Mana Zilnica

Mana Zilnica

15 Aprilie 2022

DOMNUL ESTE APROAPE

Orice femeie care se roagă sau profețește cu capul neacoperit își dezonorează capul … De aceea, din cauza îngerilor, femeia trebuie să aibă un semn de autoritate pe capul ei.

1 Corinteni 11.5,10


Apostolul Pavel ne învață în 1 Corinteni 11.10 că femeile trebuie să-și acopere capul din cauza îngerilor. Ce vrea el să spună? Efeseni 3.10 ne spune că îngerii privesc la Adunare și învață ce înseamnă înțelepciunea nespus de felurită a lui Dumnezeu – „pentru ca înțelepciunea atât de felurită a lui Dumnezeu să fie făcută cunoscut acum, prin Adunare, stăpânirilor și autorităților în cele cerești”. Aceste stăpâniri și autorități sunt îngerii lui Dumnezeu (Coloseni 1.16; 1 Petru 3.22). Ceea ce Domnul lucrează prin Adunare arată îngerilor cât de înțelept este El.

Petru ne spune că îngerii doresc să privească la ceea ce Dumnezeu lucrează (1 Petru 1.12). Ei sunt captivați de ceea ce Dumnezeu face și doresc să vadă cât mai mult din aceasta. Potrivit cu aceste versete, îngerii privesc la închinarea noastră. Ei văd cum cei care mai înainte au fost vrăjmași ai lui Dumnezeu se închină acum, fiindcă sunt iertați și răscumpărați. Ei îi văd pe cei dintre iudei și pe cei dintre națiuni închinându-se împreună, ca mădulare unii altora, într-o unitate deplină. Ei văd bărbați și femei închinându-se împreună ca fiind egali.

De altă parte, prin acoperirea capului, femeile arată tuturor celor prezenți că poziția lor, ca femei, este de asemenea răscumpărată. Ele nu mai sunt în poziția de împotrivire, dorind să uzurpe poziția de autoritate a bărbatului (Geneza 3.16). Acum ele sunt mulțumite cu rolul pe care Dumnezeu l-a rânduit pentru ele în Geneza 2. Bărbații, de asemenea, prin faptul că au capul descoperit arată că își vor exercita autoritatea potrivit cu rolul atribuit lor. Acest rol nu mai este acela de a domina (Geneza 3.16), nici acela de a sta pasivi, cum a făcut primul Adam. Poziția lor de bărbați a fost de asemenea răscumpărată.

T. Hadley, Sr.

SĂMÂNȚA BUNĂ

Căci prin har sunteți mântuiți, prin credință. Și aceasta nu vine de la voi, ci este darul lui Dumnezeu.

Efeseni 2.8


Ultimul erou al Titanicului (3)

Cine a fost acest bărbat ciudat, care în fața morții și-a dăruit vesta de salvare și, ca o stâncă în furtună, i-a încurajat pe oameni și le-a arătat, în ultimul moment și în dificultatea cea mai mare, calea spre salvarea veșnică?

John Harper s-a născut în 1872 în Scoția. Părinții lui credeau în Domnul Isus. La vârsta de 14 ani, John L-a primit pe Isus ca Mântuitor și Domn al său. Patru ani mai târziu, Harper a înțeles foarte bine ce făcuse Dumnezeu pentru el și că toți oamenii, indiferent că se străduiau să trăiască nobil și corect sau că păcătuiau conștient, nu puteau ajunge la Dumnezeu. Numai prin har puteau obține salvare. Lucrarea Domnului Isus Hristos este singura cale spre Dumnezeu!

Acest mesaj l-a mișcat atât de mult pe John Harper, încât din acea zi nu a încetat să le spună oamenilor despre Isus. Aceasta se întâmpla în 1890. Fratele său își amintea: „Am fost invitat odată să predic în biserica unde slujea John. În timp ce eu vorbeam, John s-a retras într-o cameră alăturată. După ce predica s-a terminat, l-am găsit pe fratele meu acolo, pe genunchi, în rugăciune către Domnul său. Apoi am mers împreună prin încăperea care se golise între timp. John se oprea la fiecare rând și se ruga pentru cei care veneau la slujbe. O mare parte a nopții și-o petrecea în rugăciune”.

Citirea Bibliei: Geneza 7.1-16 · 1 Petru 4.1-6

CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU PENTRU ASTĂZI

coordonatori Bob & Debby Gass

FII PREGĂTIT PENTRU „IARNĂ”! – Fundația S.E.E.R. România

„Ea nu s-a prăbuşit, pentru că avea temelia zidită pe stâncă.” (Matei 7:25).


Știai că înainte să ningă, anumite specii de conifere își retractează crengile pentru ca greutatea zăpezii (pe care vor fi nevoite s-o susțină) să se reducă? Această reacție de retractare este „programată” în crengile lor. Dumnezeu a făcut ca acești copaci să anticipeze problema înainte să apară, reducând riscul de a se rupe în timpul furtunilor de zăpadă.

Și tu trebuie să faci același lucru în căsnicia ta. Nu ai cum să eviți problemele și crizele, dar te poți pregăti pentru apariția lor. Majoritatea momentelor de stres din familiile noastre sunt obișnuite, și de aceea ele sunt previzibile.

Psihologul creștin Dr. James Dobson, scria: „Unul dintre bunii mei prieteni a petrecut o bună bucată de timp, cu soția sa, pregătindu-se pentru clipa în care copiii lor aveau să plece de acasă după ce vor crește. Discutau adesea despre „cuibul gol” și despre moduri în care prietenii lor au gestionat aceeași situație. Au citit cărți despre acea etapă a vieții și au aplicat ce au auzit la situația lor. Prin urmare, tranziția lor spre cuibul gol a fost lină. Peste fiecare căsnicie va cădea omătul, vor sufla viscole și se vor năpusti furtuni.”

Dar iată trei moduri în care te poți pregăti ca să le faci față:

1) Să vă împărtășiți planuri în afara educației parentale față de care sunteți amândoi angajați.

2) Să vă împărtășiți sentimentele și nevoile și să le întăriți.

3) Să petreceți timp împreună, în rugăciune, în fiecare zi. Știai că 90% din familiile creștine nu se roagă împreună? Trist, nu-i așa? Dar tu asigură-te că faci parte dintre cei 10% care o fac. Doamne, ajută-ne!


SCRIPTURILE ÎN FIECARE ZI

de Jean Koechlin

Ezechiel 43: 1-12


Templul viitor a fost vizitat şi măsurat pe toate direcţiile. Deşi este încheiat şi despărţit de tot ceea ce este profan, totuşi duce lipsă de însuşi argumentul existenţei sale: prezenţa lui Dumnezeu. Dar, ca în ziua inaugurării templului lui Solomon, minunatul eveniment se produce: gloria lui Dumnezeu (pe care profetul, în cap. 11, o văzuse părăsind templul) revine să locuiască în casă. Iato că apare venind din Răsărit, după atâtea secole de absenţă! Şi această revenire este însoţită de o nepreţuită promisiune: „Voi locui în mijlocul fiilor lui Israel pentru totdeauna” (v. 7 şi 9).

Profetul, santinelă vigilentă, nu primeşte această viziune doar pentru el însuşi, căci Dumnezeu îl invită „să arate” casa şi planul ei şi fiilor poporului său (v. 10). Şi, lucru deosebit de surprinzător, cel dintâi efect produs asupra lor va fi nu uimirea, nici încântarea, ci ruşinarea! Iar numai după ce această smerire va fi avut loc, Ezechiel le va putea face cunoscut toate detaliile templului celui nou (v. 11). Să reţinem acest principiu adevărat şi de o importanţă capitală în toate timpurile: Domnul ne descoperă gândurile Sale numai după ce noi neam judecat inimile.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: