Mana Zilnica

Mana Zilnica

7 August 2017

SCRIPTURILE ÎN FIECARE ZI

Volumul IV de Jean Koechlin

http://www.clickbible.org/meditatii-zilnice/scripturile-in-fiecare-zi/

 

Ioan 14:15-31

Isus este pe punctul de ai părăsi pe ucenicii Săi dragi, dar El nui va lăsa orfani. Le va trimite o Persoană divină pentru ai mângâia, pentru ai sprijini, pentru a le veni în ajutor (v. 16; vezi notă: Mângâietor, adică Ajutor, Susţinător). Este Duhul Sfânt care va fi nu numai cu cei credincioşi, ci şi în ei, pentru ai învăţa (v. 26). Domnul Îl numeşte un alt Mângâietor, pentru că El Însuşi rămâne Mângâietorul ceresc, Mijlocitorul înaintea Tatălui (1 Ioan 2:1; vezi notă: Mijlocitor, adică Apărător, Mângâietor).

Isus le face alor Săi alte trei promisiuni: viaţa nouă, izvorâtă din a Lui (v. 19); un loc special în dragostea Fiului şi a Tatălui pentru oricine îşi arată afecţiunea păzind poruncile Lui (v. 21,23); şi pacea, propria Sa pace (v. 27). Cât de adevărat este că El nu ne dă cum dă lumea! Lumea oferă puţin şi ia mult; ea distrage conştiinţa şi o ameţeşte asemenea unui calmant care ne amăgeşte pentru o clipă neliniştile şi agitaţiile sufletului; aceasta nu este însă decât o pace iluzorie. Ceea ce dă Isus satisface în întregime inima şi are caracter veşnic.

De asemenea, Domnul îi face pe ucenicii Săi să înţeleagă că adevărata dragoste pentru El nu trebuie să caute săL reţină cu egoism aici, jos, ci să se bucure de fericirea Lui (v. 28).

 

DOMNUL ESTE APROAPE – GBV

http://www.gbv.ro/meditatii-zilnice/domnul-este-aproape

 

„Dacă aș lua aripile zorilor, dacă aș locui la capătul mării, și acolo mâna Ta mă va conduce și dreapta Ta mă va apuca.” Psalmul 139.9,10

Și Iona s-a rugat Domnului Dumnezeului său din pântecele peștelui.
Iona 2.1

Psalmul 139 ne prezintă atributele Dumnezeului nostru. În versetele 1-6 se vorbește despre atotcunoașterea Sa – El cunoaște absolut orice lucru. În versetele 7-12 se vorbește despre atotputernicia Sa, iar în versetele 9 și 10, psalmistul, cu referire la omniprezența Sa, ne spune că și de ar fi să locuiască la capătul mării, chiar și acolo mâna lui Dumnezeu îl va conduce și dreapta Lui îl va apuca.

Există un exemplu în Scriptură despre cineva care a experimentat acest lucru? Da, este Iona! El a ajuns nu numai la capătul mării, ci chiar în pântecele unui pește! Acolo, Iona a fost lipsit de orice ajutor omenesc. Totuși, Domnul său cel mare avea să folosească această experiență pentru a-i restabili sufletul, așa cum Iona însuși declară în capitolul 2. Cu adevărat, în pântecele peștelui, Iona a experimentat mâna lui Dumnezeu care l-a condus și dreapta Lui care l-a apucat.

Cei mai mulți dintre noi nu vom experimenta niciodată ceea ce a experimentat Iona. Totuși, am trecut și noi poate prin momente când am simțit că suntem lipsiți de orice ajutor și compasiune din partea oamenilor, momente când am crezut că suntem la capătul mării. Oricum ar sta lucrurile, să fim siguri că Domnul este acolo. Chiar și în cele mai dificile împrejurări, mâna Lui este acolo pentru a ne conduce, și dreapta Lui pentru a ne apuca și a ne ține aproape de El. În curând, mâna Lui va șterge orice lacrimă din ochii noștri; până atunci, aceeași mână este suficient de puternică pentru a ne purta prin toate împrejurările.

K Quartell

 

SĂMÂNȚA BUNĂ

http://www.gbv.ro/meditatii-zilnice/samanta-buna

 

Apropiați-vă de Dumnezeu, și El Se va apropia de voi … curățiți-vă inima, oameni cu inima împărțită!
Iacov 4.8

Supraviețuirea familiei

Doi soți aveau o căsnicie destul de fericită. Într-o zi, stăteau la masă într-o atmosferă de bună dispoziție. La un moment dat, un șoricel trecu în fugă prin fața mesei. „L-ai văzut?”, zise bărbatul. „A luat-o la dreapta.” — „L-am văzut”, răspunse femeia, „dar n-a luat-o la dreapta, ci a luat-o la stânga”. — „Ba, la dreapta.” — „Ba, la stânga.” — „Nu, la dreapta a luat-o.” — „Nu, la stânga a luat-o.” Spiritele s-au aprins, cearta a luat proporții. A doua zi iarăși ceartă, a treia zi iarăși ceartă pe aceeași temă: șoricelul. Din ziua aceea n-au mai avut pace în casă. Nu mai puteau trăi împreună și astfel s-au despărțit. După câțiva ani, la intervențiile prietenilor, s-au împăcat. La prima masă pe care au luat-o din nou împreună, bărbatul zise: „Ce proști am fost! Ne-am distrus familia, ne-am făcut de râs în ochii lumii, ne-am despărțit pentru un șoricel care a trecut prin fața mesei și a luat-o la dreapta”. — „Iarăși începi? A luat-o la stânga, nu la dreapta!”, a sărit femeia ca arsă. Și iarăși a început cearta.

Singura soluție ca o familie să supraviețuiască în condițiile cele mai bune este să facă ce spune Inițiatorul familiei, Dumnezeu. Și Dumnezeu spune să ne apropiem de El. Prin Cuvântul Său ne dă sfaturile cele mai bune și pentru supraviețuirea unei familii.

 

CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU PENTRU ASTĂZI

coordonatori Bob & Debby Gass

www.fundatiaseer.ro

 

PRIMUL LUCRU DIMINEATA (1)

„În fiecare dimineaţă, El Îmi trezeşte urechea, să ascult cum ascultă nişte ucenici.” (Isaia 50:4)

     Iată o încredințare minunată din Cuvântul lui Dumnezeu (Isaia 50:4-5): „Domnul Dumnezeu Mi-a dat o limbă iscusită, ca să ştiu să înviorez cu vorba pe cel doborât de întristare. El Îmi trezeşte, în fiecare dimineaţă, El Îmi trezeşte urechea, să ascult cum ascultă nişte ucenici. Domnul Dumnezeu Mi-a deschis urechea, şi nu M-am împotrivit, nici nu M-am tras înapoi.”

Isaia a spus că Dumnezeu îl trezea în fiecare dimineață și îi spunea ce are de făcut în acea zi… și ce să le spună celorlalți! Nu era vorba de o „întâmplare neobișnuită”, se petrecea „în fiecare dimineață”! Poți să-ți imaginezi ce diferită ar fi ziua ta dacă ți-ai face timp să-L asculți pe Dumnezeu înainte de a te ridica din pat? Să remarcăm cuvântul „urechea.” Dumnezeu îți poate da pricepere referitor la ce trebuie să spui și să faci înainte de a ajunge într-o situație dată. El a spus: „Eu, Domnul, Dumnezeul tău, te învăţ ce este de folos, şi te călăuzesc pe calea pe care trebuie să mergi!” (Isaia 48:17).

Practic vorbind, El ne oferă tot ce avem nevoie pentru a fi biruitori astăzi. Iar dacă nu asculți, sau nu ești în locul potrivit, sau nu ai suficientă experiență în acest domeniu, Dumnezeu va lucra cu tine „în fiecare dimineață”… până vei învăța să-L recunoști și să reacționezi la vocea Sa. Ești surprins? N-ar trebui să fii! La urma urmelor, asta fac părinții buni care doresc ca urmașii lor să crească, să se maturizeze și să se bucure de  viață!


 

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: