Mana Zilnica

Mana Zilnica

21 Aprilie 2022

DOMNUL ESTE APROAPE

Atunci Iosua, fiul lui Ioțadac, și frații săi, preoții, și Zorobabel, fiul lui Șealtiel, și frații săi s-au ridicat și au zidit altarul Dumnezeului lui Israel, ca să înalțe pe el arderi-de-tot, după cum este scris în legea lui Moise, omul lui Dumnezeu. Și au pus altarul pe temelia lui … și au înălțat pe el arderi-de-tot Domnului, arderile-de-tot de dimineață și de seară … și, după aceea, arderea-de-tot neîncetată.

Ezra 3.2,3,5


Ezra a înțeles din ceea ce era scris în Legea lui Moise că restabilirea trebuie să înceapă prin a-I da Domnului locul cuvenit în mijlocul poporului Său. El trebuie să aibă cel dintâi loc în toate lucrurile. Înainte să fie așezate temeliile templului, acestea trebuiau să aibă un punct de referință, iar acest punct a fost stabilit atunci când altarul a fost așezat pe temelia sa. Făcând o aplicație, aceasta a fost piatra de unghi – Domnul Isus Însuși. Efeseni 2.20 ne arată acest lucru: „Piatra de unghi fiind Isus Hristos Însuși”. Arderea-de-tot neîncetată a fost apoi adusă, făcând să se înalțe mireasma plăcută a lui Hristos, iar Dumnezeu putea acum să privească la poporul Său cu plăcere, fiindcă vedea în el perfecțiunea lui Hristos Însuși.

După ce a fost restabilit centrul divin – prin aceasta fiind dobândită favoarea lui Dumnezeu – ei au început zidirea prin așezarea temeliilor casei lui Dumnezeu, în care locuiește gloria Sa. Ca regulă, o locuință are caracterul celui care locuiește în ea; și așa stau lucrurile și cu casa lui Dumnezeu. Aici totul vorbește despre Hristos. Frumusețea și perfecțiunea Persoanei Sale, precum și măreția lucrării Sale nu pot fi contemplate în altă parte.

Atunci când, în împrejurările noastre, urmăm exemplul lui Ezra, vom fi și noi adunați laolaltă având un singur scop: omul să fie nimic, iar Hristos să fie totul. Dumnezeu să ne dea harul ca dorința inimilor noastră să fie ca El să crească, iar noi să ne micșorăm (Ioan 3.30)!

J. Redekop

SĂMÂNȚA BUNĂ

Dar, când s-a arătat bunătatea lui Dumnezeu, Mântuitorul nostru, și dragostea Lui față de oameni, El ne-a mântuit nu pentru faptele pe care noi le-am făcut în dreptate, ci pentru îndurarea Sa.

Tit 3.4,5


Purtare de grijă (2)

Nouă zile și nouă nopți medicul a supravegheat-o continuu pe femeia grav bolnavă. În sfârșit, febra mare a cedat. Când și-a revenit, fiind pe deplin conștientă, o asistentă medicală indiană i-a povestit cum s-a ocupat medicul de ea.

„De ce a făcut aceasta?”, a întrebat-o femeia. „Eu sunt doar o indiană și el este un alb. Propriul meu popor m-a dat afară, iar el m-a adus aici și mi-a dat iarăși viață. De ce a făcut aceasta?” Asistenta medicală i-a răspuns: „Dragostea lui Hristos l-a determinat să facă așa”. — „Ce este dragostea lui Hristos?”, a vrut să știe bolnava. „Eu nu am auzit despre așa ceva. Ce vrei să spui?” După câteva zile, bolnava a înțeles cine este Isus Hristos și ce a făcut El pentru ea prin dragostea Lui nemărginită. A înțeles de asemenea că trebuia să ia o hotărâre: oare se putea dezice de credința păgână, care i-a adus numai frică și suferință, și să-L primească pe Isus Hristos ca Salvator și Domn al ei?

În timp ce vorbea cu conducătorul spiritual al misiunii despre această hotărâre, a apărut deodată în ușă și medicul care o salvase, ca să vadă care mai era starea ei. Fața ei s-a luminat, s-a îndreptat spre misionar și a zis: „Dacă Isus Hristos este la fel ca medicul acesta, atunci vreau să mă încredințez Lui pe deplin”.

Citirea Bibliei: Geneza 11.27-12.8 · 2 Petru 1.8-11

CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU PENTRU ASTĂZI

coordonatori Bob & Debby Gass

EȘTI PROSPER, DAR NEÎMPLINIT? – Fundația S.E.E.R. România

„Încrede-te în Domnul din toată inima ta… nu pe înțelepciunea ta!” (Proverbele 3:5)


În 1987, Kirby Puckett, starul din echipa de baseball, Minnesota Twins și-a văzut împlinit un vis din copilărie când și-a ajutat echipa să participe și să câștige titlul la Campionatul mondial. Greg Gagne, jucător în echipa Twins, descrie scena de la club după ce au obținut victoria. El a relatat despre îmbrățișări, despre strigăte, râsete, despre împroșcarea obligatorie cu șampanie peste capetele jucătorilor și despre prezentarea trofeului. Însă amintirea care i-a rămas vie în mintea lui, pentru totdeauna, a fost din timpul celebrării, când l-a remarcat pe exuberantul Puckett stând pe un scaun, departe de toți. Gagne și-a croit drum printre reprezentanții mass-media, printre jucători și antrenori, s-a așezat lângă Puckett și l-a întrebat la ce se gândește. Cu o adâncă tristețe în ochi, Puckett i-a răspuns: „Dacă mai mult de atât nu există, viața este destul de goală.”

Simți și tu la fel? Poate ai un loc de muncă extraordinar, un salariu excelent, o casă frumoasă, o familie minunată, sănătate și o condiție fizică de invidiat – dar nu ai pace adevărată. Dacă este așa, nu ești singurul! Există o mulțime de persoane la fel ca tine.

Faima regelui Solomon s-a răspândit în toată lumea. El a avut mai mulți bani decât Bill Gates, Jeff Bezos și Elon Musk la un loc. Cu toate acestea, Solomon a scris: „când m-am uitat cu băgare de seamă la toate lucrările pe care le făcusem cu mâinile mele, şi la truda cu care le făcusem, am văzut că în toate este numai deşertăciune” (Eclesiastul 2:11). Care a fost răspunsul pe care l-a găsit Solomon?

„Încrede-te în Domnul din toată inima ta, şi nu te bizui pe înţelepciunea ta! Recunoaşte-L în toate căile tale, şi El îţi va netezi cărările” (Proverbele 3:5-6). Nu există satisfacție fără Dumnezeu!


SCRIPTURILE ÎN FIECARE ZI

de Jean Koechlin

Ezechiel 47:112


În acest templu viitor, profetul s-a mai oprit asupra încă unui detaliu minunat: de sub prag, ca şi din însuşi tronul lui Dumnezeu, țâșnește un izvor proaspăt, puternic şi nesecat. El curge şi se lărgeşte (deşi nu primeşte afluenţi), iar Ezechiel, urmând cursul râului împreună cu însoţitorul lui ceresc, este invitat să-l traverseze la fiecare o mie de coţi. În curând el a ajuns la ape prin care nu mai putea trece cu piciorul: „erau ape de înotat”.

Ce imagine preţioasă a acestui fluviu al harului care ţâşneşte pentru noi din Locul Sfânt! Ca şi profetul, pe măsură ce înaintăm în cariera noastră de creştini, învăţăm să apreciem profunzimea lui, până când ajungem să realizăm că acest har este de nemăsurat (2 Petru 3.18).

Acest fluviu deosebit va curge spre Răsărit, dând viaţă şi făcând să rodească zona cea mai pustie, în prezent, de pe glob, cea a Mării Moarte (v. 8; comp. cu Ioel 3.18 şi cu Zaharia 14.8). Această mare va fi din nou vindecată şi plină de peşti; în pustiu vor ţâşni izvoare (Isaia 41.18); nimic nu va mai aminti de blestemul Sodomei. Astfel, harul divin şi dătător de viaţă produce roade pentru Dumnezeu oriunde se răspândeşte, aşa cum ar trebui să lucreze şi în inimile noastre (Ioan 7.38).

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: