Mana Zilnica

Mana Zilnica

17 Iunie 2017

SCRIPTURILE ÎN FIECARE ZI

Volumul IV de Jean Koechlin

http://www.clickbible.org/meditatii-zilnice/scripturile-in-fiecare-zi/

Luca 20:19-40

La întrebarea perfidă pe care o pun aceste iscoade, Isus răspunde, ca de obicei, adresânduSe conştiinţei: Trebuie să dăm fiecăruia ce i se cuvine şi, în primul rând, lui Dumnezeu săI dăm ascultare şi cinste (Romani 13.7).

Cât despre saduchei, Domnul le demonstrează realitatea învierii în mod simplu, prin titlul pe care Dumnezeu Şil dă: Dumnezeul lui Avraam, Dumnezeul lui Isaac şi Dumnezeul lui Iacov (v. 37; Exod 3.6). Atunci când Domnul (Iahve) îi vorbea în felul acesta lui Moise, patriarhii de mult nu mai erau pe pământ. Însă El Se proclama întotdeauna ca fiind Dumnezeul lor. Pentru El, ei erau încă vii şi trebuiau să învieze. Aceşti oameni ai credinţei se ataşaseră de lucrurile promise dincolo de viaţa prezentă şi arătaseră că le aşteptau plini de siguranţă. De aceea se accentuează lui Dumnezeu nuI este ruşine să Se numească Dumnezeul lor (Evrei 11.1316).

Iubiţi credincioşi, să arătăm şi noi în jur, prin practică, faptul că avem o speranţă vie!

Fariseii şi saducheii sunt exponenţii a două tendinţe religioase care au existat în toate timpurile: pe de o parte formalismul legalist, ataşat de tradiţii, iar pe de altă parte, opusă acesteia, raţionalismul (sau modernismul) care pune la îndoială Cuvântul şi adevărurile lui fundamentale.

DOMNUL ESTE APROAPE – GBV

http://www.gbv.ro/meditatii-zilnice/domnul-este-aproape

Robul tău nu va mai aduce de acum ardere-de-tot și jertfă altor dumnezei, ci Domnului. În lucrul acesta să ierte Domnul pe robul tău: când stăpânul meu intră în casa lui Rimon, ca să se închine acolo, și se sprijină de mâna mea, mă închin și eu în casa lui Rimon: Domnul să ierte pe robul tău, te rog, în lucrul acesta, când mă închin eu însumi în casa lui Simon.
2 Împărați 5.17,18

Faptul că Naaman trebuia să-l însoțească pe stăpânul său în templul lui Rimon era o chestiune foarte serioasă. Orice purtare care implică greșeli de ordin moral, minciună sau conformitate cu motivațiile lumești nu poate fi niciodată tolerată. Conștiința lui Naaman era trezită și el era departe de a accepta compromisuri. Un om care mărturisea că nu există un alt Dumnezeu decât Iahve și că avea să se închine doar Lui nu putea accepta să aibă vreo parte în închinarea idolatră.

Prezența lui în casa lui Rimon era impusă de poziția oficială pe care o deținea. Aflați într-o astfel de situație, trebuie să procedăm la fel ca Naaman și să aducem orice acțiune înaintea Domnului, înainte de a ne angaja în ea, iar dacă acțiunea respectivă implică vreun rău, trebuie, cu orice preț, să renunțăm la ea.

Trebuie să fim ca Naaman. Conștiința lui era atât de delicată, încât simțea că orice lucru care părea rău era de netolerat. El vedea, de asemenea, că noua lui credință avea aplicație la orice sector al vieții sale, atât în viața privată, cât și în cea publică. Viața lui întreagă trebuia să fie angajată în slujba lui Dumnezeu.

A Edersheim

SĂMÂNȚA BUNĂ

http://www.gbv.ro/meditatii-zilnice/samanta-buna

„Nimeni nu poate sluji la doi stăpâni. Căci sau va urî pe unul și va iubi pe celălalt; sau va ține la unul și va nesocoti pe celălalt; nu puteți sluji lui Dumnezeu și lui Mamona.” Matei 6.24

Nestatornicia regelui

Sub influența surorii sale, Francisc I, regele Franței, a dat la început o atenție plină de simpatie predicării Evangheliei, dar a trebuit în curând să-și dea seama că avea de ales între calea Domnului și cea a lumii, că nu poate sluji la doi stăpâni. Regele însă avea un caracter nestatornic, schimbător. Un istoric spunea despre el: „Stăruința și hotărârea îi lipseau totdeauna; se lăsa condus de evenimente în loc ca el să le conducă. Fiind un mare iubitor de plăceri, refuzând să renunțe la viața lui dezordonată, regele s-a întors, știind acest lucru, de la calea mântuirii, pentru a urma calea pornirilor spre stricăciune”.

În spatele nestatorniciei regelui a stat satan care întotdeauna îndeamnă la rău. Nestatornicia cu privire la viața de credință înseamnă cel mai mare risc. Mântuitorul a spus: „Cine nu este cu Mine este împotriva Mea”. Stând în fața adevărului că Fiul lui Dumnezeu a murit pentru păcatele noastre, nu putem fi neutri. „… pentru că cine se îndoiește, seamănă cu valul mării, tulburat și împins de vânt încoace și încolo” (Iacov 1.6). De aceea, cititorule, nu fi nestatornic ca regele care și-a închis inima față de Evanghelie spre pierzarea lui!

CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU PENTRU ASTĂZI

coordonatori Bob & Debby Gass

www.fundatiaseer.ro

CONCENTREAZĂ-TE PE MISIUNEA TA

„Piciorul meu s-a ţinut de paşii Lui; am ţinut calea Lui, şi nu m-am abătut de la ea.” (Iov 23:11)

     Multe strădanii din viața noastră dau greș dintr-un singur motiv: țintă ratată. Ne lăsăm distrași. Ralph Waldo Emerson a spus: „Concentrarea este secretul puterii în politică, în război, în comerț; pe scurt, în gestionarea oricărei activități umane.”

Care este lucrul asupra căruia trebuie să-ți concentrezi atenția? Misiunea ta! Iar când faci o greșeală, nu o îndepărta. Nu încerca s-o aperi. Nu irosi bani mulți din cauza ei. După ce ai făcut o greșeală, recunoaște-o! Dacă trebuie, cere-ți iertare – de la Dumnezeu și de la persoana pe care ai rănit-o. Iar când poți, încearcă să aduci despăgubiri. Odată ce ai făcut aceste lucruri, concentrează-ți din nou atenția pe misiunea ta… și mergi mai departe! Uită-te țintă la ceea ce dorești să faci. Niciodată nu vei întâlni pe cineva care s-a concentrat asupra zilei de ieri și a avut o zi de mâine mai bună.

John Foster Dulles, Secretar de Stat sub președintele Eisenhower, remarca: „Măsura succesului nu este dată de o problemă greu de rezolvat, ci dacă e aceeași problemă cu care te-ai confruntat și anul trecut.” O problemă rezolvată este o rampă de lansare spre succesul de mâine, spre lucruri mai mari și mai bune. Cheia este concentrarea asupra lucrurilor pe care le înveți, nu asupra celor pe care le pierzi. Când faci lucrul acesta, deschizi ușa spre noi posibilități.

Norman Vincent Peale a spus: „Gândirea pozitivă reprezintă ceea ce gândești despre o problemă. Entuziasmul reprezintă ceea ce simți despre o problemă. Cele două laolaltă determină ce faci cu problema.” Și asta e ceea ce contează cu adevărat!

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: