Mana Zilnica

Mana Zilnica

25 Iulie 2017

SCRIPTURILE ÎN FIECARE ZI

Volumul IV de Jean Koechlin

http://www.clickbible.org/meditatii-zilnice/scripturile-in-fiecare-zi/

Ioan 9:17-34

Orbul vindecat constituie pentru farisei un martor supărător al puterii lui Isus. Ei caută deci să smulgă întâi de la el sau de la părinţii lui un cuvânt care să le permită să conteste această minune; iar când le este imposibil să o mai nege, încearcă săL denigreze pe Cel care a înfăptuito şi să arunce dispreţ asupra Lui (cap. 8.49). „Noi ştim că Omul acesta este păcătos” (v. 24), afirmă ei, deşi, cu puţin înainte, Domnul le pusese întrebarea: „Cine dintre voi Mă dovedeşte de păcat?” (cap. 8.46).

Este o mare diferenţă între orbul vindecat şi părinţii lui. Aceştia ţineau mai puţin la adevăr decât la poziţia lor religioasă. AL recunoaşte pe Isus ca fiind Hristosul şi a avea parte de aceeaşi respingere ca şi El este mai mult decât pot ei suporta. Se tem de ruşine şi de dispreţ şi cât de mulţi le seamănă astăzi! Fiul lor, din contră, nu se jenează de părerile semenilor. De aceea, fariseii nu ajung săi clatine umila lui încredere în Cel care la vindecat. El trecuse din întuneric la lumină; aceasta nu era pentru el o teorie sau o doctrină; era un fapt, o certitudine. „Eu una ştiu” spune el simplu că, „fiind orb, acum văd” (v. 25). Putem spune şi noi împreună cu el aceste cuvinte?

DOMNUL ESTE APROAPE – GBV

http://www.gbv.ro/meditatii-zilnice/domnul-este-aproape

Cine se izolează caută plăcerea lui, este cu totul împotriva oricărei înțelepciuni.
Proverbe 18.1

Este unul dintre lucrurile foarte dificile în vremurile pe care le trăim – de fapt a fost întotdeauna așa – anume să îmbinăm o cale îngustă cu o inimă largă. Peste tot există lucruri care tind să producă izolarea. Nu putem nega acest fapt. Legăturile de prietenie omenești par atât de fragile; așa de multe lucruri răsar pentru a clătina încrederea; apar nenumărate chestiuni pe care nu le poți aproba, încât drumul devine din ce în ce mai izolat. Toată această stare de lucruri este fără îndoială adevărată. Însă trebuie să fim atenți cum o tratăm. Nu realizăm de obicei cât de mult depinde totul de duhul în care străbatem aceste împrejurări care, cu toții trebuie să admitem, sunt dificile într-un fel unic.

De exemplu, mă pot retrage în mine însumi și pot deveni plin de amărăciune, mohorât, sever, respingător, veștejit, fără o inimă pentru poporul Domnului, pentru slujba Sa, pentru experiențele sfinte și fericite ale adunării. Pot deveni lipsit de fapte bune, fără să simt cu cei săraci, cu cei bolnavi și în durere. Pot trăi în cercul îngust în care m-am retras, gândindu-mă numai la mine însumi și la interesele personale și de familie. Ce stare poate fi mai mizerabilă decât aceasta? Este cel mai deplorabil egoism, însă nu-l putem percepe, fiindcă suntem orbiți de preocuparea noastră nelegitimă cu greșelile altora.

Este foarte ușor să găsim neajunsuri și greșeli în frații și în prietenii noștri. Însă întrebarea este: «Cum vom face față unor astfel de lucruri?». Retrăgându-ne în noi înșine? Niciodată! Dacă am face așa, ar însemna să devenim la fel de nenorociți pe cât suntem de nevrednici. Omul dezamăgit întotdeauna găsește greșeli la alții și niciodată n-a descoperit adevărata rădăcină a problemei sau secretul real despre cum trebuie tratată ea. El s-a retras, însă în el însuși. Este izolat, dar izolarea lui este cu totul falsă. Este nefericit și îi va face pe toți cei care intră sub influența lui – toți care sunt îndeajuns de slabi și de nechibzuiți ca să-l asculte – la fel de nefericiți ca el însuși. El s-a prăbușit cu totul în viața lui practică; a cedat dificultăților timpului său și s-a dovedit complet incapabil de a înfrunta realitățile dure ale vieții prezente. Apoi, în loc să vadă și să mărturisească acest lucru, el se retrage în cercul lui strâmt și găsește greșeli tuturor, numai lui însuși nu.

C H Mackintosh

SĂMÂNȚA BUNĂ

http://www.gbv.ro/meditatii-zilnice/samanta-buna

… Cuvântul Domnului rămâne în veac. Și acesta este Cuvântul care v-a fost propovăduit prin Evanghelie.
1 Petru 1.25

Răspuns la întrebările tale

Biblia este Cuvântul lui Dumnezeu. Întotdeauna Dumnezeu a vorbit creaturii Sale, omul. Asemenea unei mame care încearcă să atingă inima copilului ei încăpățânat care a apucat-o pe căi greșite și să-l atragă din nou la ea, așa încearcă și Creatorul tău în fiecare zi să-ți atingă inima prin creația Sa minunată cu care te-a înconjurat.

Dumnezeu ți-a dat și o conștiință care te poate ajuta să distingi între bine și rău, care te aprobă atunci când faci ce este bine și care te condamnă atunci când faci ceea ce este greșit. Conștiința te determină să simți că într-o zi te vei afla în fața Creatorului tău și va trebui să-i dai socoteală de toate faptele tale. Biblia îți va răspunde în mod desăvârșit la toate întrebările tale nespus de grele care ți se ridică în inima și conștiința ta atunci când te gândești la responsabilitatea față de Creatorul tău. Biblia este descoperirea inimii lui Dumnezeu față de inima ta. Ea se potrivește perfect tuturor nevoilor tale. Biblia face pentru tine ce a făcut pentru milioane de oameni de-a lungul secolelor. Biblia îți aduce vestea cât de mult te iubește Dumnezeu și ce mare nevoie ai tu de Mântuitorul. Citește Cartea lui Dumnezeu și vei găsi în ea tot ce are nevoie sufletul tău!

CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU PENTRU ASTĂZI

coordonatori Bob & Debby Gass

www.fundatiaseer.ro

CUM SĂ-TI ÎMBUNĂTĂTESTI RELATIILE

„Să nu iubim cu vorba… ci cu fapta…” (1 Ioan 3:18)

Iată cateva modalități biblice prin care îți poți îmbunătăți calitatea relațiilor:

1) Arată întotdeauna apreciere. Care sunt persoanele care contează cu adevărat în viața ta? Înștiințează-i că îi iubești și fă-o des. Practică regula „zece la unu”: zece complimente la fiecare critică! Mulți dintre noi cred că cea mai bună modalitate de a-i ajuta pe oameni este „îndreptându-i.” Nu, cea mai bună modalitate este să cauți ce este mai bun în ei. Dr. John Maxwell numește aceasta „principiul 101%”: caută un lucru pe care îl admiri la cineva, apoi încurajează acea persoană 100% pentru asta. Acest lucru te va ajuta să apreciezi persoana respectivă și viceversa.

2) Pune-i pe ceilalți pe primul plan. „Slujiţi-le… ca Domnului, iar nu oamenilor” (Efeseni 6:7). Dacă adopți această gândire în interacțiunile tale cu ceilalți, vei ajunge departe în viață.

3) Slujește-i pe ceilalți cu bucurie. Vorbind despre cât de greu este să angajezi și să instruiești oameni, directorul executiv al unei companii aeriene spunea: „Serviciile sunt singurele lucruri pe care le avem de vânzare, dar sunt cel mai greu lucru – pentru că nimeni nu dorește să fie privit ca un servitor.”

4) Iartă, rezolvă și mergi mai departe. Dacă cineva te-a rănit și trebuie să-i vorbești, fă-o numaidecât! Apoi iartă, rezolvă și treci peste asta. Iar dacă nu merită să pomenești incidentul, uită-l și mergi mai departe.

5) Fă-ți timp pentru persoanele care contează. Nu-ți irosi timpul după politica „primul sosit, primul servit”! Nu acorda prea mult timp și prea multă energie celor insistenți, în detrimentul oamenilor din viața ta care contează cel mai mult!Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: