Mana Zilnica

Mana Zilnica

19 Mai 2017

SCRIPTURILE ÎN FIECARE ZI

Volumul IV de Jean Koechlin

Luca 9.1-17

    Domnul îşi trimite apostolii. Puterea şi autoritatea pe care El li le dă sunt singurele lucruri de care au nevoie pentru drum (v. 3). La întoarcere, cei doisprezece se grăbesc să istorisească tot ce au făcut (v. 10; comp. cu Fapte 14.27, unde şi Pavel şi Barnaba au istorisit „tot ce făcuse Dumnezeu cu ei”; vezi şi Eapte 21.19 şi 1 Corinteni 15.10). Atunci Isus îi ia cu El deoparte; mulţimilor însă nu le trebuie mult timp să-i găsească, astfel că, fără nerăbdare şi fără să dea vreun semn de oboseală, El îşi reia slujba. Primeşte mulţimile, le vorbeşte şi le vindecă. Cât despre ucenici, ei ar fi dorit să-i îndepărteze pe toţi acei oameni, poate nu vizând interesul mulţimilor, aşa cum pretindeau (v. 12), cât mai degrabă pentru a se îngriji de propria lor odihnă. Dar învăţătorul, în timp ce Se ocupă de aceste mulţimi, le dă o lecţie şi alor Săi. Când a fost constatată insuficienţa resurselor lor pentru a hrăni această mulţime, Isus le asigură totul prin propria Lui putere. El ar fi putut să treacă peste cele cinci pâini şi peste cei doi peşti, dar, în harul Lui, El ia puţinul pe care noi I-l punem la dispoziţie şi ştie să facă din acesta un mare belşug. Puterea Lui se arată întotdeauna în slăbiciunile slujitorilor Săi (2 Corinteni 12.9).

DOMNUL ESTE APROAPE – GBV

http://www.gbv.ro/meditatii-zilnice/domnul-este-aproape

Eu sunt vița, voi mlădițele. Cine rămâne în Mine și Eu în el, acela aduce mult rod.
Ioan 15.5

Este o mângâiere faptul că mlădițele își au un loc rezervat în viță. Atât timp cât mlădița rămâne în viță, starea mediului înconjurător nu reprezintă o problemă. Afară poate fi frig sau întuneric, soarele poate fi arzător, iar vântul poate sufla cu putere – nimic din toate acestea nu contează pentru mlădiță. Câtă vreme vița este puternică, mlădița va continua să se dezvolte.

Nu este greu să găsim exemple de furtuni devastatoare în această sărmană lume. La școala unde lucrez aud adesea afirmații de genul: «Sunt atât de trist, fiindcă părinții mei urmează să divorțeze»; «Tatăl meu tocmai a ieșit din închisoare; locuiește în orașul vecin, însă nu vine niciodată să mă vadă, fiindcă nu are bani de autobuz»; «Mama bea mult, iar aseară a venit acasă târziu de tot; am vrut să pregătesc eu cina pentru mine și surioara mea, însă nu aveam prea multe în casă».

Poate că și tu treci printr-o furtună în viața ta. Poate că cei în care te încredeai cel mai mult par că nu le prea pasă de tine și că nu înțeleg mai nimic din încercările tale. Poate că multe uși ți s-au închis în nas și vezi cum ești tot mai mult dat la o parte.

Totuși, poți să rămâi în viță. Există un loc acolo pentru tine, în Adevărata Viță, în Domnul Isus Hristos, care te iubește și care S-a dat pe Sine pentru tine. Acolo este puterea ta, acolo este sprijinul, hrana, mângâierea, bucuria și pacea ta. Mai mult, Domnul declară că vei aduce mult rod acolo, fiindcă Adevărata Viță este puternică și bună, iar puterea Lui este făcută desăvârșită în slăbiciune.

S J Campbell

SĂMÂNȚA BUNĂ

http://www.gbv.ro/meditatii-zilnice/samanta-buna

… cum de la idoli v-ați întors la Dumnezeu, ca să slujiți Dumnezeului celui viu și adevărat.
1 Tesaloniceni 1.9

Slujirea

Dăruirea în slujba pentru Domnul nu este neapărat rodul unei lungi experiențe sau al unui dar deosebit. Ea se formează de la sine, dacă trăim deplin conștienți în legătură cu Hristos cel înviat și proslăvit și Îl așteptăm cu dor. El vine curând! Indiferent unde ne-a așezat Domnul Isus, dreptul de a-i sluji este valabil peste tot.

Treci prin focul necazului? – Consideră-l ca un prilej să arăți că harul lui Dumnezeu te face liniștit în toate împrejurările și te lasă să te încrezi în El!

Te simți ca un pribeag obosit pe străzile aspre ale vieții? – Lasă-te înviorat de Domnul tău și nu ceda. Poate unele suflete vor fi câștigate prin mărturia ta. Pentru că o viață demnă de crezare este una dintre cele mai bune predici.

Ai copii? – Fă ca felul cum te comporți cu copiii tăi să fie o imagine fidelă a modului în care Se comportă Tatăl tău din cer.

Ești un fiu sau o fiică? – Atunci arată prin dragostea și ascultarea ta ce ar trebui să-l caracterizeze pe un copil al lui Dumnezeu.

Ești un angajat? – Fă ca în toată activitatea ta pentru șeful tău pământesc să fie vizibil că motivația ta este mai înaltă și Îi slujești Domnului și dorești să fii pe placul Lui.

CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU PENTRU ASTĂZI

coordonatori Bob & Debby Gass

www.fundatiaseer.ro

CUM SĂ-TI REVII DUPĂ DIVORT (3)

„Nădăjduind împotriva oricărei nădejdi…” (Romani 4:18)

     Să analizăm ultimele trei etape implicate în procesul de refacere după divorț. (Începusem data trecută o scurtă trecere în revistă – primele patru au fost: negarea; mânia; negocierea; depresia)

Etapa 5) acceptarea. Da, acceptarea poate veni și va veni în cele din urmă! În acel moment, uneori vei avea sentimentul vinovăției pentru că nu te mai simți deprimat și supărat. Ce se întâmplă? Ai încetat să te mai lupți. Lupta lăuntrică s-a sfârșit și ai început să experimentezi pacea. Pacea lui Dumnezeu care întrece orice pricepere (vezi Filipeni 4:7). Etapa șase este speranța. „Nădăjduind împotriva oricărei nădejdi, el (Avraam) a crezut… întărit prin credinţa lui, a dat slavă lui Dumnezeu, deplin încredinţat că El ce făgăduieşte, poate să şi împlinească.” (Romani 4:18, 20)

Ceva din tine revine la viață și spune: „Voi trăi din nou și voi iubi din nou… viața mea nu s-a terminat!” În acea clipă redescoperi un nou scop, dezvolți noi relații și începi să te întărești. Din punct de vedere emoțional, îmbătrânești repede – și lucrul acesta devine un avantaj. Etapa șapte este împlinirea. Spui la fel ca David: „Nu voi muri, ci voi trăi, şi voi povesti lucrările Domnului” (Psalmul 118:17). Fie că este vorba despre o nouă direcție, despre o altă carieră sau de o anumită realizare, Dumnezeu va avea grijă să găsești din nou împlinirea.

Lângă Dumnezeu este locul în care nu vei găsi deznădejde, și nu mai trebuie să rememorezi vechi amintiri ale eșecului sau ale trădării. Dumnezeu care a zis : „Iată, Eu fac toate lucrurile noi” (Apocalipsa 21:5) îți dă un nou viitor, iar tu vei refuza să trăiești cu suferința din trecutul tău!


Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: