Mana Zilnica

Mana Zilnica

3 Aprilie 2022

DOMNUL ESTE APROAPE

Dar și unii dintre filosofii epicurieni și stoici i se împotriveau. Și unii ziceau: „Ce vrea să spună vorbărețul acesta?”. Și alții: „Pare că este vestitor al unor zei străini”, pentru că le vestea evanghelia lui Isus și învierea.

Fapte 17.18


Cu toate că acești filosofi gândeau că aveau o cunoaștere deosebit de întinsă, nu cunoșteau nimic despre cele două subiecte ale învățăturii lui Pavel: Isus și învierea.

Cât de recunoscători trebuie să fim pentru faptul că am fost binecuvântați cu adevărata lumină cu privire la Isus și la înviere! În Isus avem binecuvântarea pentru sufletele noastre astăzi, iar învierea ne vorbește despre binecuvântarea care aparține de lumea viitoare, fiindcă învierea Sa a inaugurat o nouă ordine de lucruri, aflată dincolo de puterea morții. Noi Îl cunoaștem pe Domnul Isus ca Mântuitor al nostru, care, în dragostea Lui, S-a dat pe Sine pentru noi la cruce. L-am primit ca Mântuitor al nostru, L-am recunoscut ca Domn și avem cunoașterea sigură a faptului că problema păcatelor noastre a fost rezolvată pentru totdeauna.

Nu numai că experimentăm binecuvântarea care ne aparține prin Domnul nostru Isus Hristos, ci Îl cunoaștem și pe Binecuvântător – pe Isus. Și acesta este un rod al învierii Sale, căci cum am fi putut să-L cunoaștem, dacă El n-ar fi înviat dintre cei morți? Poate am fi cunoscut lucruri despre El, însă acum Îl cunoaștem ca Obiect al afecțiunilor noastre, ceea ce constituie o dovadă clară că El a înviat. Avem lumină și putere prin Duhul cu privire la o sferă spirituală, cerească și eternă, în care va intra fiecare credincios la venirea Domnului. În timp ce așteptăm să intrăm în această sferă, ne bucurăm de ea în sufletele noastre încă de pe acum. Ce ființe privilegiate suntem! Fiindcă am crezut în Isus și în înviere, putem întoarce spatele la înțelepciunea lumii acesteia, care nu-L cunoaște pe Dumnezeu.

G. Davison

SĂMÂNȚA BUNĂ

Dacă este El Împăratul lui Israel, să Se coboare acum de pe cruce și vom crede în El!

Matei 27.42


Cuvintele oamenilor au străpuns ca săgețile (5)

Batjocura conducătorilor poporului nu a luat sfârșit, pentru că ei au mai avut ceva de spus: „Dacă este El Împăratul lui Israel”. Acesta a fost motivul învinovățirii aduse de ei când dregătorul roman a vrut să-L lase liber. Și deasupra crucii au fost scrise cuvintele: „Acesta este Isus, Împăratul iudeilor”. Acum parcă ar fi spus: Vei fi Împăratul, dacă vei face ce vrem noi! Deci: Coboară! Dovedește-ne, și Te vom recunoaște ca Împărat! Ce fel de împărat ar fi acela care ar face ce îi dictează alții?

Cu alte cuvinte, ei au spus: Fă o minune, și atunci vom crede. Punctul de pornire al credinței lor trebuia să fie ceva vizibil, evident. Dar credința despre care vorbește Biblia este tocmai contrariul: ea este o „convingere cu privire la lucrurile care nu se văd” (Evrei 11.1). Credința biblică se bazează pe Cuvântul lui Dumnezeu și recunoaște că Dumnezeu S-a descoperit în Isus Hristos și că învierea Sa Îl dovedește că este Fiul lui Dumnezeu. Credința biblică se încrede în Dumnezeu chiar și în lucrurile pe care nu le vede acum (Ioan 2.22).

Omul ar vrea să creadă, dar cu condiția să i se împlinească dorințele, să se facă minuni în viața lui, să aibă succes; vrea întâi să vadă și apoi să creadă. Dar Dumnezeu îi spune: Încrede-te în Mine, în Cuvântul Meu! Nu te baza pe ce este vizibil, ci pe Mine!

Citirea Bibliei: Geneza 1.1-19 · Proverbe 31.1-9

CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU PENTRU ASTĂZI

coordonatori Bob & Debby Gass

ÎNTREBĂRI CARE CER UN RĂSPUNS (1) – Fundația S.E.E.R. România

„Noi… aşteptăm… un pământ nou…” (2 Petru 3:13)


În următoarele zile vom medita la câteva întrebări sensibile care necesită răspuns corect.

Prima asemenea întrebare ar fi: „Ce părere aveți despre suferință – nu ne demonstrează ea oare că nu există un Dumnezeu iubitor?” Adam a fost pus în fața unei alegeri: să asculte de Dumnezeu sau să nu-L asculte. El a ales neascultarea și Dumnezeu a zis: „blestemat este acum pământul din pricina ta. Cu multă trudă să-ţi scoţi hrana din el în toate zilele vieţii tale” (Geneza 3:17).

Să reținem cuvântul „trudă.” Acum gândește-te câți oameni trăiesc cu boli precum Alzheimer, Parkinson, cancer, scleroză multiplă, boli de inimă, emfizeme și alte boli istovitoare. Putem noi spune că Dumnezeu a eșuat când a creat omul? Nu! Dar din nefericire, mulți oameni folosesc problema suferinței ca pe o scuză pentru a respinge orice idee despre Dumnezeu, când existența ei este exact motivul pentru care trebuie să credem în El. La început, Dumnezeu a creat oameni desăvârșiți, care au trăit într-o lume perfectă și lipsită de suferință – era raiul pe pământ. Dar când a intrat păcatul în lume, moartea și suferința au venit odată cu el.

Care este răspunsul suprem la această întrebare? Îl găsim în Biblie: „Dar noi… aşteptăm ceruri noi şi un pământ nou, în care va locui neprihănirea. De aceea, preaiubiţilor, fiindcă aşteptaţi aceste lucruri, siliţi-vă să fiţi găsiţi înaintea Lui fără prihană, fără vină, şi… în pace” (2 Petru 3:13-14). Suferința a atins apogeul atunci când Domnul Isus a spus: „S-a isprăvit!” Aceste cuvinte înseamnă „plătit integral.” Adică, atunci când Îl accepți pe Domnul Isus ca Mântuitor al tău, poți fi sigur că vei ajunge în cer după ce mori și vei trăi pe un pământ glorios, făcut din nou, fără păcat și fără suferință. „Lucruri pe care ochiul nu le-a văzut, urechea nu le-a auzit, şi la inima omului nu s-au suit, aşa sunt lucrurile pe care le-a pregătit Dumnezeu pentru cei ce-L iubesc” (1 Corinteni 2:9). Iar dacă nu ești sigur că lucrul acesta este adevărat și pentru tine, pune-ți încrederea în Domnul Isus, astăzi!


SCRIPTURILE ÎN FIECARE ZI

de Jean Koechlin

Ezechiel 34: 1-16


Acest capitol îi condamnă în modul cel mai sever pe păstorii cei răi (regi, căpetenii şi mai-mari ai poporului). Aceştia nu numai că nu au îngrijit de oile slabe, bolnave, rănite sau rătăcite, ci ei înşişi s-au îngrăşat pe socoteala turmei lui Israel. Fără teamă de Dumnezeu şi fără dragoste pentru popor, ei s-au comportat ca şi cum le-ar fi aparţinut, „domnind peste cei care le-au căzut la sorţi”, în loc să fie „modele pentru turmă” (citiţi 1 Petru 5.24).

În faţa acestei slăbiciuni totale, Domnul a decis să Se ocupe El Însuşi de oile Sale: „Iată, Eu Însumi, chiar Eu voi căuta oile Mele” (v. 11). Şi recunoaştem dragostea minunată a „Păstorului lui Israel” (Psalmul 80.1), accentuată prin contrast cu răutatea păstorilor celor răi. El promite că rămâne în mijlocul oilor Sale, că le va „scăpa”, că le va „aduna”, că le va duce „lângă râuri”, „într-o păşune grasă”, şi că le va face „să se odihnească în staul bun” (v. 13,14; comp. cu Psalmul 23). Cea pierdută va fi căutată, cea rătăcită va fi adusă înapoi în staul, cea rănită va fi îngrijită, iar cea bolnavă va fi întărită. Este vorba despre strângerea finală şi despre binecuvântarea lui Israel. Dar totodată, ce preţioasă imagine avem aici cu privire la grija plină de tandreţe a Domnului faţă de fiecare dintre răscumpăraţii Săi (citiţi 1 Petru 5.7)!

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: