Mana Zilnica

Mana Zilnica

10 Aprilie 2022

DOMNUL ESTE APROAPE

Dacă umblăm în lumină, după cum El este în lumină, avem comuniune unii cu alții și sângele lui Isus Hristos, Fiul Său, ne curățește de orice păcat.

1 Ioan 1.7


Sfera umblării celui credincios este „în lumină” și orice credincios adevărat acolo umblă. Aici se vorbește despre locul unde umblăm, nu despre cum umblăm. În versetul 5 al acestui capitol ni se spune că „Dumnezeu este lumină”, iar acum ni se spune că „El este în lumină”. Deși natura Sa este lumină, totuși, în Vechiul Testament, El a locuit „în întuneric gros”, fără să fie revelată binecuvântarea naturii Sale, așa cum este ea acum revelată în Persoana Fiului Său. Orice credincios umblă acum în lumina acestei minunate revelații, iar acesta este singurul loc al binecuvântării pentru orice credincios astăzi. De asemenea, acesta este locul unde toți cei credincioși sunt puși în comuniune, în comuniunea aceleiași vieți binecuvântate, fiindcă toți sunt parte din aceeași familie, având aceeași natură.

Trebuie de asemenea să vedem că această lumină este adevărul absolut și dreptatea absolută, iar cei care sunt în lumină nu pot tăgădui faptul că au păcătuit. Atunci cum pot ei avea un loc acolo? Răspunsul vine imediat: „Sângele lui Isus Hristos, Fiul Său, ne curățește de orice păcat”. Doar în lumină își are aplicația minunată acest sânge prețios, fiindcă lumina dă pe față totul și doar astfel este păcatul pe deplin judecat și îndepărtat. Cerințele luminii sunt pe deplin împlinite de sângele prețios și orice piedică în calea comuniunii este îndepărtată.

„Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios și drept ca să ne ierte păcatele și să ne curățească de orice nedreptate” (versetul 9). Dacă cineva își mărturisește păcatele, Dumnezeu este credincios și drept ca să i le ierte. Atunci când pătrunde în suflet, lumina aduce mărturisire, iar Dumnezeu este drept să ierte, deoarece crucea lui Hristos a satisfăcut toate cerințele dreptății. Dumnezeu este credincios față de Fiul Său, care a împlinit lucrarea de răscumpărare.

L. M. Grant

SĂMÂNȚA BUNĂ

S-a încrezut în Dumnezeu; să-L scape acum, dacă-L vrea pe El! Căci a zis: „Eu sunt Fiul lui Dumnezeu!”.

Matei 27.43


Cuvintele oamenilor au străpuns ca săgețile (6)

Aceste cuvinte erau de fapt un reproș: Unde este Dumnezeul Tău? Dacă Dumnezeu ar fi cu adevărat Tatăl Tău, atunci ar interveni…! Dar, după cum vedem, El tace… Deci…?

La cruce, suferința lui Isus a fost neînchipuit de grea, dar trebuia să fie rezolvată problema păcatului nostru.

La cruce, Dumnezeu putea să-L scape pe Fiul Său de la moarte, dar a vrut să salveze oameni.

Dumnezeu L-a dat pe Fiul Său la moarte de cruce nu pentru că nu L-a iubit pe Fiul Său (aceasta a dovedit-o când din cer s-a auzit glasul lui Dumnezeu: „Acesta este Fiul Meu preaiubit, în care Îmi găsesc desfătarea” – 2 Petru 1.17), ci pentru că a vrut să aibă oameni în apropierea Sa.

Dacă El nu ar fi murit pe cruce, eu ar fi trebuit să fiu despărțit pe veci de Dumnezeu. Deoarece Dumnezeu nu L-a cruțat, eu pot trăi. Pentru mine a stat Mântuitorul pe cruce; pentru mine El nu a renunțat; pentru mine nu S-a salvat pe Sine Însuși!

Ce dragoste nespusă a Domnului Isus care a dus la îndeplinire planul de salvare și S-a gândit la mine, la tine și la toți cei care vor crede în El!

Citirea Bibliei: Geneza 4.17-26 · 1 Petru 2.9-12

CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU PENTRU ASTĂZI

coordonatori Bob & Debby Gass

„ARUNCĂ” SAU „PĂSTREAZĂ”! – Fundația S.E.E.R. România

„Aruncaţi asupra Lui toate îngrijorările voastre…” (1 Petru 5:7).


Dacă ne gândim la confruntarea temerilor și îngrijorărilor noastre, avem două variante; să le aruncăm asupra Domnului, sau să le păstrăm și să încercăm să le gestionăm singuri.

Când comuniștii au ajuns la putere în China, misionara Isobel Kuhn a fost obligată să plece din țară și să meargă pe jos, prin munții acoperiți de zăpadă, până în Burma. Părăsită la capătul pământului, fără bani și fără posibilitatea de a se întoarce acasă, ea își amintea: „Nici nu vă pot spune ce deznădejde și neliniște mă cuprinseseră!” Dar Isobel a luat două decizii importante. Ea scrie: „Primul lucru este să arunci frica. Singura frică pe care trebuie s-o întrețină un creștin este teama de păcat. Toate celelalte temeri vin de la Satan și sunt trimise să ne ducă la confuzie și să ne slăbească.” Așa că Isobel s-a rugat și s-a încrezut în Dumnezeu, respingând panica. Al doilea lucru, pe care l-a făcut ea, a fost să caute călăuzirea lui Dumnezeu pentru ce avea să facă – și în cele din urmă, a ajuns acasă teafără.

Există o cale importantă spre izbândă: în loc să trăiești cu frică și să lași frica să prindă rădăcini, identific-o și confrunt-o, chiar în momentul în care devii conștient de ea. Apoi, adu fiecare frică în rugăciune și dă-I-o lui Dumnezeu, refuzând s-o iei înapoi, încrezător că El se va ocupa de ea în locul tău. Și nu face lucrul aceste numai cu o parte din fricile și îngrijorările tale, fă-o cu toate, așa cum te îndeamnă Scriptura: „Aruncaţi asupra Lui toate îngrijorările voastre, căci El Însuşi îngrijeşte de voi.”

Nu vei fi niciodată cu adevărat liber de frică și de îngrijorare, dar prin harul lui Dumnezeu, te vei descurca mult mai bine decât în momentul de față.


SCRIPTURILE ÎN FIECARE ZI

de Jean Koechlin

Ezechiel 39: 1-29


Gog, aliaţii lui, supuşii lui şi nenumăratele lor cete, toţi aceştia vor fi nimiciţi „pe munţii lui Israel” (v. 2). Pentru a ne da o idee despre amploarea greu de imaginat a acestui atac final, versetul 9 afirmă că materialele de luptă abandonate vor furniza locuitorilor atât de mult combustibil, încât se vor putea încălzi cu el timp de şapte ani, iar versetul 14 adaugă faptul că vor fi necesare şapte luni pentru a îngropa morţii lor. În felul acesta, ţara pe care Gog voia s-o stăpânească va deveni propriul său mormânt. În plus, Dumnezeu va trimite judecată în propria ţară a agresorului, în Magog.

Toate lucrurile care privesc această nimicire a Asirianului şi a armatelor lui sunt consemnate de peste douăzeci de secole în Cartea lui Dumnezeu (comp. cu cap. 38.17). Dar aceasta nu va împiedica mulţimile orbite de Satan să dea năvală spre locul desemnat pentru însăşi măcelărirea lor. În acelaşi fel, de două mii de ani, evanghelia declară unde duce calea largă (Matei 7.13) şi, cu toate acestea, cât de mulţi sunt cei care o urmează, fără ezitare, spre pierzarea lor!

La fel se vor desfăşura şi evenimentele care vor preceda Împărăţia lui Hristos. După aceea, Israel va locui în pace; nu va mai avea pe nimeni care să-l înspăimânte, iar multe naţiuni vor învăţa să se teamă de Domnul.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: