Mana Zilnica

Mana Zilnica

22 Iunie 2017

SCRIPTURILE ÎN FIECARE ZI

Volumul IV de Jean Koechlin

http://www.clickbible.org/meditatii-zilnice/scripturile-in-fiecare-zi/

Luca 22:24-38

Este cea din urmă stare de vorbă a Învăţătorului cu ucenicii Săi. Dar ce fac ei în timpul acestui sfânt moment? Îşi disputau întâietatea: care dintre ei să fie considerat a fi mai mare! Cu câtă răbdare şi cu câtă blândeţe îi mustră Domnul! Pentru o ultimă dată El le aminteşte (de asemenea şi nouă) că a fi mare înseamnă ai sluji pe alţii. Aceasta El Însuşi na încetat să facă (comp. v. 27 cu cap. 12.37). Şi nu numai că nu lea adresat niciun reproş, ci chiar a găsit plăcere în a recunoaşte devotamentul şi credincioşia lor: „voi sunteţi aceia care aţi rămas mereu cu Mine în încercările Mele” (v. 28). Totuşi, pentru ucenicii cei şubrezi mai erau ispite care riscau să le răstoarne credinţa. Atunci Isus le descoperă în ce fel îi slujeşte şi îi va sluji de atunci încolo pe ai Săi: mijlocind pentru ei înainte să vină încercarea şi susţinândui în timp ce trec prin încercare (Ioan 17.9,11,15). Cât timp fusese cu ei, nau avut nevoie de nimic; El Se îngrijise de toate şi îi protejase. Acum, când urma săi părăsească, le venea rândul să lupte pe socoteala lor „dar nu cu armele cărnii” (v. 38; 2 Corinteni 10.4), nici „împotriva cărnii şi sângelui” (Efeseni 6.12). La acest ceas se apropie Satan, adversarul înspăimântător (1 Petru 5.8).

DOMNUL ESTE APROAPE – GBV

http://www.gbv.ro/meditatii-zilnice/domnul-este-aproape

Și împărăteasa Estera a răspuns și a zis: „Dacă am căpătat favoare în ochii tăi, împărate, și dacă este plăcut împăratului, să mi se dea viața mea, la rugămintea mea, și a poporului meu, la cererea mea! Pentru că suntem vânduți, eu și poporul meu, spre nimicire și spre ucidere și spre pieire” … Și împăratul Ahașveroș a vorbit și a zis împărătesei Estera: „Cine este acela și unde este acela care și-a umplut inima cu gândul să facă așa ceva?”. Și Estera a zis: „Potrivnicul și vrăjmașul este răul acesta: Haman!”.
Estera 7.3-6

După captivitatea babiloniană – Răul se întoarce asupra capului celui rău

Ziua nu decursese bine pentru Haman. Dimineața se dusese la palat ca să ceară împăratului permisiunea de a-l spânzura pe Mardoheu și, în loc de aceasta, primise porunca de a-l plimba pe acesta pe calul împăratului, proclamând pe străzile cetății că așa trebuia să se facă omului pe care voia împăratul să-l onoreze. După aceea plecase umilit acasă, iar soția și prietenii săi nu i-au adus nicio mângâiere, ci i-au prezis căderea. Apoi fusese imediat luat la ospățul Esterei, unde trebuia să se arate vesel înaintea împăratului.

Împăratul i-a cerut din nou Esterei să-și facă cunoscut dorința. Spre groaza lui Haman, ea s-a rugat pentru viața ei și pentru viețile celor din poporul ei. Când împăratul a întrebat cine era cel care le punea viața în pericol, Estera l-a dat în vileag pe Haman. Împăratul s-a umplut de furie și a ieșit în grădină. Când s-a întors, l-a văzut pe Haman întins către canapeaua pe care Estera stătea la masă, rugându-se pentru viața sa. În mânia sa, împăratul a poruncit ca Haman să fie spânzurat pe spânzurătoarea pe care el o pregătise pentru Mardoheu.

Când Domnul Isus Se va întoarce, la sfârșitul necazului celui mare, va pune imediat capăt puterii Antihristului. Acest nelegiuit și Fiara dintâi vor fi aruncați de vii în iazul de foc. Într-adevăr, cel care se înalță va fi smerit!

E P Vedder, Jr

SĂMÂNȚA BUNĂ

http://www.gbv.ro/meditatii-zilnice/samanta-buna

Nicio făptură nu este ascunsă de El, ci totul este gol și descoperit înaintea ochilor Aceluia cu care avem a face.
Evrei 4.13

Dumnezeu nu uită

O femeie a împlinit 104 ani. În timpul ceremoniei de sărbătorire a zilei de naștere, un ziarist a felicitat-o pentru vârsta sa înaintată, întrebând-o cum își explică acest fapt. „Dumnezeu m-a uitat pe pământ”, a răspuns femeia. Acest răspuns ironic arăta că bătrâna nu-L cunoștea pe Dumnezeu care în atotputernicia Sa a stabilit limite locuinței noastre pe pământ.

Dumnezeu, Creatorul cerului și al pământului, nu pierde din vedere nicio făptură a Sa. Dumnezeu este Cel care cunoaște orice lucru și în fața Lui fiecare om va trebui să dea socoteală. Dumnezeu cunoaște inima fiecăruia și El ia aminte la toate faptele noastre. În dragostea Sa, Dumnezeu ne vorbește cu bunătate oferindu-ne harul Său prin credința în Fiul Lui. Dumnezeu a iubit așa de mult oamenii, încât a dat pentru ei ce a avut mai scump: pe Fiul Său. De aceea, cititorule, nu călători în această lume cu nepăsare. Nu fi omul care nu știe încotro merge! Dumnezeu nu te-a uitat. Nu te lipsi de viața veșnică, pe care Dumnezeu ți-o dă în preaiubitul Său Fiu! Nu te lăsa amăgit de ispititorul și vrăjmașul sufletului tău, care îți șoptește că mai ai timp! Nu amâna, ci vino astăzi la Mântuitorul care vrea să-ți dăruiască viața veșnică în dar!

CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU PENTRU ASTĂZI

coordonatori Bob & Debby Gass

www.fundatiaseer.ro

ÎNVINGE ISPITA (1)

„Nu ştim ce să facem, dar ochii noştri sunt îndreptaţi spre Tine!” (2 Cronici 20:12)

     Când Domnul Isus i-a spus lui Petru că în scurt timp se va lepăda de El, Petru s-a lăudat: „Poate alții, dar nu eu!” Cu toate acestea, în decurs de câteva ore, se jura și dezmințea orice cunoaștere a Domnului Isus. Ni se poate întâmpla tuturor.

Biblia spune: „Fiecare este ispitit, când este atras de pofta lui însuşi şi momit…” (Iacov 1:14). Cu toții avem vulnerabilități care, dacă nu sunt strunite prin tărie de caracter și dedicare, au potențialul de a ne înfrânge și chiar de a ne distruge.

Ce putem face noi?

1) Recunoaște! Înainte de a ceda în fața ispitei, de obicei trecem prin câteva etape. Prin neglijarea rugăciunii și a Cuvântului Scripturii, devenim indiferenți față de Dumnezeu, insensibili la pericol, și ne trezim atrași de ispită ca un fluture de noapte de lumină. Apoi căutăm să ne găsim scuze pentru neascultare, și ne gândim: „Nu știe nimeni… Și ce-i așa rău în asta?” Așa că, reducând la tăcere vocea conștiinței, tot mai puternică devine pofta firii. Apoi ne înconjurăm de oameni care fac aceleași lucruri sau care cel puțin sunt dispuși să privească în altă parte. Domnul Isus a spus: „Rugaţi-vă, ca să nu cădeţi în ispită!” (Marcu 14:38). Roagă-te deci pentru putere, înainte să vină ispita!

2) Caută ajutor. Când Iosafat s-a ridicat împotriva unui dușman prea puternic pentru a-l putea învinge singur, el s-a rugat: „Noi suntem fără putere înaintea acestei mari mulţimi, care înaintează împotriva noastră, şi nu ştim ce să facem, dar ochii noştri sunt îndreptaţi spre Tine!” Iosafat a știut că nu putea ține piept dușmanului, și a știut unde să meargă pentru a găsi ajutor.

Secretul victoriei? Bazează-te mai puțin pe tine însuți și mai mult pe Dumnezeu!


Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: