Mana Zilnica

Mana Zilnica

2 Martie 2022

DOMNUL ESTE APROAPE

Mulțumind Tatălui, care ne-a învrednicit să avem parte de moștenirea sfinților în lumină.

Coloseni 1.12


Creștinul este făcut să fie potrivit pentru cer. Și oricine este în Hristos este de asemenea vrednic de cer. Ar trebui să adaugi la valoarea lucrării lui Hristos, înainte de a putea adăuga ceva la vrednicia pentru cer.

Ținta dragostei lui Hristos este să ne facă și pe noi să ne bucurăm de tot ce se bucură El. Este El Fiul? Eu sunt un fiu. Este El viața? El este viața mea. Este El pacea? El spune: „Vă las pacea Mea”. Este El dragoste? „Așa cum M-ai iubit Tu, i-am iubit Eu.” Nu este nimic din ce are, în care să nu ne fi adus și pe noi. Desigur, nu înțeleg prin aceasta Dumnezeirea Sa, care nu se poate transmite altora. Dar El ne așază și pe noi în același loc cu Sine Însuși.

Interesele Lui sunt interesele noastre și interesele noastre sunt ale Lui. Ele sunt atât de strâns legate, încât nu se pot despărți. Hristos leagă atât de strâns starea Sa cu a noastră, încât, dacă El este ascuns în Dumnezeu, tot așa și noi suntem ascunși. Și, când Se va arăta El, atunci ne vom arăta și noi împreună cu El în slavă.

„Cunosc un om în Hristos; … cu un astfel de om mă voi lăuda.” Dacă spun că sunt un om „în Hristos”, mă slăvesc cu acest loc. Spun: În ce loc uimitor m-a așezat Dumnezeu! El m-a scos din groapă și m-a așezat împreună cu Fiul Său. El a luat un tâlhar de pe cruce și l-a așezat în aceeași slavă cu a Fiului lui Dumnezeu. El a luat pe una ca Maria Magdalena, din care scosese șapte demoni, și a așezat-o în aceeași slavă cu a Fiului lui Dumnezeu.

J. N. Darby

SĂMÂNȚA BUNĂ

[Petru] a strigat, zicând: Doamne, scapă-mă! Îndată, Isus a întins mâna, l-a apucat.

Matei 14.30,31


Erwin Barnes (1)

Englezul Erwin Barnes avea 19 ani când, la sfârșitul anului 1944, urma să se înscrie în aviația militară. În seara zilei de 7 martie 1945, unitatea lui efectua un atac asupra orașului Hamburg. În timpul zborului, avionul a fost lovit. Deși trei dintre cele patru motoare luaseră foc, pilotul a reușit totuși să aterizeze forțat în întuneric, undeva lângă Marea Nordului. Izbitura a fost foarte puternică, dar, cu toate acestea, avionul nici nu s-a dezmembrat, nici nu s-a scufundat, pentru că aterizase pe un banc de nisip. Dimineața însă a venit fluxul, nivelul mării a crescut și avionul s-a umplut cu apă.

O barcă cu un echipaj de salvare a oprit în apropierea avionului. Dar Barnes nu a vrut să se lase salvat de nemți, refuzând să urce în barca de salvare. Mai degrabă să moară! Însă într-un final – având doar moartea înaintea ochilor – a prins mâinile care îi stăteau întinse, a fost dus la bord și a fost salvat.

Câteva săptămâni mai târziu, războiul s-a încheiat, iar Barnes s-a întors în Anglia. Resentimentele sale față de dușman, deși ar fi fost cumva de înțeles, acum erau neîndreptățite, pentru că echipajul venise de fapt să-l salveze! Ce a trebuit să facă? Să dea la o parte antipatia și să prindă mâinile întinse!

Unii oameni se comportă la fel față de Dumnezeu. Ei Îl consideră ca fiind dușmanul lor și spun că le vrea răul. Dar Dumnezeu dorește să-i salveze și face aceasta numai dacă ei se lasă salvați de El. Dumnezeu nu obligă pe nimeni! În cer vor fi doar cei care s-au lăsat salvați.

Citirea Bibliei: Estera 6.1-14 · Proverbe 20.11-20

CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU PENTRU ASTĂZI

coordonatori Bob & Debby Gass

CE MOȘTENIRE VEI LĂSA ÎN URMA TA? (1) – Fundația S.E.E.R. România

„Omul de bine lasă moştenitori pe copiii copiilor săi…” (Proverbele 13:22).


John Maxwell, expert în probleme de leadership, scrie: „În 18 decembrie 1998, am avut un atac de cord foarte grav. Îmi amintesc că în noaptea aceea, în timp ce stăteam întins pe podea în așteptarea ambulanței, m-am gândit la două lucruri: Primul, eram prea tânăr să mor. Al doilea, nu am dus la bun sfârșit unele lucruri pe care doream să le îndeplinesc. Unul dintre cele mai benefice efecte ale acestui atac de cord a fost că m-a motivat să mă gândesc: „Ce moștenire las în urma mea?” Moștenirea este ceva ce lăsăm generației următoare. Pot fi lucruri materiale pe care le lăsăm moștenitorilor. Pot fi principii pe care le-am trăit și care dăinuie dincolo de viața noastră. Dar pot să fie și oameni pe care i-am influențat și ale căror vieți s-au îmbunătățit pentru simplul motiv că ne-au cunoscut. Încearcă să trăiești având mereu aceste două lucruri în minte:

1) Ziua de astăzi este tot ce ai. Ia aminte și învață de la aceste cuvinte gravate pe o piatră funerară: „Mă așteptam la așa ceva, dar nu atât de devreme!” Toți sperăm să avem o viață lungă, dar nici unul dintre noi nu știe dacă va vedea ziua de mâine. Biblia spune: „Nu te făli cu ziua de mâine, căci nu ştii ce poate aduce o zi” (Proverbele 27:1). Așadar, astăzi este cea mai frumoasă zi din viața noastră, nu-i așa?

2) Vei lăsa o moștenire. „Omul de bine lasă moştenitori pe copiii copiilor săi, dar bogăţiile păcătosului sunt păstrate pentru cel neprihănit.” (Proverbele 13:22). Să remarcăm că omul de bine poate lăsa în urma sa o moștenire care aduce binecuvântare peste două generații la rând. Așadar, focalizează-te pe Dumnezeu, fii bun, fă binele și întreabă-te frecvent: „Cum îmi doresc să fiu ținut minte de către cei dragi? Când timpul meu pe pământ se va fi scurs, trăirea mea va continua să influențeze viețile celor care m-au cunoscut, în bine, spre slava lui Dumnezeu?”


SCRIPTURILE ÎN FIECARE ZI

de Jean Koechlin

Ezechiel 1:15-28


Ansamblul viziunii profetului se prezenta ca un car înfricoşător funcţionând pe mai multe niveluri. Roţile sale, deosebit de înspăimântătoare, plecau şi veneau pe pământ într-un mod care putea părea arbitrar. Punerea lor în mişcare însă depindea de făpturile vii, iar acestea mergeau „încotro trebuia Duhul să meargă” (v. 20).

Aceste roţi sunt un simbol al cârmuirii lui Dumnezeu, sau al providenţei Sale. Evenimentele din lume sunt dirijate de Duhul Lui ~ care „suflă încotro vrea” (Ioan 3.8) ~ şi nu de întâmplare, cum pretind mulţi oameni care refuză să privească mai sus. Ei văd „roţile”, nu însă şi pe Cel care le mişcă. Profetul, călăuzit de Duhul, îşi ridică ochii şi contemplă partea cea mai minunată a viziunii (v. 26…). Deasupra roţilor, a heruvimilor şi a întinderii, el descoperă „asemănarea unui tron” şi încă „o asemănare ca înfăţişarea unui om, pe el, deasupra” (v. 26). Înţelegem astfel, împreună cu profetul, că lumea este guvernată după voia şi hotărârile unui Om în glorie: Hristos Însuşi, radiind în întregime de splendoare divină. În faţa acestei viziuni extraordinare, Ezechiel cade îndată cu faţa la pământ (comp. cu Apocalipsa 1.12-17).

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: