Mana Zilnica

Mana Zilnica

15 Iulie 2017

SCRIPTURILE ÎN FIECARE ZI

Volumul IV de Jean Koechlin

http://www.clickbible.org/meditatii-zilnice/scripturile-in-fiecare-zi/

 

Ioan 6:22-36

Domnul nu Se înşelase. Aceste mulţimi veneau după El pentru un motiv Ťprea comunť: ele sperau că El va continua să le dea pâine. De asemenea, le invită să lucreze pentru cer (v. 27). Să ne întrebăm dacă şi munca noastră are în vedere întâi lucrurile de sus, care ne hrănesc sufletul şi care rămân, sau pe cele de pe pământ, care sunt sortite pieirii.

Să însemne aceasta că trebuie să facem lucrări pentru a fi mântuiţi? Şi astăzi mulţi mai cred aşa în creştinătate (comp. cu v. 28). Cuvântul însă ne spune: „prin har sunteţi mântuiţi, prin credinţă; nu din fapte, ca să nu se laude nimeni” (Efeseni 2.8,9). Dumnezeu nu recunoaşte decât o lucrare carei permite omului să se apropie de El, anume a crede în Mântuitorul pe care El ni La dat (v. 29).

Totul vine de la El: Apa vie (Duhul Sfânt cap. 4.10) şi Pâinea vieţii (Hristos Însuşi v. 35). Atunci cum se face că inimile noastre nu sunt satisfăcute în mod continuu? NuŞi respectă Domnul promisiunile? (v. 35; cap. 4.14). Cu siguranţă, nu! Din partea noastră însă, noi nu ne îndeplinim întotdeauna condiţia: „cel care crede în Mine” spune Domnul Isus „nu va înseta niciodată”.

Avem nevoie de credinţă atât pentru a fi mântuiţi, cât şi pentru a ne putea adăpa, în fiecare zi, din toată plinătatea Sa.

 
 

DOMNUL ESTE APROAPE – GBV

http://www.gbv.ro/meditatii-zilnice/domnul-este-aproape

 

 Și sângele vă va fi semn pe casele în care sunteți; și Eu voi vedea sângele și voi trece peste voi; și, când voi lovi țara Egiptului, nu va fi nicio plagă peste voi, ca să vă distrugă.
Exod 12.13

Versetul de mai sus prezintă adevărul glorios că sângele lui Hristos este atât de prețios pentru Dumnezeu, încât El nu va judeca pe niciunul dintre cei care se pun la adăpostul lui și nu va cruța pe niciunul dintre cei care îl resping. El nu va opri intrarea niciunui sfânt în cer și nu va permite ca vreun păcătos să scape de iazul de foc. Nu păgânătatea, ci creștinătatea s-a făcut vinovată de tăgăduirea necesității sângelui lui Hristos pentru mântuire.

Petru avertizează cu privire la falși învățători, care Îl vor tăgădui pe Stăpânul care i-a cumpărat și care vor aduce asupra lor o nimicire grabnică (2 Petru 2.1). Nu există speranță pentru apostați, însă există speranță pentru oricine se încrede în sângele lui Isus Hristos pentru mântuire, căci, fără vărsare de sânge, nu există iertare de păcate. Sângele lui Hristos este cel care ne curățește de păcatele noastre și care ne răscumpără din robia păcatului. Sângele este cel care ne sfințește și care înlătură păcatele noastre. El ne curățește conștiința de simțământul vinei înaintea lui Dumnezeu și ne dă îndrăzneala de a intra în prezența Lui. Sângele lui Hristos vărsat la cruce este atât de prețios, încât Dumnezeu L-a așezat pe Domnul la dreapta Sa, în ceruri.

Israeliții care au acționat prin credință au pus sângele pe pragul de sus al caselor lor și s-au bucurat de o siguranță perfectă. Egiptenii au refuzat să facă acest lucru și au trebuit să sufere consecințele.

R A Barnett

 

SĂMÂNȚA BUNĂ

http://www.gbv.ro/meditatii-zilnice/samanta-buna

 

Vai de cei ce numesc răul bine, și binele, rău, care spun că întunericul este lumină, și lumina, întuneric …
Isaia 5.20

Maimuța și papagalul

Un om avea o maimuță și un papagal, care a fost învățat să răspundă „bine” ori de câte ori era întrebat: „Ce mai faci?”. Într-o zi, omul a plecat de acasă uitând să închidă papagalul în colivie și astfel acesta a rămas liber în cameră împreună cu maimuța. Rămași singuri, din nimic s-au luat la bătaie. Când omul s-a întors acasă, papagalul, cu multe pene smulse, stătea într-un colț. Maimuța, și ea zgâriată pe față, stătea supărată în alt colț. Ca de obicei, omul nostru, intrând în cameră, a întrebat: „Ce mai faceți?”. Atunci, papagalul a răspuns cum era învățat: „Bine, bine”, dar numai bine nu era.

Uneori, scene asemănătoare se petrec și în unele familii. Când într-o căsnicie se ivește cearta, greșeala este întotdeauna a amândurora. Când într-o casă lucrurile nu merg bine, vina este atât a bărbatului, cât și a femeii. Unde soțul este un om cu judecată, de obicei și soția este o femeie cu blândețe și se împlinește astfel urarea din bătrâni la căsătorie: „Anul întâi să vă fie cu bucurie, al doilea an de mângâiere și ceilalți de mulțumire”. Familiile care nu spun răului bine și binelui rău și trăiesc sub îndemnurile Scripturii, sunt așa de unite, încât numai moartea le desparte. O astfel de familie dorim fiecărui cititor.

 
 

 

CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU PENTRU ASTĂZI

coordonatori Bob & Debby Gass

www.fundatiaseer.ro

 

FII BUCUROS!

„Veţi ieşi cu bucurie…” (Isaia 55:12)

     În fiecare dimineață, spune: „Astăzi voi umbla cu bucurie!” Lucrul acesta îți va da o atitudine corectă!

În general vorbind, există trei feluri de oameni:

1) Cei ce se simt prost că se simt bine. Ei cred că nu ar trebui să fim bucuroși, ci mai degrabă responsabili de felul în care ne manifestăm. Prea multă veselie este firească, nu duhovnicească – cred ei…

2) Cei ce îți strică bucuria pentru că îi deranjează. Adesea acești oameni au fost răniți de viață, mânia lor stă să izbucnească și nu suportă să vadă oameni bucuroși.

3) Cei ce îți înalță duhul și suflă viață peste tine.

Tu spui: „Dar nu ne învață Biblia că noi, credincioșii, trebuie să fim diferiți de necredincioși?” Ba da, însă nu diferiți pe latura negativă, ci diferiți în bine, pozitiv! Dacă nu îți iei angajamentul de a umbla în bucuria Domnului, vei găsi modalități negative de a te deosebi de necredincioși. Pentru noi a scris Pavel (Filipeni 4:4): „Bucuraţi-vă totdeauna în Domnul!” Dacă murmuri: „Lui Pavel îi era ușor să spună… el n-avea problemele mele!”, mai gândește-te o dată!

Când a scris aceste cuvinte, Pavel se afla în închisoare – și nu existau șanse să scape. Pentru el, bucuria a fost o decizie, nu o reacție la circumstanțe. Poate că-ntrebi: „Cum a putut Pavel să fie bucuros în închisoare?” El a înțeles că adevărata bucurie vine atunci când ești dedicat unui lucru mai mare decât propriile tale interese. Biblia spune (Neemia 8:10): „…bucuria Domnului va fi tăria voastră.”

Adevărata bucurie necesită trei lucruri:

1) Alegerea conștientă de a te concentra asupra bunătății lui Dumnezeu în fiecare zi.

2) Dorința de a-i binecuvânta pe ceilalți cu orice prilej.

3) Înțelegerea faptului că bucuria produce tărie, și asta explică de ce bucuria este prima țintă a vrăjmașului.

Când o pierzi, îți pierzi puterea… și el câștigă! Așadar, alege să fii bucuros!

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: