Mana Zilnica

Mana Zilnica

18 Iulie 2017

SCRIPTURILE ÎN FIECARE ZI

Volumul IV de Jean Koechlin

http://www.clickbible.org/meditatii-zilnice/scripturile-in-fiecare-zi/

 

Ioan 7:1-24

Fraţii lui Isus făceau parte dintre aceia care nu credeau, pentru că ei căutau gloria care vine de la oameni (v. 4,5; comp. cu cap. 5.44). Contau pe faptul că popularitatea Lui se răsfrângea şi asupra familiei lor, în timp ce, dacă ar fi crezut că El era Fiul lui Dumnezeu, puteau lesne măsura distanţa carei separa de El (citiţi Luca 8.21 şi 2 Corinteni 5.16). Mai târziu, fraţii Domnului au crezut în El şi sunt găsiţi printre ucenici (Fapte 1.14).

Principiul lor aplicat aici este al oricărui om: acela de aşi valorifica darurile şi capacităţile în folosul său, pentru a se face cunoscut şi onorat (v. 4). Spre deosebire de acesta, Domnul na încetat niciodată să caute „gloria Celui care La trimis” (v. 18). Şi El nu Se suie la sărbătoare decât la ceasul ales de Dumnezeu. Cât de departe suntem noi de acest Model desăvârşit! Multe din necazurile noastre vin fie pentru că ne grăbim să acţionăm, fie pentru că întârziem să ascultăm de poruncile lui Dumnezeu. Versetul 17 ne aminteşte, de asemenea, că supunerea faţă de această voie a lui Dumnezeu este, pentru fiecare în parte, mijlocul de a cunoaşte adevărul.

La Ierusalim, Isus îi întâlneşte pe aceşti iudei plini de ură care căutau săL omoare, de când fusese vindecat paraliticul din Betesda întro zi de sabat (v. 1; cap. 5.16).

 

DOMNUL ESTE APROAPE – GBV

http://www.gbv.ro/meditatii-zilnice/domnul-este-aproape

 

Fiți tari și curajoși, nu vă temeți de ei, nici nu vă îngroziți înaintea lor; pentru că Domnul Dumnezeul tău, El Însuși va merge cu tine; El nu te va lăsa și nu te va părăsi … Și Domnul Însuși va merge înaintea ta: El va fi cu tine; El nu te va lăsa și nu te va părăsi; nu te teme, nici nu te înspăimânta!
Deuteronom 31.6,8

Oare ce l-a susținut pe Moise în timpul acelor ani dificili, petrecuți în fruntea poporului său Israel? Educația pe care o primise în Egipt? Puterea lui personală? Nu, ci el a fost întărit de promisiunea prezenței lui Dumnezeu, deși de multe ori a dorit să renunțe, din cauza presiunii.

După moartea lui Moise, Iosua a devenit conducător al lui Israel și Domnul i-a făcut aceeași promisiune cu privire la prezența Sa. Acești doi bărbați au avut nevoie de această promisiune, care să-i ajute să conducă poporul și să ducă luptele Domnului.

Astăzi, creștinul are și el de dus multe lupte și poveri, care pot părea copleșitoare. Avem însă aceeași promisiune de care Moise și Iosua s-au bucurat și de care au depins. Domnul Isus a spus: „Iată, Eu sunt cu voi întotdeauna, până la sfârșitul veacului” (Matei 28.20). Citim, de asemenea: „Purtarea voastră să fie fără iubire de bani, mulțumiți cu ce aveți în prezent; pentru că El a spus: «Nicidecum nu te voi lăsa și cu niciun chip nu te voi părăsi», încât să spunem cu îndrăzneală: «Domnul este ajutorul meu și nu mă voi teme: ce-mi va face omul?»” (Evrei 13.5,6).

Este mângâietor să știm că nu suntem niciodată singuri. Puterea pentru luptă sau pentru purtarea poverilor nu este a noastră – ea vine de la Domnul. Oricât de grea ar fi lupta sau povara, Domnul Isus este cu noi și n-avem de ce să ne temem, fiindcă El este ajutorul nostru. Trebuie să ne predăm Lui și să-L lăsăm să împlinească în noi și prin noi ceea ce dorește El.

T P Hadley

 

SĂMÂNȚA BUNĂ

http://www.gbv.ro/meditatii-zilnice/samanta-buna

 

Uită-te cu băgare de seamă la lucrarea lui Dumnezeu …
Eclesiastul 7.13

Curajul misionarei

Țelul misionarei era să pătrundă în junglă, acolo unde niciun alb nu mai fusese, spre a le duce și acelor oameni Vestea Bună. Cel mai mare dușman al ei erau bolile tropicale, care o loveau foarte des. De multe ori se părea că nu mai are nicio șansă de supraviețuire, dar Dumnezeu i-a dat putere să reziste. A fost o mare ispită pentru ea să părăsească pământul Africii și să se reîntoarcă pe pământul Scoției. Pentru a fi mai aproape de junglă, Mary s-a mutat în Old Town, o așezare care cu greu putea fi numită oraș. Acolo, ea îngrijea pe cei bolnavi, învăța pe alții din Biblie, vizita vecinii. Șeful era un creștin, regele Eyo Honesty al VI-lea, care o susținea pe Mary în lucrare. Deși era respectată în Old Town, misionara dorea fierbinte să ajungă la tribul izolat Okoyong.

În iunie 1888 a anunțat că se va duce singură să se stabilească printre sălbatici. Toți cunoscuții au rugat-o să nu plece, căci se ducea la o moarte sigură, dar ea a rămas fermă și, urcându-se în cea mai mare canoe din Calabar – un dar al regelui Eyo – a plecat în junglă. Deși au fost multe pericole de-a lungul călătoriei, Dumnezeu a fost cu Mary și tot El a pregătit inima șefului primului sat întâlnit. Mary a fost prima străină căreia i s-a permis să locuiască acolo. Șeful i-a dat voie, de asemenea, să construiască o școală.

 

CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU PENTRU ASTĂZI

coordonatori Bob & Debby Gass

www.fundatiaseer.ro

 

PUTEREA CARE VINE DE SUS (2)

„În lume veţi avea necazuri…” (Ioan 16:33)

     Menționăm astăzi două motive pentru care trebuie să valorifici puterea care vine de sus:

1) Ea aduce biruința în suferință. Boala te secătuiește de putere fizică, emoțională și mentală – moment în care ai nevoie de puterea care vine de sus. Biblia spune: „Duhul omului îl sprijineşte la boală; dar duhul doborât de întristare, cine-l va ridica?” (Proverbe 18:14) Charles Spurgeon a fost cunoscut drept „prințul predicatorilor.” Lucrarea sa a avut impact asupra Londrei și asupra unei bune părți din Insulele Britanice. Cu toate acestea, a fost atât de bolnav, încât a trebuit să-și petreacă o bună parte din viață în sudul Franței. Soția sa, care devenise invalidă după nașterea celor doi fii gemeni, a putut trece peste limitările sale fizice doar cu ajutorul puterii care vine de sus. Deși era paralizată, a coordonat din pat lucrarea de distribuire a cărților soțului ei. Iar datorită efortului său, și a puterii ei de mobilizare, cărțile lui Spurgeon se află azi pe rafturile multor oameni din întreaga lume.

2) Puterea care vine de sus învinge limitările financiare. Lucrarea lui George Muller, care a fondat mai multe case pentru îngrijirea copiilor orfani din Bristol, e un exemplu de necurmată intervenție divină. Așa a salvat el viețile a mii de copii, și a făcut-o prin credință! De multe ori n-a avut banii necesari pentru mâncarea de la masa următoare, însă nu s-a plâns niciodată. În schimb, s-a rugat. Și ca răspuns la credința sa, au venit bani din toate colțurile lumii, majoritatea de la persoane pe care nici nu le cunoștea. Se poate spune că Muller a trăit după principiul Scripturii (Romani 12:11-12): „În sârguință, fiţi fără preget. Fiţi plini de râvnă cu duhul. Slujiţi Domnului. Bucuraţi-vă în nădejde. Fiţi răbdători în necaz. Stăruiţi în rugăciune.”  Cuvinte absolut valabile și pentru tine – astăzi!


 

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: