Mana Zilnica

Mana Zilnica

12 Aprilie 2022

DOMNUL ESTE APROAPE

Nimeni să nu vă înșele în niciun fel.

2 Tesaloniceni 2.3


Contextul în care se află acest pasaj explică evenimentele viitoare, pentru ca cei credincioși din Tesalonic să nu interpreteze greșit dificultățile prin care treceau. Totuși, atenționarea de a nu ne lăsa înșelați reprezintă o temă biblică importantă. Diavolul, tatăl minciunilor, este cel mai mare înșelător. Păcatul a pătruns în creație atunci când el a convins-o pe Eva să nu asculte de Dumnezeu, iar ultimele pagini ale Bibliei îl arată ca fiind cel care înșală întreaga lume (Apocalipsa 12.9; 20.3). Există mulți oameni, și în timpul de acum, care fac lucrarea lui. Falși profeți îi înșală pe mulți (Matei 24.11), iar vânturile de învățătură eronată i-au făcut pe mulți creștini să naufragieze (Efeseni 4.14). Mulți înșelători folosesc cuvinte înduplecătoare pentru a produce diviziuni și dificultăți (Romani 16.17,18).

Probabil însă că cea mai dureroasă realitate este că ne putem înșela pe noi înșine, iar unul dintre felurile în care putem face acest lucru este prin a deveni mândri: „dacă se socotește cineva a fi ceva, nefiind nimic, se înșală pe sine însuși” (Galateni 6.3). Ar trebui mai degrabă să ne smerim și să ne purtăm poverile unii altora. De asemenea, ne înșelăm pe noi înșine atunci când ne încredem în propria noastră înțelepciune. Până nu învățăm să devenim nebuni, nu vom fi niciodată înțelepți în ochii lui Dumnezeu (1 Corinteni 3.18). În cazul în care cunoaștem principiile Cuvântului lui Dumnezeu, însă nu le practicăm în adevăr și în har, ne înșelăm pe noi înșine. Dacă părem a fi spirituali, însă nu am învățat să ne ținem limba în frâu și vorbim cu mânie și insultăm, ne înșelăm pe noi înșine (Iacov 1.22,26). Când credem că nu avem înclinații către o purtare păcătoasă, ne înșelăm pe noi înșine (1 Ioan 1.8).

Atât paginile Scripturii, cât și cele ale istoriei sunt pline de cazuri în care unii creștini, care au alergat bine la început, au fost duși în rătăcire, înșelați de alții sau chiar de ei înșiși. Aceștia nu au fost prunci în credință, ci credincioși cu experiență, ceea ce constituie un avertisment deosebit de solemn pentru noi toți.

S. Campbell

SĂMÂNȚA BUNĂ

Îndemnați-vă unii pe alții în fiecare zi, atâta timp cât se zice: „astăzi”, pentru ca niciunul dintre voi să nu se împietrească prin înșelăciunea păcatului.

Evrei 3.13


Morarul și fisura din stăvilarul său

Un morar a observat că în stăvilarul morii sale era o mică fisură, dar nu și-a luat timpul necesar să o repare. Lucrătorii de la moară l-au sfătuit să o repare, ca nu cumva să se întâmple vreo nenorocire. Dar morarul nu a dat nicio importanță sfatului și a amânat reparația. Spre seară însă fisura mică se lățise mai mult, așa că lucrătorii, îngrijorați, l-au rugat pe morar să repare imediat stricăciunea din stăvilarul morii. Morarul neglijent a răspuns: „Astăzi este prea târziu; o voi repara mâine”. Pe la miezul nopții, morarul a fost trezit din somn de o trosnitură puternică. A coborât în fugă treptele și a văzut cu groază că stăvilarul fusese rupt și că apa năvălea cu furie peste grâul ce era acolo. Până în revărsatul zorilor, toată averea morarului a fost distrusă de apă.

Asemenea acestui morar, și noi considerăm unele păcate ca fiind mărunte, fără importanță. În zilele noastre, mulți oameni nu ascultă de vocea evangheliei și amână pentru o altă zi primirea mântuirii. Și tocmai această amânare, unită cu neascultarea de Dumnezeu, îi va duce pe toți în pierzarea veșnică. Astăzi însă este timpul potrivit să ne aducem aminte de Mântuitorul care Și-a dat viața pe cruce, ca noi să fim scăpați din pierzare și să avem viața veșnică. Este scris: „«Căci Eu nu doresc moartea celui care moare», zice Stăpânul Domnul. «Întoarceți-vă deci, și veți trăi»” (Ezechiel 18.32).

Citirea Bibliei: Geneza 5.21-32 · 1 Petru 3.1-7

CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU PENTRU ASTĂZI

coordonatori Bob & Debby Gass

ÎNVAȚĂ SĂ PUI LIMITE! – Fundația S.E.E.R. România

„Cine luptă la jocuri, nu este încununat, dacă nu s-a luptat după rânduieli” (2 Timotei 2:5)


Ești cumva atât de dornic să intri în grațiile tuturor, încât le împlinești fiecare cerință? Hm, nu ești singurul! Mulți oameni cumsecade se istovesc în fiecare zi pentru că nu sunt în stare să stabilească limite. Și odată ce se întâmplă lucrul acesta, e greu să-ți revii, pentru că niciunul dintre noi, nici măcar cei consacrați în slujirea lui Dumnezeu, nu pot încălca legile naturale pe care El le-a stabilit la creație fără să sufere.

Un învățător de școală biblică scria: „Odată, când mă plângeam de programul meu încărcat, am auzit Duhul lui Dumnezeu șoptindu-mi: „Tu ești cel care face programul; dacă nu-ți place, fă ceva!” Apostolul Pavel i-a spus lui Timotei: „cine luptă la jocuri, nu este încununat, dacă nu s-a luptat după rânduieli.” (v. 5) Nu toate problemele sunt spirituale, unele sunt de natură fizică. În plus, nu poți da vina pe diavol pentru lucruri care se întâmplă din vina ta. Nu ne plac persoanele care ne presează și cu toate acestea continuăm să facem ce doresc ele, ceea ce ne alimentează mânia lăuntrică. Te lași presat, neasumându-ți responsabilitatea pentru propria ta viață?

Adevărul este că mulți oameni cu intenții bune își trăiesc viața în fiecare zi stresați și deprimați, pentru că nu sunt capabili să spună nu! Ei uită că Domnul Isus este exemplul lor, și că El își stabilea momente regulate de odihnă și de înnoire. Iată câteva sfaturi care ar putea să te ajute:

1) Așază-ți viața sub călăuzirea Duhului Sfânt;

2) Deprinde-te și pune lucrurile importante pe primul plan;

3) Înțelege faptul că și tu ai nevoi;

4) Nu aștepta ca toată lumea să înțeleagă atunci când stabilești limite.

Biblia ne spune că: „Prietenul adevărat iubeşte oricând” (Proverbele 17:17), nu doar atunci când îi satisfaci dorințele. Așadar, pentru a împlini voia lui Dumnezeu pentru viața ta, trebuie să înveți să stabilești limite!


SCRIPTURILE ÎN FIECARE ZI

de Jean Koechlin

Ezechiel 40: 35-49


În prima parte a acestei cărţi am văzut că templul lui Solomon fusese profanat, că Dumnezeu fusese, într-un fel, izgonit din el, că până şi preoţii îi adorau acolo pe idoli şi că împărăţia în întregime eşuase în responsabilităţile ei. Consecinţele acestora au fost distrugerea templului, strămutarea poporului evreu, precum şi punerea sa deoparte ca naţiune.

Dumnezeu însă nu permite niciodată ca ducerea la îndeplinire a planurilor Sale să fie împiedicată de necredincioşia oamenilor. Va trebui ca, exact pe locul în care a fost dezonorat, El să fie şi glorificat pe deplin; promisiunile făcute lui David să se împlinească; un nou templu să fie construit şi o nouă preoţie să fie instituită, sub împărăţia unui nou împărat ~ Hristos ~ domnind cu dreptate peste un popor pocăit. Toate acestea se vor realiza în mileniu, timpul „de restabilire a tuturor lucrurilor” despre care vorbeşte Petru (Fapte 3.21).

Acesta este subiectul din capitolele 40-48, pentru parcurgerea cărora dorim să ne lăsăm călăuziţi de Duhul Sfânt, la fel cum profetul este aici călăuzit pas cu pas de minunatul său însoţitor. Cu ajutorul Lui vom vizita şi noi acest templu extraordinar care va fi construit atunci la Ierusalim, pentru ca Dumnezeu să fie căutat şi adorat în el.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: