Mana Zilnica

Mana Zilnica

13 Iulie 2018

DOMNUL ESTE APROAPE – GBV

 

Dar, dacă va veni Timotei, vedeți să fie fără frică între voi, pentru că el lucrează lucrarea Domnului, ca și mine.
1 Corinteni 16.10

Tineri din Scriptură – Timotei

Frica și timiditatea erau slăbiciunile lui Timotei. Dumnezeu însă nu-i dăduse un duh de frică; frica lui nu venea de la Dumnezeu, fiindcă El este sursa dragostei perfecte, care alungă frica. Puterea lui Dumnezeu ne stă întotdeauna la dispoziție și ni s-a dat un duh de chibzuință (2 Timotei 1.7). Vedem acest duh de chibzuință, de minte sănătoasă, manifestat în mod perfect în viața Domnului Isus, în cele mai grele încercări de pe calea Sa; îl vedem de asemenea în viața celor care au călcat îndeaproape pe urmele Lui.

Frica se poate manifesta în situații în care nu ne-am aștepta. Pavel le-a scris credincioșilor din Corint: „Dar, dacă va veni Timotei, vedeți să fie fără frică între voi, pentru că el lucrează lucrarea Domnului, ca și mine” (1 Corinteni 16.10). Un tânăr slujitor al Domnului poate fi cuprins de frică atunci când trebuie să se adreseze unor ascultători care lesne își fac auzite comentariile critice. Așa au stat lucrurile cu Timotei, care se temea la gândul că va sluji în mijlocul corintenilor. Aceștia erau obișnuiți să asculte predicile slujitorilor lui Dumnezeu cu un spirit critic (1 Corinteni 1.12). Ei îl criticaseră până și pe apostolul Pavel! Există și astăzi cazuri când fraților mai tineri le este teamă să-și deschidă gura, din cauza criticilor fraților mai în vârstă. Un astfel de motiv poate fi mai mult sau mai puțin întemeiat, însă frica din inima acestor frați tineri este o realitate certă.

Pavel a înțeles acest lucru și s-a gândit la felul cum Timotei avea să fie primit la Corint, de aceea a vrut să fie sigur că cei de acolo pricepeau că Timotei făcea lucrarea Domnului. Avem nevoie de cât mai mulți frați cu inimă de păstor, care să fie gata să-i încurajeze pe cei mai tineri și să le risipească temerile.

B Reynolds


SĂMÂNȚA BUNĂ

 

„Atunci, Filip a luat cuvântul, a început de la Scriptura aceasta și i-a propovăduit pe Isus.”
Fapte 8.35

Cum linişteşte Dumnezeu…

Un famen din Etiopia era în călătorie spre Ierusalim pentru a se închina acolo. Dar el nu găsise în slujba iudaică – care decăzuse la o formă moartă – ceea ce el căutase. Astfel a pornit spre casă cu dorința neliniștită în inimă.

Dar Dumnezeu nu l-a lăsat să meargă acasă cu nevoi neliniștite. I-a dat lui Filip însărcinarea să meargă pe drumul spre sud, unde el s-a întâlnit cu famenul etiopian. Acesta tocmai citea din Isaia 53, dar nu înțelegea ce citea. Ce bine că Filip putea să-i explice acel loc! El s-a referit la afirmația profetului despre Mesia și i-a vestit etiopianului Evanghelia despre Isus Hristos. Această veste a harului divin a corespuns exact nevoii călătorului. Așa a găsit el, prin credința în Domnul Isus, pace cu Dumnezeu șia călătorit cu bucurie spre casă.

Ești și tu în căutare de pace adevărată și împlinirea vieții? Atunci nu le căuta în religii! Acolo nu vei găsi nici pe una, nici pe cealaltă.

Dumnezeu vede dorința ta și nu vrea să o lase fără să fie liniștită. În Fiul Său Isus Hristos, El îți oferă viața veșnică. În Biblie, Dumnezeu îți face o ofertă minunată: „celui ce îi este sete să vină; cine vrea să ia apa vieții fără plată!” (Apocalipsa 22.17); „Dragostea lui Dumnezeu față de noi s-a arătat prin faptul că Dumnezeu a trimis în lume pe singurul Său Fiu, ca noi să trăim prin El” (1 Ioan 4.9).


CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU PENTRU ASTĂZI

coordonatori Bob & Debby Gass

LIBER FAȚĂ DE PĂREREA OAMENILOR

„Căutăm să vorbim aşa ca să plăcem nu oamenilor, ci lui Dumnezeu” (1 Tesaloniceni 2:4)

     Este o diferență ca de la cer la pământ între a face ceva pentru a avea aprobarea oamenilor, și a fi liber să lucrezi, pentru nevoile lor, știind că ai deja aprobarea lui Dumnezeu. A te lupta să obții aprobarea oamenilor este la fel ca în cazul drogurilor; nu-i destul niciodată. Și la fel ca toți dependenții, devii agitat când nu mai ai „drogul”. Ajungi să fii dependent de părerile celorlalți – și prin urmare, trăiești ca pe un tobogan emoțional. Însă nu așa dorește Dumnezeu să trăiești! Pavel a fost liber să spună adevărul în dragoste: să-i mângâie pe oameni sau să fie blând cu ei. Când cineva i-a spus lui Pavel că nu-i place de el, Pavel nu a făcut insomnie din cauza asta, pentru că siguranța lui și stima sa de sine nu se bazau pe acceptarea lor. „Vorbim aşa ca să plăcem nu oamenilor, ci lui Dumnezeu” (1 Tesaloniceni 2:4). Pavel nu și-a trăit viața comparându-se cu ceilalți, demonstrându-și superioritatea și încercând să fie cel mai bun sau cel care ține totul sub control. Știind că are deja aprobarea lui Dumnezeu, el a fost eliberat de asemenea anxietăți și s-a putut bucura de viața și slujirea la care l-a chemat Dumnezeu. Când suntem imaturi, ne îngrijorează ceea ce cred ceilalți despre noi, însă pe măsură ce ne maturizăm mai mult, ne dăm seama că de cele mai multe ori ei nu se gândesc la noi. Sunt prea ocupați gândindu-se la ei înșiși – sau făcându-și griji pentru ceea ce credem noi despre ei! Știind că ai aprobarea lui Dumnezeu, ai puterea de a înfrunta critica și conflictul, întrucât ai siguranța identității tale proprii – adică: răscumpărat, chemat și aprobat de Dumnezeu.


SCRIPTURILE ÎN FIECARE ZI

Volumul V de Jean Koechlin

Zaharia 4.1-14

Prin întrebările sale, Zaharia se aşază în rândul profeţilor care, potrivit cu 1 Petru 1.10,11, îşi cercetau stăruitor propriile scrieri. Ei Îl căutau în ele pe Acela care nouă ne-a fost acum descoperit în suferinţele şi în gloriile Sale (de exemplu: cap. 13.5-7 şi 6.13). Câte imagini ale lui Hristos găsim în acest capitol! El este adevăratul Sfeşnic de aur, Lumina Lumii (Ioan 8.12). Este deopotrivă divinul Zorobabel, garantul binecuvântării poporului Său. În cap. 3.9, El era Piatra de temelie. Aici Îl vedem ca „Piatra cea mai de sus a colţului” (v. 7), cheia de boltă a construcţiei. Cu alte cuvinte, El este Acela care începe şi sfârşeşte în har lucrarea Casei lui Dumnezeu (Ezra 3.10; 5.15,16).

În cele şapte candele ale sfeşnicului sfânt ne place să-i vedem pe cei credincioşi (Apocalipsa 1.20b); ei de asemenea sunt numiţi „lumina lumii” (citiţi Matei 5.14-16). Iar această lumină este alimentată de Duhul Sfânt (uleiul), singura sursă divină pentru lucrarea celui răscumpărat. „Nu prin putere, nici prin tărie, ci prin Duhul Meu zice Domnul oştirilor” (v. 6; Psalmul 44.3-8). Când noi ne recunoaştem incapacitatea, Dumnezeu are plăcerea să acţioneze şi să înlăture orice „munte” din calea noastră (v. 7; Matei 17.20). Prin urmare, să nu dispreţuim „ziua lucrurilor mici” (v. 10), cea de astăzi; ea poate fi ziua unei mari credinţe şi a unei mari dăruiri!

 

 

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: