Mana Zilnica

Mana Zilnica

18 Februarie 2022

DOMNUL ESTE APROAPE

Tot așa și voi, socotiți-vă pe voi înșivă morți față de păcat și vii față de Dumnezeu, în Hristos Isus.

Dacă este cineva în Hristos, este o creație nouă; cele vechi s-au dus.

Romani 6.11; 2 Corinteni 5.17


Ești în Hristos? Crezi în numele Lui? Inima ta se încrede cu totul în El? Dacă așa stau lucrurile, ai viață eternă și ești o nouă creație, iar lucrurile vechi s-au dus. Dumnezeu nu mai vede nimic din lucrurile vechi în tine – toate lucrurile s-au făcut noi și ele sunt toate de la Dumnezeu. Poate vei spune că nu simți că lucrurile vechi s-au dus toate. Ei bine, Dumnezeu spune că s-au dus, iar fericitul tău privilegiu este să crezi ce spune El și să te socotești a fi ceea ce El declară că ești.

Dumnezeu vorbește potrivit cu ceea ce este adevărat despre tine în Hristos. El nu te vede în carne, ci în Hristos. Nu mai există absolut nimic înaintea ochilor Săi, decât Hristos, iar cel mai slab dintre credincioși este văzut ca parte a lui Hristos, la fel cum mâna ta este parte a trupului tău. Tu nu exiști deloc înaintea lui Dumnezeu aparte de Hristos și n-ai nicio dreptate, nicio sfințenie, nicio înțelepciune și nicio putere. Aparte de El, nu ai nimic și nu poți face nimic. În El ai totul și ești complet identificat cu Hristos. Minunat adevăr! Adâncă taină! Nespus de glorioasă realitate! Nu este o chestiune de progres, ci este poziția stabilită și absolută chiar și a celui mai slab mădular din Adunarea lui Dumnezeu.

Este adevărat că există diverse măsuri de înțelegere, de experiență și de devotament, însă există o singură viață și o singură poziție înaintea lui Dumnezeu – viața lui Hristos și poziția în El. Nu există viață creștină superioară și viață creștină inferioară. Hristos este viața celui credincios și nu există un Hristos superior și un Hristos inferior. Știm că există stadii avansate ale vieții creștine, însă nu există o viață creștină superioară.

C. H. Mackintosh

SĂMÂNȚA BUNĂ

El va șterge orice lacrimă din ochii lor. Și moartea nu va mai exista. Nu va mai fi nici plâns, nici țipăt, nici durere.

Apocalipsa 21.4


„Isus cunoaște drumul tău!” (5)

După ce i-am citit câteva versete din Cuvântul lui Dumnezeu, Hilde a spus: „Să cântăm cântarea: Ce fericire să fii salvat, Doamne, prin sângele Tău!”. Soțul ei era distrus, băiatul plângea. Erau aceste împrejurări potrivite pentru a cânta? Însă bolnava se ridicase pe jumătate și cânta, nu însă fără greutate. Apoi s-a lăsat obosită pe pernă.

După numai trei zile, Hilde a fost la Mântuitorul ei în Paradis, unde nu mai sunt suferințe, lacrimi și moarte. Ce fericită este odihna la Isus în lumină! Nici moarte, nici păcat, nicio durere, iar cei salvați sunt primiți cu sunetul harfei…

A doua zi, soțul Hildei a venit la mine și, spre surprinderea mea, m-a rugat să țin o predică la mormânt.

Înaintea celor adunați am putut vorbi despre dragostea salvatoare și eliberatoare a Domnului Isus Hristos, subliniind că El a salvat-o pe Hilde. Din momentul acela, soțul ei a participat la ora de studiu biblic. Plecarea soției sale iubite îl marcase adânc. Acum asculta cu mult interes vestea bună despre Mântuitorul păcătoșilor. Se confruntase, într-adevăr, cu o situație limită, la care nu a putut să schimbe absolut nimic. Dar a învățat să schimbe modul lui de a se raporta la încercare: a venit la Isus.

Citirea Bibliei: Neemia 11.1-36 · Proverbe 16.1-11

CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU PENTRU ASTĂZI

coordonatori Bob & Debby Gass

DĂ DOVADĂ DE BUNĂTATE (2) – Fundația S.E.E.R. România

„Bine, rob bun şi credincios…” (Matei 25:21).


Când vei sta înaintea scaunului de judecată al lui Hristos, vei avea o ultimă ocazie de-a auzi cuvântul „bun”. Să reținem faptul că expresia „Bine, rob bun şi credincios” nu înseamnă „bine gândit” sau „bine intenționat”, ci „bine făcut”! Vei fi răsplătit pentru ceea ce ai făcut sau ai lucrat pentru Dumnezeu. În ziua aceea, Dumnezeu va trage linie la toate faptele tale, nu la opiniile sau intențiile tale. Bunătatea ar trebui să fie ultimul lucru la care să te gândești când mergi seara la culcare, și primul lucru care să-ți vină în minte dimineața când te trezești. Biblia spune: „Copilul lasă să se vadă încă din faptele lui dacă purtarea lui va fi curată şi fără prihană” (Proverbele 20:11). Doar tu știi cum ești cu adevărat înlăuntrul tău, pentru că persoana pe care o văd ceilalți este cea exterioară.

Un lider creștin a scris: „Cuvintele sunt ieftine. Oricât de mult ai pretinde tu că ești o persoană bună, singura unitate de măsură o reprezintă faptele tale. Poate crezi că din cauză că ești bun, nu faci prea mult bine? Dar nu subestima niciodată puterea unei persoane de a exercita o influență uriașă, prin simplul fapt că face ce este bine, la locul potrivit și la timpul potrivit.” Maica Tereza s-a dat mereu la o parte din lumina reflectoarelor. Ea s-a considerat o slujitoare, nu o vedetă. Cea mai mare dorință a ei nu a fost să fie faimoasă, ci să fie credincioasă. Prin urmare, a ajuns să atingă viețile mulțimilor, chiar dacă singurul ei gând a fost să ajute persoanele aflate în suferință. Printre versetele ei preferate au fost aceste cuvinte pe care ni le-a dat Hristos: „Adevărat vă spun că, ori de câte ori aţi făcut aceste lucruri unuia din aceşti foarte neînsemnaţi fraţi ai Mei, Mie mi le-aţi făcut.” (Matei 25:40).

Așadar, caută întotdeauna să faci binele!


SCRIPTURILE ÎN FIECARE ZI

de Jean Koechlin

Psalmul 81


Israel este invitat să înalţe cântări în acelaşi fel în care făcuse şi odinioară pe malul Mării Roşii, în sunet de tamburină (v. 2; Exod 15.20). După eliberarea din Egipt însă, evocată de versetul 6, Dumnezeu ar mai fi avut încă o mulţime de lucrări grandioase de împlinit în favoarea poporului Său, „dacă acesta ar fi fost dispus să-L asculte. Era pregătit să-i hrănească cu „grăsimea grâului” (floarea făinii, cea care ne vorbeşte întotdeauna de Hristos) şi cu „miere din stâncă” (imagine a savoarei harului divin). Domnul însă este obligat să constate cu durere: „Israel nu M-a vrut” (v. 11).

Cât de emoţionantă este exclamaţia Lui: „Israele, dacă M-ai asculta” (v. 8), şi, în plus: „Dacă M-ar asculta poporul Meu” (v. 13; comp. cu Deuteronom 5.29)!

Prieteni credincioşi, Dumnezeu şi de pe umărul nostru a descărcat o povară, cea mai apăsătoare greutate, aceea a păcatului (v. 6). Să ne amintim, de asemenea, că El are încă multe alte binecuvântări rezervate pentru noi, ~ cu condiţia de a avea dorinţa să le primim şi să ascultăm de Cuvântul Lui. El a pregătit pentru noi biruinţe (ilustrate de v. 14); doreşte să ne hrănească cu Hristos şi cu dragostea Lui. Să-I deschidem inimile! El le va umple, iar lauda Lui va fi în gura noastră (v. 10).

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: