Mana Zilnica

Mana Zilnica

24 Iunie 2017

SCRIPTURILE ÎN FIECARE ZI

Volumul IV de Jean Koechlin

http://www.clickbible.org/meditatii-zilnice/scripturile-in-fiecare-zi/

 

Luca 22:54-71

Sărmanul Petru! În timp ce Isus Se ruga, Petru dormea; în timp ce El Se lăsa luat şi purtat „ca un miel blând dus la înjunghiere” (Ieremia 11.19; Isaia 53.7), Petru lovea cu sabia; în timp ce Domnul mărturisea adevărul înaintea oamenilor, Petru rostea minciună şi de trei ori se lepăda de El! Se aşezase în curte în tovărăşia celor care veniseră săL aresteze pe Învăţătorul său şi care vorbeau împotriva Lui (Psalmul 69.12 şi Psalmul 1.1b). Cum ar fi putut el să dea mărturie de pe o asemenea poziţie?

O simplă privire a Domnului zdrobeşte inima bietului ucenic cu mult mai mult decât ar fi pututo face reproşurile. O, ce privire! Ea pătrunde în conştiinţa lui şi începe acolo o lucrare de restaurare. Această tăgăduire, atât de dureroasă pentru Domnul, se adaugă peste toate insultele primite (v. 6365).

Oamenii răi înaintea cărora Sa aflat au fost şi ei siliţi să recunoască faptul că „Fiul Omului” (v. 69) este în acelaşi timp „Fiul lui Dumnezeu” (v. 70). Iată pentru ce Isus poate să le răspundă: „voi ziceţi că Eu sunt”; şi, de asemenea, iată pentru ce ei sunt infinit mai vinovaţi, condamnânduL după astfel de cuvinte!

 
 

DOMNUL ESTE APROAPE – GBV

http://www.gbv.ro/meditatii-zilnice/domnul-este-aproape

 

Binecuvântările tatălui tău întrec binecuvântările strămoșilor mei până la marginea dealurilor eterne: ele vor fi pe capul lui Iosif și pe creștetul capului celui care a fost despărțit de frații săi.
Geneza 49.26

Această profeție a lui Iacov cu privire la fiii săi vorbește despre Iosif mai mult decât despre oricare dintre frații săi. Iosif este o frumoasă imagine a Domnului Isus, în necazul și în lepădarea lui, înainte de a fi înălțat de către faraon. Iacov s-a considerat mai binecuvântat decât strămoșii săi, prin faptul că îl avea ca fiu pe Iosif – pe acela a cărui istorie a fost plină de necazuri, dar care a biruit la sfârșit. Prin urmare, Iacov l-a binecuvântat cu toată inima. El vorbește despre Iosif ca despre un pom roditor, ale cărui ramuri se întind peste zid – unul care nu oprește binecuvântările pentru sine, ci este gata să le împartă cu alții. Când domnea peste Egipt, Iosif făcea parte din rodul țării străinilor care veneau din țări depărtate.

În aceste vremuri, când orice națiune din lume își păzește cu gelozie posesiunile, cât de prețios este să vedem cum Domnul Isus este Cel care acționează cu un har neasemuit! El nu numai că binecuvântează poporul Israel, ci Își întinde ramurile binecuvântării peste zidul de despărțire, pentru ca și națiunile să poată avea parte de mântuirea eternă a lui Dumnezeu. Încununat cu glorie și cu onoare la dreapta lui Dumnezeu, El este binecuvântat mai presus de toți – El, Cel care a fost despărțit de frații Săi. Acum Își găsește plăcerea în a împărtăși aceste mari binecuvântări celor pe care îi numește frați ai Săi, după cum vedem în Evrei 2.12.

Acum, și pentru toată veșnicia, El nu mai este despărțit de frații Săi, ci este unit cu ei într-un fel mult mai strâns decât orice legătură naturală. Noi, care Îl cunoaștem, ne aducem aminte de suferințele Sale cu o recunoștință din inimă și ne bucurăm de binecuvântările care sunt rezultatul acelor suferințe îndurate de El pentru noi.

L M Grant

 

SĂMÂNȚA BUNĂ

http://www.gbv.ro/meditatii-zilnice/samanta-buna

 

Dar Eu vă spun: iubiți pe vrăjmașii voștri … și rugați-vă pentru cei ce vă asupresc și vă prigonesc.
Matei 5.44

Iubiți pe vrăjmași!

La 24 iunie 1859, armata franceză a înfrânt decisiv cu pierderi umane grele armata austriacă. Cronicile de război spun că au fost peste 40.000 de morți și mii de răniți. Un tânăr din Geneva, pe nume Henri Dunant, a auzit gemetele soldaților și a văzut că nimeni nu avea grijă de ei. Atunci, el și-a amintit de cuvintele Mântuitorului: „Ori de câte ori ați făcut aceste lucruri unuia dintre acești foarte neînsemnați frați ai Mei, Mie mi le-ați făcut”. El a alergat pe străzi și a cerut ajutor: „Veniți și ajutați-i pe răniți, chiar dacă sunt dușmani. Toți suntem frați!”. Mulți au răspuns la apelul lui. Strigătul „toți suntem frați!” s-a răspândit ca un foc pe străzi și chemarea lui a încolțit în inimi o dorință de a-i ajuta pe răniți.

Să-ți iubești vrăjmașii? Mulți cititori vor spune: Așa ceva este imposibil. Da, prin puterea noastră proprie este imposibil. Dumnezeu ne învață prin Cuvântul Său, Biblia, că El nu caută îmbunătățirea firii omenești, ca astfel omul să poată să-și iubească vrăjmașii. Dumnezeu oferă o natură nouă. Acest fapt este posibil prin lucrarea de la cruce a Mântuitorului. Acolo, Mântuitorul a făcut totul, pentru ca noi să primim o inimă nouă, o natură nouă, o gândire nouă, care este capabilă să-și iubească vrăjmașii.

 

CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU PENTRU ASTĂZI

coordonatori Bob & Debby Gass

www.fundatiaseer.ro

 

ÎNVINGE ISPITA (3)

„El… a fugit afară din casă.” (Geneza 39:12)

     Biblia ni-l descrie pe Iosif ca „frumos la statură şi plăcut la chip. După câtăva vreme, s-a întâmplat că nevasta stăpânului său a pus ochii pe Iosif şi a zis: „Culcă-te cu mine!” El n-a voit şi a zis nevestei stăpânului său: „Vezi că stăpânul meu nu-mi cere socoteală de nimic din casă şi mi-a dat pe mână tot ce are. El nu este mai mare decât mine în casa aceasta şi nu mi-a oprit nimic, în afară de tine, pentru că eşti nevasta lui. Cum aş putea să fac eu un rău atât de mare şi să păcătuiesc împotriva lui Dumnezeu?” Măcar că ea vorbea în toate zilele lui Iosif, el n-a voit să se culce şi să se împreuneze cu ea. Într-o zi, pe când intrase în casă ca să-şi facă lucrul, şi pe când nu era acolo nici unul din oamenii casei, ea l-a apucat de haină, zicând: „Culcă-te cu mine!” El i-a lăsat haina în mână şi a fugit afară din casă” (Geneza 39:6-12).

Să remarcăm formularea: „ea vorbea în toate zilele lui Iosif…” Deci, Iosif era ispitit zilnic atunci când se afla în preajma uneia și aceleiași persoane: soția lui Potifar. Și ispita a continuat câtă vreme s-a aflat într-un același loc: casa lui Potifar. Așa că a fugit! Nu pentru că a fost slab, ci pentru că a fost înțelept! El a înțeles că dacă stai ca să fii ispitit prea mult timp, te joci de fapt cu focul și te pregătești să „te arzi”!

Așadar, care sunt persoanele și locurile pe care trebuie și tu să le eviți? Care sunt sursele ispitei pe care trebuie să le îndepărtezi din viața ta, pentru a duce o viață victorioasă?

Versurile unei piese a lui Kenny Rogers spun: „Tu trebuie să știi când să-i ții aproape, când să-i păstrezi, când să pleci și când să fugi.” Dumnezeu nu este ne-cinstit când fugi – tu ești dezonorat când nu o faci!


 

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: