Mana Zilnica

Mana Zilnica

25 Februarie 2022

DOMNUL ESTE APROAPE

Învingătorului îi voi da … o piatră albă și pe piatră, un nume nou scris, pe care nimeni nu-l știe, decât cel care-l primește.

Apocalipsa 2.17


Promisiunile făcute biruitorilor (5) – O piatră albă și un nume nou

Domnul Isus îi va dărui biruitorului o piatră albă, iar această piatră va avea scris pe ea un nume nou, pe care Domnul și cel care-l primește îl vor ști. Să privim mai în detaliu la această promisiune interesantă.

În antichitate, pietrele albe și pietrele negre erau folosite în tribunale sau la alegeri. Un oficial lua dintr-o urnă fie o piatră albă, fie una neagră. Piatra albă însemna achitare sau aprobare, în timp ce piatra neagră însemna condamnare sau respingere. În cer vom primi o piatră albă de la Hristos. Nu va exista acolo nicio îndoială sau lipsă de siguranță cu privire la acceptarea noastră în cer, așa cum uneori se întâmplă aici. Vom avea conștiența aprobării depline a lui Hristos, fiind îndreptățiți și glorificați.

Dacă ne gândim la numărul imens al celor răscumpărați din cer (Apocalipsa 5.11; 7.9), am putea crede că ne vom pierde fiecare în toată această mulțime, nemaifiind cunoscuți pe nume, însă lucrurile nu vor sta deloc așa. Cunoașterea noului nume, gravat pe piatra albă, este un secret între Răscumpărător și cel care l-a primit. El semnifică legătura individuală a fiecăruia cu Hristos în glorie, la fel ca acele nume de alint pe care le folosim uneori unii pentru alții în familiile noastre. Astfel de nume de alint sunt păstrate în cercul familiei și nu sunt folosite în public. Aceeași intimitate și aceeași comuniune vor exista între fiecare credincios și Domnul Isus în acea zi pe care o așteptăm cu toții.

B. Reynolds

SĂMÂNȚA BUNĂ

Voia Tatălui Meu este ca oricine vede pe Fiul și crede în El să aibă viața veșnică.

Ioan 6.40


„Ca să-L pot vedea mai bine pe Domnul Isus!”

Un băiat din Bretania (Franța), care tocmai învățase să citească, a primit în dar Noul Testament. Părinții lui Îl cunoșteau pe Isus ca Mântuitorul lor și Îl iubeau din toată inima pe acest Domn al lor. Copilul se așeza mereu la fereastră și citea din Noul Testament. Deseori stătea nemișcat și cu ochii închiși. Într-o zi, mama lui l-a întrebat dacă este bolnav sau din ce motiv își ține ochii închiși. Copilul a privit-o pe mama lui cu fața strălucind de bucurie și i-a spus: „Ca să-L pot vedea mai bine pe Domnul Isus!”.

Credința simplă a unui copil ne este dată ca exemplu de Domnul în Matei 18.1-11. Noi, desigur, nu-L putem vedea pe Domnul Isus cu ochii noștri trupești. Dar credința ne ajută să-L vedem și cum este El acum, „încununat cu slavă și cu cinste”, dar și pe Golgota, unde, prin harul lui Dumnezeu, El a gustat moartea pentru toți (Evrei 2.9).

Dacă citim Biblia (și începem, precum acest băiețel din Bretania, cu Noul Testament), Duhul Sfânt ne va îndrepta mereu privirile spre Hristos, Fiul lui Dumnezeu. Privindu-L ca Om proslăvit, vom reflecta ceva din splendoarea Lui cerească.

„Oricine vede pe Fiul și crede în El” (Ioan 6.40) are viața veșnică. Putem fi siguri că El, care a murit pe cruce pentru păcatele noastre, a înviat și S-a înălțat la cer și ne va duce cu siguranță la ținta veșnică.

Citirea Bibliei: Estera 2.1-10 · Proverbe 18.13-24

CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU PENTRU ASTĂZI

coordonatori Bob & Debby Gass

CONȘTIENTIZEAZĂ PREZENȚA LUI DUMNEZEU! – Fundația S.E.E.R. România

„Cu adevărat, Domnul este în locul acesta şi eu n-am ştiut.” (Geneza 28:16)


Iacov (fiul lui Isaac, din Vechiul Testament) și-a trăit viața într-un ritm alert, făcând afaceri și câștigând o mulțime de bani… spre deosebire de David care era mai molcom și avea grijă de turmele tatălui său, pe pășunile sale. Dar să observăm ce a spus fiecare dintre ei despre Dumnezeu: „Iacov s-a trezit din somn şi a zis: „Cu adevărat, Domnul este în locul acesta şi eu n-am ştiut.” Pe de altă parte, David a spus: „Eu binecuvântez pe Domnul, care mă sfătuieşte, căci până şi noaptea îmi dă îndemnuri inima. Am necurmat pe Domnul înaintea ochilor mei: când este El la dreapta mea, nu mă clatin. De aceea inima mi se bucură, sufletul mi se veseleşte, şi trupul mi se odihneşte în linişte” (Psalmul 16:7-9).

Observi diferența?

Iacov era atât de ocupat, încât nu a reușit să recunoască glasul lui Dumnezeu, ori să conștientizeze prezența Lui.

Însă David a spus: „Am necurmat pe Domnul înaintea ochilor mei: când este El la dreapta mea, nu mă clatin.”

Aceste cuvinte ar putea reprezenta definiția cea mai simplă și mai bună a vieții spirituale. Biblia spune: „Noi însă avem gândul lui Hristos.” (1 Corinteni 2:16). „Ce înseamnă lucrul acesta pentru mine?”- întrebi tu. Înseamnă că Hristos care locuiește în tine își poate exprima gândurile prin tine. Nu-i așa că e un lucru minunat? Când ai un sentiment de liniște, de pace și călăuzire, sau când simți vinovăția păcatului, înseamnă că Dumnezeu este prezent în tine. Așa că, fii treaz – și onorează-I prezența, răspunzându-I! Poate te-ai întrebat mereu ce înseamnă să „umbli cu Dumnezeu.” Ei bine, ține de tine să afli – și poți afla acum!


 

SCRIPTURILE ÎN FIECARE ZI

de Jean Koechlin

Psalmul 88


Acest psalm constituie una dintre cele mai sumbre pagini din întreg Cuvântul lui Dumnezeu. În el nu găsim decât întuneric şi moarte. Nicio rază de lumină nu răzbate acolo; sufletul adâncit în necaz nu întrevede nicio cale de eliberare. Cu toate acestea, un slujitor al lui Dumnezeu a afirmat despre acest psalm că a fost singurul care la putut mângâia întrun timp de necaz. Mărturisinduşi gândurile unui alt credincios, îi argumenta că, deşi trecuse prin zguduitoare nelinişti ale sufletului, când cerul i se părea închis, totuşi, consolat de acest psalm, a putut rămâne credincios. Este şi vreunul dintre cititorii acestor rânduri tulburat şi în aşteptare ca Dumnezeu săl lumineze cu privire la starea lui şi săi dea ~ sau să-l facă să regăsească ~ siguranţa mântuirii? Ei bine, însuşi zbuciumul său şi suspinele pe care le îndreaptă către Dumnezeu sunt o dovadă că el are viaţa divină în el însuşi; un necredincios nar suspina niciodată după Dumnezeu.

„Dimineaţa Te întâmpină rugăciunea mea”, spune psalmistul (v. 13). Să-l imităm şi noi! Şi astfel, de îndată ce ne-am trezit la o nouă zi, să-I prezentăm Domnului întreaga agendă a zilei care începe, nu numai ceea ce ne nelinişteşte (Psalmul 5.3).

Profunzimea neliniştii, a durerii şi a singurătăţii din unele versete ale acestui psalm ne îndreaptă gândurile înspre Acela care a suferit cel mai mult, înspre Întristatul suprem (de exemplu, v. 6-8 şi v. 16-18).

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: