Mana Zilnica

Mana Zilnica

17 Februarie 2017

SCRIPTURILE ÎN FIECARE ZI

Volumul IV

http://nowheresoonthere.blogspot.com

 

Psalmul 80

    In încheierea Psalmului 79, Israel îi amintea lui Dumnezeu că este turma păşunii Sale; acum Psalmul 80 se deschide invocându-L pe Păstorul lui Israel. Asemeni unor oi risipite, incapabile să-şi regăsească drumul, cei credincioşi strigă: „Dumnezeule, întoarce-ne” (v. 3,7,19). Această lucrare de restaurare după un timp de rătăcire face parte din grija bunului nostru Păstor (Psalmul 23.3).

    „Fă să strălucească splendoarea feţei Tale!” cere rămăşiţa iudaică din adâncul necazului ei. Efraim, Beniamin şi Mânase erau seminţiile care mergeau, sub steagul lor, imediat în urma chivotului, imagine a lui Hristos (Numeri 10.22-24).

    Începând cu versetul 12, credincioşii se întreabă miraţi: De ce a dat Dumnezeu pradă jafului şi focului acest butuc, pe Israel, pe care 1-a transportat din Egipt şi 1-a sădit cu atâta grijă? Domnul răspunde în Isaia 5.4 tot cu un „de ce”: De ce, când Mă aşteptam (de la via Mea) să facă struguri, a făcut struguri sălbatici?”

In contrast însă cu viţa lui Israel, neroditoare în ciuda tuturor eforturilor divinului Viticultor, Ioan 15 ne prezintă „adevărata viţă”, pe Hristos. In Psalmul nostru (v. 17), El este deja introdus ca „Omul dreptei” (de la dreapta) lui Dumnezeu şi ca „Fiul Omului” nume sub care ÎI găsim deseori în evanghelii.

 

DOMNUL ESTE APROAPE – GBV

http://www.gbv.ro/meditatii-zilnice/domnul-este-aproape

 

De aceea și noi, din ziua în care am auzit, nu încetăm să ne rugăm pentru voi și să cerem ca să fiți umpluți de cunoștința voii Lui, în orice înțelepciune și pricepere spirituală, ca voi să umblați într-un chip vrednic de Domnul, în toate plăcuți Lui, aducând rod în orice lucrare bună și crescând prin cunoașterea lui Dumnezeu.
Coloseni 1.9,10

Scriindu-le colosenilor, apostolul Pavel afirmă cu bucurie și cu recunoștință credința lor veritabilă în Hristos Isus. Veridicitatea credinței lor era demonstrată de dragostea pe care o aveau față de toți sfinții. Aceasta este o mărturie minunată cu privire la faptul că evanghelia fusese crezută de ei și că acum erau în așteptarea nădejdii păstrate în cer pentru ei.

Apostolul, potrivit cu darul pe care îl avea, era preocupat de creșterea lor spirituală. Pavel nu-i vizitase niciodată pe coloseni. Epafra, prizonier împreună cu el la Roma, lucrase cu credincioșie printre ei și îl informase pe Pavel cu privire la starea lor spirituală. Dumnezeu era la lucru în Colose, însă, oriunde El este la lucru, Satan încearcă să-i tulbure pe sfinți. Cât de repede se îndreaptă inimile noastre către înțelepciunea și cunoștința acestei lumi, uitând că omul, cu toată aparenta lui înțelepciune, nu L-a cunoscut pe Dumnezeu și L-a răstignit pe Domnul gloriei!

Din acest motiv, Pavel, omul rugăciunii, mijlocea la Dumnezeu pentru ei, ca să fie plini de cunoașterea voii Sale, în toată înțelepciunea și priceperea spirituală. Era dorința sinceră a apostolului ca acești credincioși să umble într-un chip vrednic de Domnul, fiindu-I plăcuți în orice lucru. Este și dorința noastră să-I fim plăcuți prin purtarea noastră? Când cercetăm Scripturile pentru a fi umpluți de cunoașterea voii Sale, El ne dăruiește de asemenea priceperea și înțelepciunea pentru a aplica această cunoaștere la viața de zi cu zi. În felul acesta, căpătăm putere pentru a umbla cu răbdare și cu bucurie în mijlocul împotrivirii și a conflictului.

J Redekop

 

SĂMÂNȚA BUNĂ

http://www.gbv.ro/meditatii-zilnice/samanta-buna

 

… oamenilor le este rânduit să moară o singură dată, iar după aceea vine judecata.
Evrei 9.27

Moartea: stația finală? sau „Va urma…” în veșnicie!

Sfârșit definitiv la un metru optzeci?

Întâlnești oameni care sunt de părere că odată cu moartea s-a sfârșit totul. „Când voi fi în sicriu la un metru optzeci sub pământ, atunci acolo este stația finală.”

Odată, am întrebat pe cineva încotro se îndreaptă călătoria sa când va veni ora morții sale. Răspunsul său a fost: „Am aranjat totul. Am cerut să fiu ars, și astfel s-a sfârșit totul și s-a rezolvat”. Eu a trebuit să-i răspund că Biblia vorbește cu totul altfel, și anume:

„Oamenilor le este rânduit să moară o singură dată, iar după aceea vine judecata” (Evrei 9.27). Atunci pe fața lui a apărut o expresie ciudată și a spus: „Vă rog, nu mă neliniștiți…” Neliniștea era de mult în inima lui, căci Dumnezeu a pus în inima fiecărui om veșnicia.

 
 

Puterea de aruncare în aer

În vechiul cimitir de pe strada Maria din Hanovra se putea vedea mormântul Henriettei von Rüling. O inscripție gravată spunea: „Acest mormânt cumpărat pe veci nu are voie să fie deschis niciodată”. Doar puține decenii au trecut și s-a întâmplat contrariul: O sămânță a unui copac a început să crească acolo și a dislocat blocurile de piatră uriașe!

 

 

CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU PENTRU ASTĂZI

coordonatori Bob & Debby Gass

www.fundatiaseer.ro

 

CE PĂRERE ARE DUMNEZEU DESPRE TINE

„Fiindcă suntem socotiţi neprihăniţi, prin credinţă…” (Romani 5:1)

     Până nu înțelegi ce părere are Dumnezeu despre tine, te vei zbate să primești aprobarea Lui și vei fi îngrijorat că nu te vei ridica niciodată la standardele Lui. Ai tu această impresie chiar acum? Dacă răspunsul este da, meditează la următoarele versete și lasă-le să-ți spulbere îndoielile.

1) „Pe Cel ce n-a cunoscut nici un păcat, El L-a făcut păcat pentru noi, ca noi să fim neprihănirea lui [să fim acceptați și să fim într-o relație bună cu] Dumnezeu în Hristos” (2 Corinteni 5:21). Caracterul nedemn este una dintre cele mai puternice arme pe care le folosește Satan împotriva ta, așa că smulge-i-o din mâini! De fapt, Dumnezeu a pus o protecție între tine și El: sângele Domnului Isus. Când Se uită la tine prin acea protecție, El te vede ca fiind neprihănit și iertat de toate păcatele. De aceea numim lucrul acesta „mărețul har”.

2) „Este scris şi pentru noi, cărora, de asemenea, [neprihănirea, faptul de a fi acceptat de Dumnezeu] ne va fi socotită, nouă celor ce credem în Cel ce a înviat din morţi pe Isus Hristos, Domnul nostru” (Romani 4:24). Ai înțeles? Neprihănirea de care ai nevoie pentru a ajunge în cer – este trecută în contul tău în clipa în care îți pui nădejdea în Hristos! Creștin fiind, există o diferență între locul tău și starea ta. Când păcătuiești, lucrul acesta îți afectează starea. Însă locul tău este „în Hristos” (vezi Romani 8:1)! Tu spui: „Cum rămâne cu slăbiciunile mele?” Aceasta este starea ta, iar Duhul Sfânt lucrează la ea în fiecare zi (vezi 2 Corinteni 3:18). Transformarea, care înseamnă „schimbarea formei”, este un proces zilnic. În timp ce te afli în acest proces, Dumnezeu te consideră neprihănit! Cu alte cuvinte, neprihănirea nu este o performanță, ci o poziție, mai precis – este perspectiva lui Dumnezeu! El te-a așezat în acea poziție în clipa în care te-a mântuit!

Acum știi ce părere are și cum te vede Dumnezeu!


 

Single Post Navigation

2 thoughts on “17 Februarie 2017

  1. Multumesc Domnului si dumneavoastra, pentru acest har. Fiti binecuvantati !

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.