Mana Zilnica

Mana Zilnica

22 Februarie 2017

SCRIPTURILE ÎN FIECARE ZI

Volumul IV

http://nowheresoonthere.blogspot.com

Psalmul 85

    Subiectul acestui psalm este iertarea pe care Dumnezeu o va acorda poporului Său, Israel. Credincioşii nu se îndoiesc nicidecum de bunătatea Lui, însă în acelaşi timp simt apăsarea dreptei Lui mânii împotriva poporului Său vinovat. Dumnezeu este bun – «nu va ierta El, în bunătatea Lui?». El este însă şi sfânt, drept şi adevărat – «atunci cum va putea trece El cu vederea un singur păcat?» Cu toate că aceste trăsături divine – bunătatea şi adevărul, dreptatea şi pacea – par imposibil de împăcat după părerea omului, totuşi ele „s-au întâlnit” (v. 10). La cruce, eu văd păcatul condamnat, dreptatea satisfăcută, harul curgând liber (Romani 5.21). Ce glorioasă armonie! Câte persoane, vai, nu cunosc nicidecum acest minunat punct de întâlnire de la cruce! îşi fac despre Dumnezeu o idee total greşită: fie văd în El un judecător sever, care-Şi provoacă bucuros creatura la suferinţă, fie, mai degrabă, şi-L imaginează un „Dumnezeu bun”, indulgent cu „micile păcate” şi uşor de mulţumit prin bunele intenţii şi prin strădaniile de a face bine. Ce gânduri greşite! Dumnezeul dreptăţii condamnă păcatul, orice fel de păcat, însă Dumnezeul dragostei îl iartă pe păcătos. Iar la cruce, locul unde s-a împlinit această lucrare, eu învăţ să-L cunosc pe acest Dumnezeu al dreptăţii şi al iubirii.

DOMNUL ESTE APROAPE – GBV

http://www.gbv.ro/meditatii-zilnice/domnul-este-aproape

Nimeni nu L-a văzut vreodată pe Dumnezeu; singurul Fiu, care este în sânul Tatălui, Acela L-a făcut cunoscut.
Ioan 1.18

Domnul este numit Fiu al lui Dumnezeu din diferite puncte de vedere. Este numit Fiu al lui Dumnezeu ca născut din fecioară – „Sfântul care Se va naște Se va chema Fiu al lui Dumnezeu” (Luca 1.35). De asemenea, este Fiu al lui Dumnezeu prin înviere (Romani 1.4). Acest aspect este adevărat și rămâne adevărat, deși alte revelații sunt făcute cu privire la calitatea Sa de Fiu divin. El este Fiul și totuși a dobândit numele de Fiu (Evrei 1.1-5). Matei și Marcu Îl prezintă prima oară ca Fiu la botezul Său. Luca merge înapoi și face acest lucru la nașterea Sa. Ioan merge încă și mai înapoi, în veșnicie, și Îl declară Fiu „în sânul Tatălui”. Fără îndoială că au existat diverse măsuri de înțelegere cu privire la Persoana Sa în cei care au avut de-a face cu El, însă aceasta nu afectează în niciun fel ceea ce știm despre El, că este Fiul aflat în sânul Tatălui, „viața eternă, care era la Tatăl și ni s-a arătat” (1 Ioan 1.2).

Nu trebuie să ne atingem de această taină scumpă. Trebuie să ne temem ca nu cumva să obstrucționăm lumina acelei iubiri în care sufletele noastre sunt invitate să umble. Trebuie să ne temem ca nu cumva să acceptăm vreo mărturisire de credință care ar jefui acel sân al Tatălui de bucuria sa inexprimabilă și care ne-ar spune că Dumnezeul nostru nu a cunoscut din eternitate bucuria de Tată și că Domnul nostru nu a cunoscut din eternitate bucuria de Fiu.

Odată am fost întrebat: «Nu a existat sânul Tatălui până când Pruncul nu s-a născut?». Sunt sigur că sânul Tatălui există din veșnicie – acea locuință eternă de care Fiul S-a bucurat dintotdeauna și care este mai presus de glorie, fiindcă gloria poate fi revelată, dar acesta, nu. Nu putem nicidecum să lăsăm ca astfel de adevăruri să fie tăgăduite.

J G Bellett

SĂMÂNȚA BUNĂ

http://www.gbv.ro/meditatii-zilnice/samanta-buna

Am văzut tot ce se face sub soare; și iată că totul este deșertăciune …
Eclesiastul 1.14

Căutătorii de aur

James Marshall era tâmplarul șef al fabricii de cherestea a lui John Sutter, situată pe albia unui râu, lângă localitatea Coloma. La 24 ianuarie 1848, el a descoperit granule de aur pe fundul apei. Deși Sutter și Marshall au căzut de acord să devină parteneri încercând să păstreze monopolul asupra descoperirii, au fost asaltați curând de aventurieri în căutarea aurului. Fermierii și-au abandonat plugurile pe câmp. Proprietarii de magazine și-au părăsit afacerile. Muncitorii au renunțat la locurile lor de muncă. Ce nu face omul când este vorba să câștige mai mult? Bărbații și-au părăsit casele și familiile și s-au alăturat goanei după aur. Diavolul era foarte activ, ca să distrugă familii întregi prin această goană după aur.

Căutătorii de aur s-au îndreptat spre vest în anul 1849. Unii au navigat spre California, alții s-au îndreptat pe jos, în căruțe sau pe catâri spre locul cu aur. A opta parte dintre cei care au plecat să caute aur în California, au murit pe drum. Putem să ne întrebăm împreună cu înțeleptul Solomon: „Ce folos are omul din toată truda pe care și-o dă sub soare?”. Toți se așteptau să devină bogați în momentul când vor pune piciorul pe pământurile Californiei. Ce au găsit acolo a fost mult diferit de ceea ce au sperat acești căutători de aur.

CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU PENTRU ASTĂZI

coordonatori Bob & Debby Gass

www.fundatiaseer.ro

CÂND TE CHEAMĂ DUMNEZEU (1)

„Sporiţi totdeauna în lucrul Domnului…” (1 Corinteni 15:58)

     Cariera ne-o alegem; chemarea – o primim din Cer! Cariera e ce facem noi pentru noi, chemarea e ceea ce facem pentru Dumnezeu. Cariera ne promite un statut, bani și putere; chemarea ne promite greutăți, suferință și onoarea de a fi folosit de Dumnezeu. Cariera se poate încheia cu pensionarea și cu niște acumulări, poate ceva avuții; chemarea nu se încheie decât când ai plecat în veșnicie. Cariera poate fi întrerupă de o serie de evenimente, însă chemarea o putem împlini cu ajutorul lui Dumnezeu chiar și în cele mai dificile împrejurări! Pentru unii oameni din Scriptură, ascultarea de chemarea lui Dumnezeu a însemnat sclavie, captivitate, exil sau moarte. Traiectoria carierei lor nu a fost promițătoare… și cu toate acestea și-au împlinit chemarea într-un mod neașteptat.

Chuck Colson, fondatorul organizației Prison Fellowship a avut cândva una dintre cele mai încurajatoare cariere din America. A avut acces la putere și influență la Casa Albă în timpul președintelui Nixon, și cu toate acestea a ajuns la închisoare. El a scris mai târziu: „Adevărata moștenire a vieții mele a fost cel mai mare eșec al meu: faptul de a fi fost-pușcăriaș. Cea mai mare umilire a mea – faptul că am stat în închisoare – a fost începutul celei mai fructuoase lucrări în care m-a folosit Dumnezeu! El a ales acea experiență care nu-mi aducea laude și a folosit-o spre slava Lui!” În providența Lui, Dumnezeu poate decide ca sfârșitul carierei să fie începutul chemării tale.

Așadar, indiferent ce te-a chemat Dumnezeu să faci, Biblia spune: „sporiţi totdeauna în lucrul Domnului, căci ştiţi că osteneala voastră în Domnul nu este zadarnică”.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: