Mana Zilnica

Mana Zilnica

20 Octombrie 2017

 

DOMNUL ESTE APROAPE – GBV

 

Și au adus măgărușul la Isus și își aruncau hainele pe el și S-a așezat pe el … Și cei care mergeau înainte și cei care urmau strigau: „Osana! Binecuvântat fie Cel care vine în Numele Domnului!”.
Marcu 11.7,8,9

Istoria acestui măgăruș dezlegat, care a devenit purtătorul Domnului Isus, este o provocare pentru noi astăzi. Trebuie să-L lăsăm pe Hristos să-Și exercite drepturile asupra noastră, în timpul când El este lepădat. La fel cum El S-a așezat pe măgăruș, iar măgărușul I s-a supus și L-a purtat, tot așa trebuie și noi să-L purtăm în mărturie.

Vedem un lucru similar în Vechiul Testament, când preoții purtau chivotul mărturiei pe umeri. În perioada de har, Hristos este încă respins, deși toate drepturile Îi aparțin (Matei 28.18; 1 Petru 3.22). Totuși, acum El nu-Și impune aceste drepturi, însă va veni timpul când orice genunchi va fi silit să se plece înaintea Lui (Filipeni 2.10,11). Astăzi, El dorește un răspuns al dragostei față de El, așa cum s-a întâmplat în casa din Betania, când Maria I-a uns capul și picioarele (Marcu 14.3).

Un astfel de răspuns a venit din partea lui Saul din Tars, atunci când a văzut cine era cu adevărat Mesia cel respins. Din acel moment, el L-a urmat pe Domnul, dându-I locul cuvenit și purtându-L în mărturie înaintea iudeilor și a națiunilor. Aceasta este tema cărții Fapte: Hristos, Mesia cel respins, însă înălțat, purtat în mărturie de către cei ai Săi. Astăzi, această misiune ne revine nouă. Trebuie să fim vase sfințite, gata de a fi folosite de Stăpân. Va veni timpul când, potrivit Psalmului 118, Israel va spune: „Binecuvântat este Cel care vine în numele Domnului”. Ei Îl vor mărturisi ca Mântuitor și ca Mesia. Între timp, există o rămășiță, ilustrată prin măgărușul dezlegat, luată dintre iudei și dintre națiuni, care deja Îl mărturisesc astfel.

A E Bouter

 

SĂMÂNȚA BUNĂ

 

Cine are o inimă înțeleaptă primește învățăturile …
Proverbe 10.8

Afirmaţii

„Cu puterea noastră nu putem face nimic.”

Martin Luther, teolog

 
 

„Oamenii slabi au deseori gânduri revoluționare: ei consideră că le-ar merge mai bine dacă n-ar fi cârmuiți de nimeni, dar nu-și dau seama că nu se pot guverna nici pe sine, nici pe alții.”

Johann Wolfgang Goethe, poet

 
 

„Inimile celor fățarnici sunt ca marmura de pe morminte, pe care nici focul soarelui, nici focul dragostei, nici focul iadului nu o poate încălzi; ei cunosc toate cuvintele afară de cuvântul vieții.”

Giovani Papini, scriitor

 
 

„Cea mai mare dorință a mea este ca pe Dumnezeul, pe care-L găsesc pretutindeni în afară, să-L percep de asemenea și înăuntrul ființei mele.”

Johannes Kepler, astronom

 
 

„Du-te în spitale și privește de aproape suferințele, durerile și slăbiciunile pe care le îndură oamenii; vizitează închisorile și pe nenorociții din ele; du-te și vezi pe săraci în lipsurile mari în care se află; și vei înțelege cât de mult greșești când te plângi de starea în care te afli.”

Ioan Hrisostom, teolog

 

CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU PENTRU ASTĂZI

coordonatori Bob & Debby Gass

NU PRIVI ÎN URMĂ!

„Oricine … se uită înapoi, nu este destoinic pentru Împărăţia lui Dumnezeu” (Luca 9:62)

     Domnul Isus a căutat oameni pregătiți pentru a face mai mult decât a crede în El – El a vrut oameni dispuși să-L urmeze. Începutul lucrării Sale a fost marcat de oameni precum Andrei, Petru, Filip și Natanael (vezi Ioan 1:35-52); oameni dispuși să lase în urmă ceea ce erau și ceea ce aveau pentru a-L urma pe El. Domnul Isus i-a chemat pe oameni la un angajament radical. Când „a chemat la El norodul împreună cu ucenicii Săi, … le-a zis: „Dacă voieşte cineva să vină după Mine, să se lepede de sine însuşi, să-şi ia crucea, şi să Mă urmeze” (Marcu 8:34). Fără jumătăți de măsură, ci cu dorința de a-L urma neîncetat. Credința în Isus te va duce în cer, dar nimic altceva, în afară de trăirea cu El zi de zi, nu te va face folositor pentru Împărăția Lui de pe pământ. Trei persoane diferite i-au spus lui Isus: „Doamne, Te voi urma” (vezi Luca 9:57-61), însă nu au fost gata să renunțe la vechile lor priorități (vezi v. 62). Domnul Isus a răspuns prin această metaforă de mare putere: „Oricine … se uită înapoi, nu este destoinic pentru Împărăţia lui Dumnezeu”. Să-L urmezi pe Isus înseamnă că tot ce ai lăsat în urmă rămâne în urmă – prietenii vechi, atașamente vechi, moduri de viață vechi. Nu poți face brazda dreaptă a uceniciei dacă te uiți în urmă, spre trecut. Nu lăsa ca atracția gravitațională a vechilor eșecuri, vinovății, temeri, rușini, trădări, pierderi, abuzuri, respingeri, resentimente și neiertări să-ți ruineze viitorul. Pune piciorul în prag și alătură-te celor dispuși să-L „urmeze pe Miel oriunde merge El” (Apocalipsa 14:4).


SCRIPTURILE ÎN FIECARE ZI

Volumul IV de Jean Koechlin

 

Romani 2:1-16

Indiferent cât de jos ar fi căzut un om, el întotdeauna va găsi pe unul mai mizerabil decât el, faţă de care, comparându-se, ar ieşi în avantaj! Cel împătimit de jocuri de noroc îl dispreţuieşte pe bietul beţiv şi acesta, la rândul lui, se consideră superior unui răufăcător. În realitate, toate viciile se află în stadiu iniţial (în germene) în propria noastră inimă. Atunci când noi îi judecăm pe alţii (v. 1), facem dovada că ştim foarte bine să recunoaştem răul; arătăm deci că avem o conştiinţă. Şi această conştiinţă ne condamnă pe noi înşine atunci când, la rândul nostru, comitem fapte asemănătoare.

Toţi oamenii au o conştiinţă (Geneza 3:22). În bunătatea Sa, Dumnezeu Se foloseşte de ea ca să-i împingă spre pocăinţă (v. 4), fără însă a autoriza pe cineva săşi judece aproapele. Numai Unul singur are dreptul să judece: Isus Hristos (v. 16; Ioan 5:22; Fapte 10:42). El va pune întro zi în lumină lucrurile ascunse ale oamenilor, toate faptele lor şi intenţiile de nemărturisit, ascunse cu atâta grijă (Matei 10:26). Mărturisiţi-I Lui fără întârziere secretele voastre cele mai ruşinoase!

Conştiinţa voastră nu este o voce duşmănoasă, ci un prieten care vine să vă spună: vorbeşte despre aceasta Domnului Isus; El va şti să Se ocupe de ea.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: