Mana Zilnica

Mana Zilnica

10 Iulie 2017

 

 

SCRIPTURILE ÎN FIECARE ZI

Volumul IV de Jean Koechlin

http://www.clickbible.org/meditatii-zilnice/scripturile-in-fiecare-zi/

 

 Ioan 4:39-54

Isus petrece două zile în mijlocul acestor samariteni dispreţuiţi, aşa cum era şi El Însuşi (comp. cu cap. 8.48). Şi ei cred în El nu numai datorită mărturiei femeii, ci şi în urma contactului personal cu „Mântuitorul lumii” (v. 42; 1 Ioan 4.14). Să nu ne mulţumim niciodată cu experienţa altora atunci când este vorba de cunoaşterea Domnului Isus. Trebuie săL întâlnim personal pe Mântuitorul lumii, pentru ca El să fie şi Mântuitorul nostru.

Isus pleacă apoi în Galileea. Acolo întâlneşte un slujbaş împărătesc, neliniştit pentru fiul său grav bolnav şi stăruind ca Învăţătorul să vină săl vindece. Acest om este departe de a avea marea credinţă a centurionului roman din aceeaşi cetate, Capernaum, care nu se socotea vrednic să primească vizita Domnului şi care gândea că un singur cuvânt era suficient pentru vindecarea robului său (Luca 7.7). Isus începe prin ai răspunde acestui tată neliniştit că a avea credinţă înseamnă a te încrede simplu în cuvântul Lui şi fără a avea nevoie să vezi, oricear fi (v. 48; comp. cu cap. 2.23). Pentru al pune deci la încercare pe acest om, Domnul nu coboară cu el. Şi puterea morţii este oprită de puterea vieţii venite de sus (1 Ioan 5.12).

 

DOMNUL ESTE APROAPE – GBV

http://www.gbv.ro/meditatii-zilnice/domnul-este-aproape

 

Și Iuda a mers împotriva canaaniților care locuiau în Hebron (numele Hebronului a fost mai înainte Chiriat-Arba) și i-au lovit pe Șeșai și pe Ahiman și pe Talmai. Și de acolo a mers împotriva locuitorilor Debirului (și numele Debirului a fost mai înainte Chiriat-Sefer).
Judecători 1.10,11

Hebron înseamnă „comuniune”, iar Chiriat-Sefer înseamnă „cetatea cărții”. Aceasta ne aduce aminte de Cartea prețioasă, Biblia, pe care trebuie s-o cucerim. Să cucerim Biblia? Da, fiindcă trebuie să luăm în stăpânire această Carte minunată, care ne vorbește despre Dumnezeu.

După ce Chiriat-Sefer a fost cucerită, numele i-a fost schimbat în Debir, care înseamnă „cuvânt al lui Dumnezeu”. Este o adevărată biruință ca Biblia să devină Cuvântul lui Dumnezeu către noi. Când luăm în stăpânire Cuvântul lui Dumnezeu, când facem ca învățăturile lui să devină o realitate vie, atunci lauda, închinarea și bucuria vor fi neîmpiedicate, iar puterea ne va crește tot mereu. Din nefericire, Adunarea nu a făcut aceasta și a părăsit repede învățăturile din Cuvânt. În consecință, întunericul și falimentul au pătruns tot mai mult.

De asemenea, Cuvântul trebuie însușit în mod personal. Să presupunem că nu deschidem mai deloc Biblia sau că ne ținem doar de litera ei, în loc de realitatea ei vie. Care va fi rezultatul? Nu va exista progres, nici creștere. Aceasta este starea tristă a Adunării.

Adevărul trebuie să fie lucrul suprem, dacă este să existe restabilire și putere. Trebuie să dobândim adevărul din nou și să-l facem o realitate vie în sufletele noastre.

S Ridout

 

SĂMÂNȚA BUNĂ

http://www.gbv.ro/meditatii-zilnice/samanta-buna

 

… Totul vine de la Tine și din mâna Ta primim ce-Ți aducem.
1 Cronici 29.14

Rugăciunea unei mame

Mama unui tânăr spăla hainele vecinilor din satul în care locuia, ca să se întrețină, în acest timp amestecând lacrimile unor rugăciuni fierbinți cu apa din vase, pentru ca fiul ei să fie mântuit. Mai târziu, fiul ei avea să devină învățătorul de școală duminicală, sub îndrumarea căruia a crescut D. L. Moody, omul care a zguduit mulțimi uriașe de ascultători prin predicile sale.

Cineva afirma că „rugăciunea este scara care ne pune în legătură cu Dumnezeu și pe care oamenii credincioși urcă și coboară, după nevoie. Credincioșii urcă pe această scară, ca să aducă din cer mângâierea și ajutorul lui Dumnezeu”. A vorbi omului modern despre rugăciune ar părea la prima vedere ceva inutil. Părinții moderni consideră rugăciunea ca un fapt demodat, o superstiție, misticism și primitivism. Cauza principală a acestei stări nefericite stă în faptul că oamenii trăiesc în necredință și păcat cu toate urmările sale rele. Nimic nu este atât de semnificativ ca rugăciunea. Orice altă activitate ne poate înșela asupra stării noastre spirituale: este mai ușor să te jertfești pentru alții decât să te rogi; chiar și un necredincios cu sentimente altruiste poate să facă un bine. Având în vedere marea putere a rugăciunii făcută cu credință, fiecare părinte este chemat la această lucrare.

 

CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU PENTRU ASTĂZI

coordonatori Bob & Debby Gass

www.fundatiaseer.ro

 

PATRU PASI PRIN CARE SĂ ÎNVINGI TEAMA

„Domnul este de partea mea, nu mă tem de nimic…” (Psalmul 118:6)

     Mai întâi, fii dispus să-ți asumi riscuri! Da, s-ar putea să fii rănit sau făcut de rușine – și ce dacă? Pentru a învinge sentimentul nesiguranței și pentru a câștiga încredere, trebuie să-ți acorzi libertatea de a-ți asuma riscul. Apucă-te și scrie acea carte, du-te la lecțiile de muzică, ridică-te și spune-ți punctul de vedere la ședință! Simte teama, dar treci totuși la fapte! „Frica de oameni este o cursă, dar cel ce se încrede în Domnul n-are de ce să se teamă.” (Proverbe 29:25).

În al doilea rând, învață să râzi de tine. Depășește-ți nevoia abuzivă de a fi aprobat și acceptat și învață să râzi de greșelile proprii. Toți suntem oameni; nu te mai lua așa în serios! Când faci o greșeală, fii primul care vede partea amuzantă, și vei vedea că oamenii te vor susține mai mult decât crezi.

În al treilea rând, începe să gândești realist. E vremea să ieși de sub pătura siguranței și să înțelegi că nu se reduce totul la tine. Nu ești centrul universului, iar micile tale gafe nu înseamnă atât de mult în imaginea de ansamblu. Pe lângă asta, greșelile sunt adesea profesori mai buni decât succesul!

În al patrulea rând, răsplătește-te pentru micile tale victorii. Când închei un proiect, răsplătește-te. Când primești sfaturi sau mustrări fără să te răzbuni, răsplătește-te. Deseori, oamenii cu care vorbim urât sunt cei ce încearcă cel mai mult să ne ajute. Obișnuiește-te cu ideea că ești prețios, talentat și priceput, și că valoarea ta în ochii lui Dumnezeu este inestimabilă. Nu te mai uita la tine prin lentile distorsionate și începe să ai o viziune corectă asupra ta. Odată ce vei face asta, fricile tale vor fi înlocuite de încrederea în Dumnezeu, dar și în propria-ți persoană și în viitorul tău.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: