

de Jean Koechlin

Ezechiel 13:1-23


Rezistenţa unei construcţii nu depinde atât de mult de calitatea pietrelor sau a cărămizilor, cât de mortarul folosit pentru a le uni. Multe lucrări de zidărie făcute de romani au rezistat până în zilele noastre datorită solidităţii extraordinare a cimentului lor, în timp ce atât de multe monumente construite mai târziu au cedat în faţa agenţilor distructivi. Pentru a masca fisurile crescânde în unitatea lui Israel, falşii săi profeţi au folosit un mortar prost: o „pace” care nu era pace (v. 10). De aceea, cuvântările lor liniştitoare n-au putut împiedica „zidul” să se prăbuşească în zi de furtună (comp. cu Matei 7.26,27).

Să nu uităm că orice credincios este un lucrător al Domnului. Unica temelie, „Isus Hristos”, fiind pusă, fiecare trebuie să ia seama cum, cu ce materiale zideşte deasupra (1 Corinteni 3.10-15).

Versetele 17-21 ne arată că „sufletele nestatornice” pot fi textual prinse în cursă („vânate”) de frivolitate, în special de cea a modei şi a confortului (2 Petru 2.14). Să veghem asupra sufletelor noastre!

O ultimă sentinţă este pronunţată în versetul 22 împotriva celor care au „întristat cu minciună inima celui drept”. Cât de mult a suferit Hristos pe pământ din cauza aceleiaşi ipocrizii!

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: