Mana Zilnica

Mana Zilnica

6 August 2017

SCRIPTURILE ÎN FIECARE ZI

Volumul IV de Jean Koechlin

http://www.clickbible.org/meditatii-zilnice/scripturile-in-fiecare-zi/

Ioan 14:1-14

În capitolul 13 L-am văzut pe Domnul cum îi pregătea pe ai Săi ca să aibă încă de aici, de pe pământ, parte cu El (v. 8). El pleacă acum să le pregătească locul în Casa Tatălui Său; pentru aceasta, trebuie să meargă înaintea lor, cam în felul în care un stăpân al casei primeşte dispoziţiile Sale de a sosi la El înaintea invitaţilor. Biblia ne dă puţine detalii cu privire la cer. Ceea ce face însă fericită şederea acolo este prezenţa Domnului. Şi El Însuşi cere, pentru propria Sa bucurie, prezenţa alor Săi cu El.

Isus este singura Cale pentru a merge la Tatăl. El este Adevărul, este Viaţa. El na încetat nicio clipă săL descopere pe Tatăl în cuvinte şi în lucrări, de aceea, câtă durere Îi provoacă ignoranţa ucenicilor Săi! Nar putea El însă să ne spună şi nouă uneori: De atâta timp tu auzi vorbinduse despre Mine, citeşti Cuvântul Meu, cum de nu Mă cunoşti mai bine?

Orice veţi cere în Numele Meu, aceea voi face (v. 13), promite Domnul. În Numele Meu nu este o simplă formulă, ci implică faptul că El poate fi de acord cu cererile noastre. Rugăciunea noastră devine atunci cea a lui Isus, căreia i se va răspunde negreşit. Nu numai pentru că ne iubeşte, ci în primul rând pentru că este în joc gloria Tatălui! Ar putea avea El vreun motiv mai înalt?

DOMNUL ESTE APROAPE – GBV

http://www.gbv.ro/meditatii-zilnice/domnul-este-aproape

Care, fiind strălucirea gloriei Sale și întipărirea Ființei Sale și susținând toate prin Cuvântul puterii Lui, după ce prin Sine Însuși a făcut curățirea de păcate, S-a așezat la dreapta Măririi în cele înalte.
Evrei 1.3

Acest capitol ne prezintă măreția gloriei lui Dumnezeu manifestate în Fiul Său. În această epistolă nu este pus accentul pe harul smerit al lucrării Sale, ci pe măreția acestei lucrări. Ea este o lucrare vrednică de Cel a cărui demnitate este atât de mare. Gloria infinită a Persoanei Sale oferă o valoare infinită lucrării pe care a împlinit-o.

El Însuși este strălucirea gloriei lui Dumnezeu, așa cum lumina soarelui revelează minunata strălucire și căldură a lui. Domnul Isus nu doar reflectă acea lumină, ci El Însuși este strălucirea ei. El nu doar exprimă ceva cu privire la Dumnezeu, ci este expresia însăși a lui Dumnezeu. Este imposibil să exprimi într-un mod prea înalt măreția care Îi aparține. El este nu numai Creatorul tuturor lucrurilor, ci și Susținătorul lor, prin cuvântul puterii Sale. Fără exercitarea constantă a puterii Sale, nimic în acest univers n-ar putea fi menținut în existență.

Acest mare Creator și Susținător al universului a făcut prin Sine Însuși lucrarea de curățire a păcatelor, prin jertfirea Sa pe crucea Golgotei. Nimeni altul nu putea împlini o asemenea lucrare. El Se va bucura de gloria ei pentru toată eternitatea, împreună cu milioane de inimi pline de închinare la adresa Lui. Cât de potrivit este ca El să fie înălțat la dreapta Măreției, în ceruri! El S-a așezat acolo după ce a dobândit o biruință perfectă asupra întregii puteri a lui Satan și a răului, iar acum este Obiectul adorării celor ai Săi. Toată creația se va pleca înaintea Lui în cele din urmă.

L M Grant

SĂMÂNȚA BUNĂ

http://www.gbv.ro/meditatii-zilnice/samanta-buna

A venit un nor și i-a acoperit cu umbra lui; și din nor s-a auzit un glas care zicea: „Acesta este Fiul Meu preaiubit: de El să ascultați!”.
Marcu 9.7

Incomparabilul Hristos

Diferitele curente filozofice sau păreri omenești îi îndeamnă pe oameni să-L imite pe Dumnezeu, să urmeze rațiunea de a face binele. Un filozof își îndemna chiar discipolii să-și așeze înainte un om cu caracteristici deosebite, imaginându-și-l mereu lângă ei. Dar ceea ce idealul omenesc a produs, a fost în cel mai bun caz un model de imitație, iar admirația pe care acesta o inspira, nu a reușit să se transforme vreodată în realitate.

Dumnezeu însă L-a prezentat lumii pe Fiul Său, pe incomparabilul Hristos. El S-a dovedit capabil să acționeze asupra tuturor vârstelor, națiunilor, temperamentelor și condițiilor. El nu a fost numai Modelul cel mai înalt de virtute, dar și Dăruitorul puterii pentru practicarea ei, exercitând o influență atât de profundă, încât, pe drept cuvânt, se poate spune că simpla amintire a anilor Săi de viață pe pământ a făcut mai mult pentru transformarea omenirii decât toate expunerile filozofice și toate avertizările moraliștilor. Domnul Isus Hristos este Izvorul vieții veșnice și Inițiatorul oricărei lucrări bune și curate în viața creștină. Iată de ce Dumnezeu ne îndeamnă să privim la Fiul Său, să învățăm, să ascultăm de El și astfel să-L urmăm pe calea vieții veșnice!

CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU PENTRU ASTĂZI

coordonatori Bob & Debby Gass

www.fundatiaseer.ro

„NELINIȘTIT, IRITABIL SI NEMULTUMIT”

„Dă-mi această apă, ca să nu-mi mai fie sete…” (Ioan 4:15)

     În cadrul programului „Alcoolici anonimi” în doisprezece pași, cei ce caută vindecare sunt învățați că, atunci când devin „neliniștiți, iritabili și nemulțumiți”, îi paște pericolul de a se întoarce la drogul de care vor să scape… și care nu-i ajută!

De ce? Pentru că în fiecare dintre noi există un gol, de forma lui… Dumnezeu – pe care numai El îl poate umple!

Unii dintre noi încearcă să umple golul cu relații umane.

Domnul Isus a întâlnit o femeie care divorțase de cinci ori și la acel moment trăia în concubinaj. Conversația dintre ei s-a desfășurat astfel: „Oricui bea din apa aceasta, îi va fi iarăşi sete. Dar oricui va bea din apa pe care i-o voi da Eu, în veac nu-i va fi sete; ba încă apa pe care i-o voi da Eu, se va preface în el într-un izvor de apă, care va țâșni în viaţa veşnică.” „Doamne” I-a zis femeia „dă-mi această apă, ca să nu-mi mai fie sete…” (Ioan 4:13-15). Trupul îți spune când îți este foame și sete. La fel și sufletul – și dacă ești înțelept, vei asculta.

Singura dependență sănătoasă este dependența de Dumnezeu! Cu toții avem tendința de a răspunde dorințelor noastre firești, în loc să răspundem nevoilor sufletului. Așa că, ne întoarcem spre posibile răspunsuri, precum munca, relațiile, divertismentul.

Acum am mai adăugat unul – Internetul. Psihologii îi tratează deja pe unii dintre noi care suferă de „dependență de Internet”.

Regele David avea totul: putere, popularitate, plăceri și averi. Toate acestea l-au lăsat, însă, gol, așa că a scris: „Cum doreşte un cerb izvoarele de apă, aşa Te doreşte sufletul meu pe Tine, Dumnezeule!” (Psalmul 42:1).

Învață să recunoști când ești „neliniștit, iritabil și nemulțumit” – și atunci… caută-L pe Dumnezeu!


Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: