Mana Zilnica

Mana Zilnica

18 Februarie 2017

SCRIPTURILE ÎN FIECARE ZI

Volumul IV

http://nowheresoonthere.blogspot.com

 

Psalmul 81

    Israel este invitat să înalţe cântări în acelaşi fel în care făcuse şi odinioară pe malul Mării Roşii, în sunet de tamburină (v. 2; Exod 15.20). După eliberarea din Egipt însă, evocată de versetul 6, Dumnezeu ar mai fi avut încă o mulţime de lucrări grandioase de împlinit în favoarea poporului Său, … dacă acesta ar fi fost dispus să-L asculte. Era pregătit să-i hrănească cu „grăsimea grâului” (floarea fainii, cea care ne vorbeşte întotdeauna de Hristos) şi cu „miere din stâncă
(imagine a savoarei harului divin). Domnul însă este obligat să constate cu durere: „Israel nu M-a vrut…” (v. 11). Cât de emoţionantă este exclamaţia Lui: „Israele, dacă M-ai asculta…” (v. 8), şi, în plus: „Dacă M-ar asculta poporul Meu…” (v. 13; comp. cu Deuteronom 5.29)! Prieteni credincioşi, Dumnezeu şi de pe umărul nostru a descărcat o povară, cea mai apăsătoare greutate, aceea a păcatului (v. 6). Să ne amintim, de asemenea, că El are încă multe alte binecuvântări rezervate pentru noi,… cu condiţia de a avea dorinţa să le primim şi să ascultăm de Cuvântul Lui. El a pregătit pentru noi biruinţe (ilustrate de v. 14); doreşte să ne hrănească cu Hristos şi cu dragostea Lui. Să-I deschidem inimile! El le va umple, iar lauda Lui va fi în gura noastră (v. 10).

 

DOMNUL ESTE APROAPE – GBV

http://www.gbv.ro/meditatii-zilnice/domnul-este-aproape

 

Căci și-a pus viața în joc și a bătut pe filistean și Domnul a lucrat o mare salvare pentru tot Israelul. Tu ai văzut și te-ai bucurat; de ce dar vrei să păcătuiești împotriva unui sânge nevinovat, să omori pe David fără motiv?
1 Samuel 19.5

Saul n-a făcut decât să-l urască și mai mult pe David, atunci când a văzut că Dumnezeu îl făcea să prospere și că el se purta cu înțelepciune în orice situație. Prin urmare, Saul a cerut întregii sale curți să-l omoare pe David.

Într-un astfel de context, Ionatan a demonstrat că dragostea sa pentru David era veritabilă. El i-a dezvăluit lui David planul tatălui său de a-l omorî și i-a promis că îi va vorbi lui Saul în favoarea sa. Ne aducem aminte de apostoli, care, atunci când au fost amenințați, au răspuns că trebuie să asculte mai mult de Dumnezeu, decât de oameni (Fapte 5.29).

Ionatan s-a împotrivit deci urii lui Saul, spunându-i câteva adevăruri esențiale și binecunoscute, pe care tatăl său nu le putea contrazice. Tot ceea ce David făcea pentru împărat și pentru Israel era „bun” sau „foarte bun” (conform cu Geneza 1.31). Lucrarea sa era aceea a unei „mari mântuiri” (conform cu Evrei 2.3), pentru tot Israelul. Nimeni nu era exceptat. Mai mult, Ionatan declară că orice atac împotriva lui David însemna „să păcătuiești împotriva unui sânge nevinovat” (conform cu Matei 27.4), „fără motiv” (conform cu Ioan 15.25). Astfel de cuvinte ne îndreaptă gândurile către Domnul Isus, care este, de asemenea, Domnul lui David. Prezentarea de către Ionatan a virtuților lui David a fost atât de elocventă și de convingătoare, încât mânia lui Saul a fost potolită pentru moment. La o astfel de mărturie suntem chemați și noi: să spunem ceea ce am cunoscut cu privire la Domnul și ceea ce El a făcut pentru noi!

H Hall

 

SĂMÂNȚA BUNĂ

http://www.gbv.ro/meditatii-zilnice/samanta-buna

 

Oricine crede în El [Fiul lui Dumnezeu] nu este judecat; dar cine nu crede a și fost judecat, pentru că n-a crezut în Numele singurului Fiu al lui Dumnezeu.
Ioan 3.18

Moartea: stația finală? sau „Va urma…” în veșnicie!

Ceea ce poate să facă o mică sămânță, să fie oare imposibil la Dumnezeul Creator atotputernic? Nu, niciun mormânt nu va rămâne închis. Pentru omul care trăiește fără Dumnezeu, acesta este un gând de nesuportat. Mintea lui îl convinge: Nu poate fi așa. Satan îi șoptește: Nu trebuie să fie așa. Conștiința lui îi spune: Nu are voie să fie așa. Dar Cuvântul lui Dumnezeu îi strigă: Așa va fi!

 
 

„Va urma…” – în orice caz!

Dumnezeu ne-a spus foarte clar în Biblie că odată cu moartea nu s-a încheiat totul. Există o înviere a morților:

„Nu vă mirați de lucrul acesta; pentru că vine ceasul când toți cei din morminte vor auzi glasul Lui și vor ieși afară din ele. Cei ce au făcut binele vor învia pentru viață; iar cei ce au făcut răul vor învia pentru judecată” (Ioan 5.28,29).

Ce trebuie să fac pentru a fi mântuit? Fapte bune? Nu, Dumnezeu nu poate accepta așa ceva. El permite să ni se spună: „Crede în Domnul Isus, și vei fi mântuit” (Faptele Apostolilor 16.31). Isus Hristos spune: „Eu sunt Învierea și Viața. Cine crede în Mine, chiar dacă ar fi murit, va trăi” (Ioan 11.25). „Eu sunt Ușa. Dacă intră cineva prin Mine, va fi mântuit; va intra și va ieși și va găsi pășune” (Ioan 10.9).

 

 

CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU PENTRU ASTĂZI

coordonatori Bob & Debby Gass

www.fundatiaseer.ro

 

CE PĂRERE ARE DUMNEZEU DESPRE TINE

„Fiindcă suntem socotiţi neprihăniţi, prin credinţă…” (Romani 5:1)

     Până nu înțelegi ce părere are Dumnezeu despre tine, te vei zbate să primești aprobarea Lui și vei fi îngrijorat că nu te vei ridica niciodată la standardele Lui. Ai tu această impresie chiar acum? Dacă răspunsul este da, meditează la următoarele versete și lasă-le să-ți spulbere îndoielile.

1) „Pe Cel ce n-a cunoscut nici un păcat, El L-a făcut păcat pentru noi, ca noi să fim neprihănirea lui [să fim acceptați și să fim într-o relație bună cu] Dumnezeu în Hristos” (2 Corinteni 5:21). Caracterul nedemn este una dintre cele mai puternice arme pe care le folosește Satan împotriva ta, așa că smulge-i-o din mâini! De fapt, Dumnezeu a pus o protecție între tine și El: sângele Domnului Isus. Când Se uită la tine prin acea protecție, El te vede ca fiind neprihănit și iertat de toate păcatele. De aceea numim lucrul acesta „mărețul har”.

2) „Este scris şi pentru noi, cărora, de asemenea, [neprihănirea, faptul de a fi acceptat de Dumnezeu] ne va fi socotită, nouă celor ce credem în Cel ce a înviat din morţi pe Isus Hristos, Domnul nostru” (Romani 4:24). Ai înțeles? Neprihănirea de care ai nevoie pentru a ajunge în cer – este trecută în contul tău în clipa în care îți pui nădejdea în Hristos! Creștin fiind, există o diferență între locul tău și starea ta. Când păcătuiești, lucrul acesta îți afectează starea. Însă locul tău este „în Hristos” (vezi Romani 8:1)! Tu spui: „Cum rămâne cu slăbiciunile mele?” Aceasta este starea ta, iar Duhul Sfânt lucrează la ea în fiecare zi (vezi 2 Corinteni 3:18). Transformarea, care înseamnă „schimbarea formei”, este un proces zilnic. În timp ce te afli în acest proces, Dumnezeu te consideră neprihănit! Cu alte cuvinte, neprihănirea nu este o performanță, ci o poziție, mai precis – este perspectiva lui Dumnezeu! El te-a așezat în acea poziție în clipa în care te-a mântuit! Acum știi ce părere are și cum te vede Dumnezeu!


 

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: