22 Martie 2022
Învingătorul va fi îmbrăcat în veșminte albe.
Apocalipsa 3.5
Promisiunile făcute biruitorilor (8) – Îmbrăcați în veșminte albe
Adunarea din Sardes reprezintă acele adunări care au o reputație istorică de a fi loiale adevărului, însă care, în realitate, l-au părăsit de mult timp, iar acum nu au decât o mărturisire goală: „Îți merge numele că trăiești, dar ești mort” (Apocalipsa 3.1).
Totuși, Domnul le-a promis biruitorilor din mijlocul acestei adunări că „vor umbla cu Mine îmbrăcați în alb, pentru că sunt vrednici” (versetul 4). Existau deci câțiva care nu-și întinaseră hainele – care nu o apucaseră pe calea lumii, ci Îl urmaseră pe Hristos – arătând astfel că nu erau doar niște mărturisitori lipsiți de viață. Ei nu-și întinaseră veșmintele pe pământ, iar Domnul le promite că vor fi îmbrăcați în veșminte albe în cer.
Semnificația veșmintelor albe o găsim în Apocalipsa 19.8. Acolo ne este prezentată Mireasa Mielului (Adunarea), îmbrăcată în in subțire, care sunt faptele drepte ale sfinților. Faptele noastre de pe pământ, inclusiv umblarea în sfințenie și separarea de întinare, vor fi răsplătite în cer și se vor reflecta în acest veșmânt. Este important să remarcăm că acest veșmânt nu trebuie confundat cu cel care ne acoperă înaintea lui Dumnezeu, prin lucrarea de mântuire (îndreptățire), și care este în întregime un rod al harului (Matei 22.11,12).
Veșmântul menționat în capitolul nostru este format din «toate faptele de credincioșie față de Domnul, fapte care au condus la separarea de nelegiuirea de pe pământ și care își vor avea răsplata deplină în viitor, printr-o manifestare eternă în prezența Sa» (E. Dennett). Am putea deci spune că acum țesem și coasem veșmântul nostru de răsplătiri, prin umblarea și prin lucrarea noastră aici, pe pământ. Lucrezi și tu la această haină?
B. Reynolds
Cel care dă mărturie despre aceste lucruri zice: „Da, Eu vin curând”. Amin! Vino, Doamne Isuse!
Apocalipsa 22.20
Isus Hristos revine!
În Biblie citim despre un eveniment – cel mai prețios pentru omul credincios – care poate să aibă loc în orice moment, pentru că totul prevestește aceasta: Isus Hristos revine!
În urmă cu două mii de ani, Hristos a venit să aducă mântuire pentru oamenii pierduți. Acum va veni a doua oară, pentru a-i lua în cer pe toți adevărații credincioși, fie că au murit, fie că mai trăiesc: „Căci Însuși Domnul … Se va coborî din cer și întâi vor învia cei morți în Hristos. Apoi noi cei vii care rămânem vom fi răpiți împreună cu ei” (1 Tesaloniceni 4.16,17). Promisiunea Lui se va împlini: „Voi veni din nou și vă voi lua la Mine Însumi, ca acolo unde sunt Eu să fiți și voi” (Ioan 14.3).
Biblia se încheie cu asigurarea că Isus revine. Toți aceia care nu cred în El și nu au iertarea păcatelor vor rămâne aici pe pământ, unde va începe un timp de judecăți cu pedepse nespus de grele.
Poate cineva zâmbește când citește aceste rânduri. Întotdeauna au existat oameni care s-au îndoit de revenirea Fiului lui Dumnezeu. „Unde este făgăduința venirii Lui? Căci, de când au adormit părinții noștri, toate rămân așa cum erau de la începutul creației”. Dar „Domnul nu Își amână făgăduința; ci dorește ca niciunul să nu piară, ci ca toți să vină la pocăință” (2 Petru 3.3,4,8,9).
Isus revine! – Ești pregătit?
Citirea Bibliei: Iona 3.1-10 · Proverbe 27.1-9
CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU PENTRU ASTĂZI
coordonatori Bob & Debby Gass
ARMONIA DIN FAMILIA TA (1) – Fundația S.E.E.R. România
„Cu îndelungă răbdare; îngăduiţi-vă unii pe alţii în dragoste…” (Efeseni 4:2).
Construirea unei relații bune și armonioase în familie seamănă cu zidirea unui zid: se pune o cărămidă peste altă cărămidă. Și mortarul care o susține este dragostea necondiționată, care nu condamnă și care nu este egoistă. Singurul mod prin care vei ști cât de bună a fost o sarcină pe care ai îndeplinit-o recent, va fi atunci când ea va fi testată de furtunile vieții. Una dintre cheile importante ale succesului în familie este comunicarea.
Așadar:
1) Fii creativ! Petreceți timp împreună ca familie. Sună-ți soțul sau soția de-a lungul zilei, și încercați să vă întâlniți uneori la prânz. Însoțește-ți copiii la școală sau la activitățile extra-școlare ca să poți discuta cu ei. Comunicarea se poate petrece oriunde, dar ea nu va avea loc decât dacă faci din ea o prioritate.
2) Identifică factorii care ucid comunicarea. Internetul, telefonul mobil și televizorul sunt principalii vinovați. O familie obișnuită petrece sub o oră, pe săptămână, în comunicare semnificativă, dar de cinci ori mai mult timp, în fiecare zi, uitându-se la televizor. Aceasta este o probă dificilă pe care trebuie s-o treci, dacă vrei să ai succes în familie.
3) Încurajează fiecare membru al familiei să-și spună punctul de vedere. Și când o vor face, nu critica și nu întoarce acuzațiile. Diferențele de opinie sunt sănătoase. Gestionate corect, ele pot duce la îmbunătățirea lucrurilor.
4) Fii conștient de modul în care interacționezi cu familia ta. Poate fără să-ți dai seama, ai adoptat un stil care stinge comunicarea. Oprește-te și ia aminte la aceste lucruri:
a) Ripostezi? Dacă da, acest lucru are ca efect înjosirea celorlalți și este umilitor pentru ei;
b) Domini? Acest lucru are ca efect intimidarea;
c) Izolezi? Asta aduce frustrare;
d) Cooperezi? Ei bine, iată un lucru de dorit, pentru că are ca rezultat încurajare.
Dacă ai obiceiul de a folosi orice alt stil de comunicare decât cel cooperant, începe numaidecât să lucrezi la o schimbare. Vei fi nevoit s-o faci, dacă dorești să zidești o bună relație cu familia ta.
de Jean Koechlin
Ezechiel 20:30-44
Dumnezeu îi conduce pe ai Săi în pustiu nu numai pentru a le vorbi, ci şi atunci când vrea să-i disciplineze. Şi înţelegem de ce. Aşa cum părinţii nu-şi corectează copiii înaintea străinilor, ci îi iau deoparte, tot aşa şi disciplina aceasta este o chestiune care-i priveşte pe Dumnezeu şi pe răscumpăraţii Lui şi în care lumea nu trebuie implicată. În mod regretabil, noi ne temem adesea să rămânem singuri cu Domnul, din cauza unei stări rele a conştiinţelor noastre, şi de aceea căutăm să evadăm în vâltoarea vieţii cotidiene. Cu toate acestea, este absolut obligatoriu ca cei credincioşi să fie „curăţiţi”. Dumnezeu nu poate tolera la ei niciun compromis, niciun amestec. Cât despre cei care nu vor să-L asculte, n-au decât să slujească idolilor lor (v. 39; comp. cu Osea 4.17 şi cu Apocalipsa 22.11), dar să nu caute să pară că slujesc şi Domnului!
Ştim că toată generaţia oamenilor de război din Israel a murit în pustiu şi că numai copiii mici au intrat în Canaan (Deuteronom 2.14). Din nou, când va veni ceasul să fie adunate cele zece seminţii, în prezent risipite între naţiuni, Dumnezeu îi va lovi pe răzvrătiţii care nu vor fi intrat în ţara Lui. Numai după aceea El va putea primi jertfele poporului Său şi‑Şi va găsi plăcerea în el (v. 40,41; Maleahi 3.4).