Mana Zilnica

Mana Zilnica

16 Februarie 2023

DOMNUL ESTE APROAPE

[Ioram] era în vârstă de treizeci și doi de ani când a început să împărățească și a împărățit opt ani la Ierusalim. Și a murit fără să fi fost regretat și l-au înmormântat în cetatea lui David, dar nu în mormintele împăraților.

2 Cronici 21.20


Lecții din viața lui Ioram (4) – Domnul cântărește viața noastră

Sfârșitul vieții lui Ioram de asemenea este o ilustrare a felului cum Dumnezeu a cântărit întreaga lui viață. O domnie scurtă, de opt ani, însă ce urmări cumplite a lăsat ea! Ioram și-a omorât frații, a făcut ce era rău în ochii Domnului, Moabul s-a răzvrătit, la fel ca și cetatea preoțească Libna, poporul a fost condus în idolatrie, iar vrăjmașii au venit asupra lui Ioram, i-au luat averile, chiar și soțiile și fiii, cu excepția lui Ahazia, cel mai tânăr fiu al său, și a Ataliei, soția sa. În cele din urmă a fost lovit cu o boală incurabilă și a murit în chinuri grele. A murit fără să fie regretat și fără niciun fel de onoruri: „Poporul său nu i-a făcut ardere ca arderea pentru părinții săi” (2 Cronici 21.19).

Ce mărturie lăsăm în urma noastră așteptând venirea Domnului? Cum va cântări El viețile noastre? Nu putem răspunde cu precizie; nici apostolul Pavel n-a putut, ci a spus: „Cel care mă judecă este Domnul” (1 Corinteni 4.4). Totuși, el știa că Domnul avea să-l răsplătească: „De acum îmi este pusă înainte cununa dreptății, pe care mi-o va da Domnul, dreptul Judecător, în ziua aceea; și nu numai mie, ci și tuturor celor care iubesc arătarea Sa” (2 Timotei 4.8).

Să trăim în lumina aprobării finale a Domnului cu privire la viața noastră! Acum este timpul să trăim pentru El; ziua de mâine nu ne aparține! „Îndemnați-vă unii pe alții în fiecare zi, atât timp cât se spune «Astăzi!», ca niciunul dintre voi să nu fie împietrit prin înșelăciunea păcatului” (Evrei 13.13).

Dorința inimii noastre trebuie să fie aceea de a-L auzi pe Domnul cum ne spune cu cea mai mare bucurie: „Bine, rob bun și credincios, ai fost credincios peste puține lucruri, te voi pune peste multe; intră în bucuria domnului tău” (Matei 25.21).

A. Leclerc


SĂMÂNȚA BUNĂ

Atunci cei drepți vor străluci ca soarele în împărăția Tatălui lor.

Matei 13.43


Aurora boreală

Prietenul meu mi-a arătat câteva imagini impresionante din vacanța petrecută de el în Norvegia. Cu o dronă a filmat peisajele minunate, fiordurile, satele pitorești de pescari și rezervațiile naturale din Lofoten. A captat, de asemenea, aurora boreală, care este un fenomen optic ce constă într-o strălucire intensă, observată pe cerul nocturn în regiunile din apropierea zonelor polare, ca rezultat al impactului particulelor de vânt solar în câmpul magnetic terestru. Acestea întâlnesc atomi de oxigen și de azot în straturile superioare ale atmosferei pământului și în urma acestei coliziuni determină emisia de lumină vizibilă.

Când am văzut acel joc fascinant de culori, nu am putut să nu mă gândesc la versetul de astăzi. „Cei drepți”, despre care vorbește Domnul nostru aici, nu sunt acei oameni care se consideră mai drepți, mai buni decât alții de aceeași fire cu a lor sau care au fost canonizați de oficiali religioși. Nu, ci mai degrabă cei care „vor străluci ca soarele” sunt oameni care au înțeles că nu pot sta în fața lui Dumnezeu așa cum sunt și, prin urmare, au nevoie de iertare pentru vinovăția lor. Ei L-au acceptat pe Isus ca Salvator și Domn. Viața lor este strălucitoare, pentru că Îl cunosc și trăiesc lângă El.

Iar cel mai frumos lucru este încă în viitor: Împărăția Tatălui lor din ceruri. Dumnezeu Însuși Se va bucura atunci de strălucirea copiilor Săi, pentru că ei vor reflecta propria Sa glorie.

Citirea Bibliei: Exod 27.9-21 · Luca 11.1-13


CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU PENTRU ASTĂZI

coordonatori Bob & Debby Gass

CUM SĂ FII UN LIDER BUN! – Fundația S.E.E.R. România

„Domnul a vorbit lui Moise…” (Numeri 1:1)


Un lider bun este ca un căpitan priceput pe un vapor; el face planul în mintea sa pentru întreaga călătorie, înainte de a părăsi docul. El are o viziune clară a destinației, înțelege de ce este nevoie pentru a ajunge acolo, știe cine trebuie să fie la bord pentru a avea o călătorie plăcută, și identifică obstacolele cu mult înainte să apară la orizont. Și pentru că se pregătește bine, un lider bun își poate duce oamenii cam peste tot. Moise era un astfel de lider. El a petrecut 40 de zile în rugăciune și post pe munte, și nu a plecat până nu a înțeles ce dorește Dumnezeu de la el. Apoi s-a întors și a comunicat toate acestea poporului ca să participe la viziune. În cartea sa „Promisiuni zilnice pentru lideri”, Dr John C. Maxwell scrie: „Fiind un lider bun, Moise a organizat metodic taberele semințiilor lui Israel în pustie (vezi Numeri 2:34). Am face bine să învățăm să organizăm și noi așa cum a făcut-o el.

Iată pașii pe care trebuie să-i faci:

1) Acordă timp planificării și organizării. Stabilește-ți scopul primordial.

2) Înțelege unde ești înainte de a încerca să dezvolți o strategie.

3) Prioritizează nevoile și scopurile echipei, punând întrebările potrivite.

4) Scrie scopuri care sunt realiste, care se pot măsura și care sunt convingătoare.

5) Clarifică scopurile și comunică cu echipa.

6) Identifică posibilele obstacole. Stabilește-ți o abordare deschisă a planificării.

7) Stabilește un buget de cheltuieli și de timp, programând cât mai mult posibil și stabilind termene limită.

8) Studiază rezultatele. Evaluarea previne stagnarea și exagerarea.” Dacă îți dorești ca Dumnezeu să-ți binecuvânteze planul, trebuie să ai un plan pe care El să-l poată binecuvânta. Iar planul acesta trebuie să vină de la Dumnezeu Însuși! Așadar, vorbește cu Dumnezeu astăzi despre planul pe care Îl are El pentru viața ta!


SCRIPTURILE ÎN FIECARE ZI

de Jean Koechlin

Psalmul 135


Dacă Psalmul 134 nii înfăţişa pe slujitorii Domnului lăudânduL în Casa Lui, Psalmul 135 ne prezintă tema laudei lor: măreţul Nume al Domnului.

În Psalmul 133 era bine şi plăcut ca fraţii să locuiască uniţi împreună. Aici, în versetul 3, Domnul Însuşi este Cel găsit bun şi plăcut. Închinătorul „a gustat că Domnul este bun” (1 Petru 2.3). Oricât de scumpă ar fi comuniunea cu fraţii, nimic nu poate înlocui în suflet savoarea dragostei Domnului. Oare numai pentru a ne întâlni cu alţi creştini ne strângem în adunare? Sau mai degrabă pentru a ne bucura acolo de prezenţa binecuvântată a Domnului?

Domnul şi la ales pe Israel ~ ca de asemenea pe fiecare răscumpărat ~ „ca o comoară deosebită a Lui” (v. 4; comp. cu Matei 13.44) şi, pentru a-i câştiga sufletul, a pus în lucru mijloacele cele mai puternice (v. 512). Menţionaţi după un asemenea Dumnezeu, ce zadarnici şi ridicoli apar idolii lumii! Şi ce de plâns sunt „cei care se încred în ei”! (v. 18). A-L binecuvânta pe Domnul, care a devenit pentru noi Dumnezeul şi Tatăl Domnului nostru Isus Hristos, este privilegiul tuturor celor care se tem de El (v. 20; Efeseni 1.3).

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: