Mana Zilnica

Mana Zilnica

19 Aprilie 2022

DOMNUL ESTE APROAPE

Fiind îndreptățiți prin credință, avem pace cu Dumnezeu prin Domnul nostru Isus Hristos.

Romani 5.1


Există trei lucruri prețioase care aparțin tuturor credincioșilor, fără excepție: suntem îndreptățiți prin credință, de aceea avem pace cu Dumnezeu, iar cheia pentru amândouă este Domnul nostru Isus Hristos. Pentru că cel credincios știe că este primit în Hristos, nu mai rămâne nimic între el și Dumnezeul cel sfânt decât lucrarea măreață și Persoana scumpă a Fiului lui Dumnezeu. Orice altceva este înlăturat pentru totdeauna. Acuzațiile unei conștiințe vinovate sunt reduse la tăcere, conștiința însăși este curățită, iar cel care odinioară era un păcătos ostil, vrednic de ură, a devenit acum un copil iubit al lui Dumnezeu, care nu mai poate fi împovărat vreodată de păcate, deoarece toate au fost purtate și îndepărtate. Ca urmare a acestui lucru, între Dumnezeu și credincios domnește o pace statornică. Nici amintirea păcatelor trecute, nici conștientizarea existenței păcatului în viața celui credincios, oricât de dureroase ar fi amândouă, nu pot clătina temelia pentru această pace. Ea este încheiată o dată pentru totdeauna prin Domnul nostru Isus Hristos, al Cărui sânge este pentru totdeauna înaintea ochilor lui Dumnezeu. Niciodată nu mai poate fi ridicată vreo întrebare cu privire la iertarea păcatelor noastre sau cu privire la primirea noastră înaintea lui Dumnezeu.

Trebuie să înțelegem diferența dintre expresiile „pace cu Dumnezeu” și „pacea lui Dumnezeu”. Prima, pacea cu Dumnezeu, este urmarea sau rezultatul îndreptățirii pe baza lucrării lui Hristos și de aceea este partea comună a tuturor credincioșilor adevărați și nu poate fi pierdută; a avea și a te bucura de cea de-a doua, de pacea lui Dumnezeu, depinde de măsura în care credinciosul se bucură în Domnul în orice timp și nu se îngrijorează, ci aduce înaintea lui Dumnezeu prin rugăciune și cerere cu mulțumiri toate îngrijorările sale (Filipeni 4.4-9). Nu trebuie să confundăm starea practică a fiecărui suflet cu lucrarea lui Hristos, împlinită pentru noi și fără aportul nostru; pe cât de șovăielnică și de nestatornică ar putea fi prima, pe atât de sigură și de neschimbată este cea de-a doua.

R. Brockhaus

SĂMÂNȚA BUNĂ

Și Isus, văzându-le credința, a zis celui paralizat: „Copile, păcatele îți sunt iertate”. Unii dintre cărturari … se gândeau în inima lor: „Cum de vorbește Omul Acesta astfel? Hulește! Cine poate să ierte păcatele, decât numai Dumnezeu?”.

Marcu 2.5-7


Iertarea se primește prin credință

Pentru un om paralizat, cel mai important lucru este să se însănătoșească. Oare așa este? Domnul Isus a considerat altceva mult mai important și a spus: „Păcatele îți sunt iertate”. Imediat, cărturarii supărați au întrebat: „Cine poate să ierte păcatele, decât numai Dumnezeu?”.

Biblia ne spune că „orice nedreptate este păcat” (1 Ioan 5.17). „Orice nedreptate” se referă la tot ce este în contradicție cu Dumnezeu și cu voia Sa, iar El vede toate păcatele la fel, fie ele mari sau mici. Oricât ne-am sforța, nu putem să considerăm nici cel mai mic păcat comis ca fiind unul nefăcut, doar pentru că este foarte mic!

Există însă o cale de scăpare! Dumnezeu nu poate trece cu vederea păcatul, însă El îl poate ierta pe baza lucrării lui Isus Hristos! Cine crede în El ca Salvator al său știe că Hristos a murit pentru păcatele lui. Și, deoarece Hristos a înviat, acel om știe că păcatele lui sunt șterse. „Prin El vi se vestește iertarea păcatelor; și oricine crede este îndreptățit prin El …” (Fapte 13.38,39).

Numai Dumnezeu poate ierta păcatele! Și tocmai această putere Și-o asumă Domnul Isus aici pentru Sine, subliniind-o prin însănătoșirea acelui om paralizat.

Citirea Bibliei: Geneza 10.1-32 · 1 Petru 5.8-14

CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU PENTRU ASTĂZI

coordonatori Bob & Debby Gass

CUM SĂ-TI PĂSTREZI DIRECȚIA – SPRE CER – Fundația S.E.E.R. România

„Strâng Cuvântul Tău în inima mea, ca să nu păcătuiesc împotriva Ta!” (Psalmul 119:11)


Senatorul american Bill Nelson, s-a antrenat pentru a zbura într-o misiune de 6 zile, la bordul navetei spațiale Columbia, chiar înainte de dezastrul navetei spațiale Challenger (navetă spațială americană care s-a dezintegrat la 73 de secunde după decolare, în 28 ianuarie 1986). În cartea sa: „Mission” (Misiunea), el explică cât de dificil este să menții orbita corectă în spațiu. Acolo nu există forță de frecare, așa că astronautul poate întoarce singur acel uriaș satelit. Pentru a te menține pe orbita corespunzătoare, computerele de la bord fac mereu corecții de curs și de altitudine prin aprinderea unor mici rachete care fac ajustări imediate, în timp ce aparate mai mari ard combustibil pentru a face ajustări majore. Aceste rachete sunt cruciale, căci dacă nu se declanșează la momentul potrivit și în mod constant, vehiculul spațial poate devia de pe orbită și se poate prăbuși în spațiul cosmic sau se poate izbi de atmosfera pământului.

Fiecare dintre noi poate extrage o învățătură de aici. Lăsați de unii singuri, avem tendința să deviem de pe orbita noastră spirituală, devenind căldicei și indiferenți. Sau, mai rău: ajungem să cădem în păcat și în răzvrătire. Acesta este momentul în care rachetele rugăciunii și ale studiului biblic, „înflăcărate” în mod constant și consistent, ne ajută să rămânem pe calea bună și ne împiedică să ieșim de pe traseul spiritual. Studiul biblic și rugăciunea merg mână-n mână. Trebuie să te rogi înainte să citești Biblia și să Îi ceri lui Dumnezeu să te ajute s-o înțelegi. Și trebuie să te rogi după ce o citești, și să Îi ceri lui Dumnezeu să te ajute să aplici ceea ce ți-a spus. Asemenea mesajului unui iubit care este departe, așa este Biblia, scrisoarea de dragoste a lui Dumnezeu pentru tine, iar rugăciunea este telefonul pe care îl iei în mână și prin care Îi răspunzi. De aceea este crucial să-ți păstrezi rugăciunea zilnică și studiul biblic, în drumul tău spre cer!


SCRIPTURILE ÎN FIECARE ZI

de Jean Koechlin

Ezechiel 45 : 1-17


„Darul ridicat” din versetul 1 este acea porţiune de teritoriu care va fi rezervată Domnului la împărţirea ţării. Aici vor locui preoţii (v. 4). Sunt apoi delimitate domeniile leviţilor, ale cetăţii şi ale căpeteniei, pentru că Dumnezeu veghează ca în Israel să nu mai fie asuprire şi nedreptate (comp. v. 9 cu cap. 46.18).

Acelaşi nume de „dar ridicat” se aplică şi pentru ofrandele pe care israeliţii le vor aduce Domnului, proporţional cu venitul ogoarelor şi al turmelor lor (comp. cu Levitic 27.30). Fiind creştini sub har, noi nu suntem constrânşi să dăm o cotă parte din ce avem, dar oare să ne facă aceasta să fim mai puţin zeloşi în a dărui pentru slujba Domnului?

Feluritele jertfe rânduite în Levitic se regăsesc în versetele 15-17. Arderea-de-tot ne aminteşte că Hristos S-a adus ca „jertfă lui Dumnezeu, ca parfum de bună mireasmă” (Efeseni 5.2). Darul de mâncare vorbeşte despre viaţa Lui de suferinţă şi de dăruire. Din jertfa de mulţumire noi ne putem hrăni cu Hristos, Cel care ne asigură toate binecuvântările şi în Numele Căruia ne închinăm. De asemenea, jertfa pentru păcat prezintă Victima sfântă trimisă de Dumnezeu pentru a face ispăşire pentru păcatele noastre (1 Ioan 2.2; 4.10).

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: