Mana Zilnica

Mana Zilnica

5 Februarie 2022

DOMNUL ESTE APROAPE

Învingătorul nu va fi nicidecum vătămat de a doua moarte.

Apocalipsa 2.11


Promisiunile făcute biruitorilor (3) – Moartea a doua nu are nicio putere

Această promisiune trebuie să fi avut un ecou special în inimile biruitorilor din Smirna. Domnul Isus le-a spus că aveau să treacă printr-o perioadă de persecuție: „Iată, diavolul va arunca dintre voi în închisoare, ca să fiți încercați; și veți avea necaz zece zile” (Apocalipsa 2.10).

Omenește vorbind, este un lucru înfricoșător să te confrunți cu martirajul. Hristos le-a spus ucenicilor Săi să nu se teamă de persecuție: „Dar vă spun vouă, prietenii Mei: Nu vă temeți de cei care ucid trupul și, după aceasta, altceva nu mai pot face” (Luca 12.4). Împotriva celor credincioși, diavolul nu poate face mai mult decât să-i vatăme cu moartea fizică. Domnul Isus însă i-a asigurat pe credincioșii din Smirna, care aveau înaintea lor perspectiva morții fizice, că n-aveau să fie vătămați de moartea a doua.

Expresia „moartea a doua” este un alt fel de a descrie iadul („iazul de foc” – Apocalipsa 20.14,15). Credincioșii nu vor sta înaintea scaunului de judecată mare și alb. Ei nu vor veni la acea judecată, pentru că vor fi fost înviați și glorificați cu o mie de ani înainte: „Fericit și sfânt este cel care are parte de cea dintâi înviere: asupra lor, a doua moarte nu are putere” (Apocalipsa 20.6).

În timpul slujirii Sale de pe pământ, Domnul Isus a spus clar că cei care cred evanghelia nu vor ajunge la judecată (Ioan 5.24). Motivul pentru aceasta este că Domnul Isus a purtat judecata pentru ei – a suferit mânia lui Dumnezeu ca Înlocuitor al lor. Biruitorul este unul care a fost născut din nou și care a trecut din moarte la viață. Ceea ce era adevărat pentru biruitorii din Smirna este adevărat pentru orice credincios astăzi. Lăudat să fie Hristos!

B. Reynolds

SĂMÂNȚA BUNĂ

De trei ori pe zi îngenunchea, se ruga și Îl lăuda pe Dumnezeul lui, cum făcea și mai înainte.

Daniel 6.10


Rugăciunea pe genunchi

Rugăciunea este denumită respirația sufletului. În Cuvântul lui Dumnezeu suntem îndemnați la a stărui în aceasta: „Rugați-vă neîncetat” (1 Tesaloniceni 5.17).

Putem să ne rugăm în orice situație: când conducem mașina, când străbatem un drum sau când suntem treji noaptea. Să folosim ocaziile pe care ni le dă Domnul de a ne ruga! Să nu ne rugăm doar în vremuri dificile, ci și atunci când ne merge bine! Dar să urmăm, mai presus de toate, îndemnul Domnului de a ne ruga în „cămăruța” noastră, fără să fim deranjați de ceva (Matei 6.6)!

În Biblie sunt amintite de multe ori astfel de rugăciuni rostite pe genunchi. Mulți credincioși din Vechiul și din Noul Testament se rugau pe genunchi. Și despre Domnul nostru citim că îngenunchea și Se ruga. Astfel, îngenuncheați, exprimăm cel mai bine faptul că recunoaștem autoritatea lui Dumnezeu și că suntem dependenți de El și de ajutorul Său. De aceea, dacă sănătatea ne permite, este bine să ne rugăm cu regularitate pe genunchi.

Cu siguranță, nu ne vor lipsi subiectele de rugăciune dacă nu ne vom gândi numai la noi, ci îi vom avea în atenție pe frații noștri de credință, precum și întreaga lucrare a Domnului. „Aduceți cererile voastre la cunoștința lui Dumnezeu, prin rugăciuni și prin cereri, cu mulțumiri” (Filipeni 4.6).

Citirea Bibliei: Neemia 3.1-15 · Proverbe 11.10-19

CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU PENTRU ASTĂZI

coordonatori Bob & Debby Gass

CÂND NU ÎNȚELEGI CE SE ÎNTÂMPLĂ… – Fundația S.E.E.R. România

„Lucrurile ascunse sunt ale Domnului, Dumnezeului nostru, iar lucrurile descoperite sunt ale noastre…” (Deuteronomul 29:29).


Când nu înțelegi ce se întâmplă în viața ta, începe cu ceea ce știi în mod sigur – și anume, că Dumnezeu este bun în orice vreme, și că „bunătatea Domnului ţine în veci pentru cei ce se tem de El” (Psalmul 103:17). El nu este schimbător! El nu te binecuvântează astăzi, ca mâine să te blesteme! Nu, ci „Bunătăţile Domnului… se înnoiesc în fiecare dimineaţă” (Plângerile lui Ieremia 3:22-23). Însă există lucruri pe care Dumnezeu alege să ni le reveleze, și există „lucruri ascunse” pe care El decide să nu ni le descopere, pentru binele nostru.

Autoarea Beth Jones scria: „Dacă Dumnezeu ține un secret față de noi o face pentru binele nostru și pentru binele altora. De exemplu, El nu dezvăluie vinovăția noastră și nu divulgă păcatele noastre, defectele, necredința, poftele, egoismul sau mândria noastră altora. Când se întâmplă anumite lucruri, Dumnezeu știe de ce… Lucrurile ascunse sunt ale Domnului. Și când El ne descoperă ceva, o face pentru că dorește ca noi să umblăm în acel adevăr prin credință. De exemplu, El își revelează caracterul și voia în Cuvântul Său… ca noi să putem trăi prin credință – știind că El este bun, drept, iubitor, generos, milostiv, credincios, îngăduitor, răbdător… și că El ne mântuiește, ne vindecă, ne răscumpără, ne restaurează, ne sfințește și ne binecuvântează. Lucrurile descoperite ne aparțin. Când nu știm de ce, iată ce știm sigur! Cuvântul lui Dumnezeu este mai adevărat decât circumstanțele sau decât experiențele noastre, și pentru că El știe totul despre noi nu înseamnă că ne și spune totul. Știm totodată că atunci când lucrurile nu arată bine, Dumnezeu este în continuare bun. El ne dăruiește, nu ne ia; El ne binecuvântează, nu ne oropsește; și indiferent ce se întâmplă sau nu se întâmplă, la sfârșitul zilei – cu El noi suntem biruitori!”


SCRIPTURILE ÎN FIECARE ZI

de Jean Koechlin

Psalmul 71:17-24


Probabil că acest psalm a fost compus de David pe când fugea dinaintea fiului său, Absalom. De acum bătrân (v. 9,18), omul lui Dumnezeu este nevoit să treacă din nou prin „necazuri multe şi grele” (v. 20). El I se adresează lui Iahve: „Şi chiar până la bătrâneţe şi păr cărunt, Dumnezeule, nu mă părăsi” (v. 18). Isaia 46.4 aduce un răspuns divin la această rugăciune: „Până la bătrâneţe, Eu sunt acelaşi (sau: Eu sunt „EL” nume al lui Dumnezeu) şi până veţi încărunţi, eu vă voi purta”. Nu, Dumnezeu nu la părăsit pe slujitorul Său şi nu va părăsi niciodată pe niciunul dintre cei cărora le-a răscumpărat sufletul (v. 23; citiţi şi Psalmul 37.25), şi aceasta pentru că L-a abandonat pe Fiul Său pe cruce tocmai când El înfăptuia această răscumpărare. Dacă El este Dumnezeul tinereţii noastre ~ şi dorim ca acesta să fie şi cazul vostru, al tuturor, iubiţi tineri cititori ~ atunci să ne încredem în El, contând că El va fi Acelaşi pentru noi toată viaţa noastră.

Observaţi de câte ori autorul psalmului aminteşte şi preamăreşte dreptatea lui Dumnezeu (v. 2,15,16,19,24). Locuind într-o lume în care guverna un împărat al nedreptăţii (Absalom), lume care nu s-a schimbat nicidecum de atunci încoace, psalmistul, prin contrast, estimează întregul preţ al acestei dreptăţi a lui Dumnezeu. Ea va triumfa pe pământ atunci când împărăţia va fi dată Împăratului glorios ~ Celui despre care ne va vorbi Psalmul 72 (v. 1).

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: