Mana Zilnica

Mana Zilnica

11 Aprilie 2022

DOMNUL ESTE APROAPE

Adevărat, adevărat vă spun că vine un ceas și acum este, când cei morți vor auzi glasul Fiului lui Dumnezeu și cei care-l vor auzi vor trăi.

Ioan 5.25


Este responsabilitatea păcătosului să audă și să creadă, însă aceste versete prezintă mai degrabă suveranitatea lucrării Fiului de a da viață celor morți din punct de vedere moral. Ca rezultat al acestei lucrări, ei aud glasul Fiului lui Dumnezeu și trăiesc.

A auzi glasul Fiului lui Dumnezeu nu înseamnă a auzi cuvintele care au fost vorbite de El. În Fapte 13.27 vedem că oamenii din Ierusalim auzeau cuvintele profeților în fiecare sabat și totuși nu cunoșteau „glasul profeților”. Este clar deci că putem să auzim cuvinte și totuși să nu auzim glasul. În 1 Corinteni 14.10 citim că „există atât de multe glasuri în lume, însă niciunul din ele nu este lipsit de sunet clar”. Glasul deci reprezintă adevărata semnificație a cuvintelor – mesajul pe care îl conțin cuvintele. Semnificația glasului Fiului lui Dumnezeu este descoperirea lui Dumnezeu în dragoste, ca acționând în har suveran față de om.

Prin urmare, glasul este acel lucru special și particular al mărturiei date de o persoană. Profeții au avut un glas – acel lucru specific mărturiei lor. Ioan Botezătorul vorbește despre sine ca fiind un glas; acesta era lucrul care dădea o semnificație particulară mărturiei sale. Glasul Fiului lui Dumnezeu este cu totul unic și special, iar oile Lui ascultă glasul Său (Ioan 10.3).

Când semnificația particulară a glasului Fiului lui Dumnezeu este auzită, sufletul trăiește – „cei care îl aud vor trăi”. Aceștia trec din sfera morții în sfera vieții, unde Dumnezeu este cunoscut.

H. Smith

SĂMÂNȚA BUNĂ

Tatăl vostru cel ceresc știe că aveți nevoie de toate aceste lucruri.

Matei 6.32


Dumnezeu Se îngrijește de mine

Când îmi mergea rău, ce-i drept, mă rugam lui Dumnezeu, dar, când îmi mergea bine, Îl uitam. Așa am trăit multă vreme, până când fiica mea a devenit credincioasă. Ea mi-a spus despre Domnul ei și mi-a povestit despre un grup cu care citea din Biblie. Ceea ce îmi spunea ea era străin pentru mine și, ca să aflu mai multe despre unde merge fata mea, într-o zi am însoțit-o. Grupul respectiv a citit din Biblie și ulterior cineva a rostit o rugăciune. Deodată am înțeles că, dacă nu spun astăzi da, iar mâine voi muri, atunci sunt un om pierdut. – Ce mare har mi-a arătat Domnul! El m-a pregătit prin rugăciunile fiicei mele și ale multora, încât nu am mai avut cale de întors: am capitulat în fața crucii.

Am început să citesc Biblia. Și astăzi, după 28 de ani, mă bucur în fiecare zi că sunt un copil al lui Dumnezeu și că pot merge cu El pe drumul vieții. La apăsările zilei de mâine nu mă gândesc, pentru că Dumnezeu Se îngrijește de mine!

„Nu vă îngrijorați de viața voastră, ce veți mânca sau ce veți bea; nici de trupul vostru, cu ce vă veți îmbrăca. Oare nu este viața mai mult decât hrana și trupul mai mult decât îmbrăcămintea? Uitați-vă la păsările cerului: ele nici nu seamănă, nici nu seceră și nici nu strâng nimic în grânare; și Tatăl vostru cel ceresc le hrănește. Oare nu sunteți voi cu mult mai de preț decât ele? Căutați mai întâi împărăția lui Dumnezeu și dreptatea Lui și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra” (Matei 6.25,26,33).

Citirea Bibliei: Geneza 5.1-20 · 1 Petru 2.13-25

CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU PENTRU ASTĂZI

coordonatori Bob & Debby Gass

MEMOREAZĂ SCRIPTURA ȘI ÎNVINGE ÎNGRIJORAREA! – Fundația S.E.E.R. România

„Cât de mult iubesc Legea Ta! Toată ziua mă gândesc la ea”. (Psalmul 119:97)


Una dintre cele mai puternice unelte pe care ți le-a dat Dumnezeu pentru a învinge teama și îngrijorarea este memorarea Scripturii. Memoria este ca un mușchi; cu cât o exersezi mai mult, cu atât devine mai puternică.

Seneca, profesorul roman de retorică din Antichitate, își impresiona clasa formată din două sute de elevi cerându-i fiecăruia să recite un vers preferat dintr-o poezie. Apoi, el le recita pe toate acestea, din memorie – în ordine inversă!

Sfântul Augustin avea un prieten care putea recita toate cuvintele poetului Vergiliu – de la sfârșit la început!

Cu siguranță oamenii aceștia aveau o inteligență ieșită din comun, dar sunt multe lucruri pe care fiecare dintre noi le știm pe de rost, cum ar fi: zile de naștere și aniversări, adrese și numere de telefon, coduri numerice personale, numere de cont, numere de permis de conducere. Aceste date au două caracteristici în comun: le folosim frecvent și avem nevoie de ele în mod constant. Cu alte cuvinte, le-am memorat pentru că le folosim des și pentru că nu ne putem descurca fără ele.

În mod similar, tu poți să-ți învingi îngrijorările confruntându-le, de fiecare dată când apar, cu un verset pe care l-ai memorat. Cuvântul este plin de putere! Este eficient! Dă rezultate! De ce? Pentru că puterea lui Dumnezeu este mai mare decât problemele tale, și Cuvântul lui Dumnezeu este mai mare decât îngrijorările tale. Să înțelegem un lucru: Dumnezeu promite să-Și respecte Cuvântul. Așadar, când rostești cuvinte spirituale în locul celor izvorâte din neliniște, Dumnezeu lucrează în locul tău. El ți-a făcut următoarea promisiune: „Eu veghez asupra Cuvântului Meu, ca să-l împlinesc.” (Ieremia 1:12).

Așa că, dacă ești serios în dorința de a birui stresul și îngrijorarea, începe să memorezi și să verbalizezi Cuvântul lui Dumnezeu în fiecare zi!


SCRIPTURILE ÎN FIECARE ZI

de Jean Koechlin

Ezechiel 40: 1-16


Începând cu capitolul 40 şi până la sfârşitul cărţii ne aflăm în faţa unei viziuni cu totul noi a profetului. Ea ne poartă în Palestina, în timpul mileniului. Israelul restaurat şi unificat locuieşte în pace, în timp ce Duhul Sfânt este răspândit peste el (cap. 39.2529). Acum Dumnezeu Îşi găseşte plăcerea în a descrie locul propriei Sale locuinţe pe pământ, loc în care va putea locui din nou gloria Sa. Aşa cum odinioară Domnul îi arătase lui Moise pe munte modelul primului cort (Exod 25.40; Evrei 8.5), El îi revelează prin viziune lui Ezechiel, pe un alt munte, toate detaliile templului viitor. Iar fiecare dintre noi poate lua ca pentru el îndemnul din versetul 4: „Priveşte cu ochii tăi şi ascultă cu urechile tale şi îndreaptăţi inima spre tot ce-ţi voi arăta”. Profetul va examina una după alta cele trei porţi care dădeau în curtea exterioară. Fiecare poartă are aspectul unei mici case străbătute de un coridor central, spre care se deschideau câte trei camere de pe fiecare parte.

Remarcăm că trestia de măsurat de care se serveşte ghidul este împărţită în şase unităţi de câte un cot şi o palmă (adică şapte palme), dimensiune pe care numai Dumnezeu o foloseşte. Avem de învăţat de aici că şi noi trebuie să estimăm totul după măsura Lui, cea a templului.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: