Mana Zilnica

Mana Zilnica

15 Februarie 2023

DOMNUL ESTE APROAPE

Pentru că cine a murit este îndreptățit față de păcat. Acum, dacă am murit împreună cu Hristos, credem că vom și trăi împreună cu El, știind că Hristos, fiind înviat dintre morți, nu mai moare: moartea nu mai are stăpânire asupra Lui.

Romani 6.7,8


Omul natural slujește păcatului, aceasta este starea sa, felul său; cât despre cel credincios, felul său de a fi este să nu slujească păcatului. „Pentru că cine a murit a fost îndreptățit față de păcat [eliberat de păcat].” Pentru unul care a murit nu mai poate fi vorba despre a păcătui, pentru că el este mort! Duhul Sfânt dă aici celui credincios o învățătură deosebit de importantă, o învățătură care în mod normal – și acest lucru este atât de puțin înțeles – trebuie să fie luată prin credință, la fel ca și adevărul despre mântuire. Ea se ocupă de un lucru care a fost îndeplinit independent de noi, despre o eliberare pe care Dumnezeu o atestă pentru cel credincios în același fel ca și iertarea păcatelor sale. Desigur că experiențele noastre practice par să o contrazică neîncetat, dar ea este într-o asemenea măsură în acord cu înțelepciunea și cu sfințenia lui Dumnezeu, încât celui care odată era sclav al păcatului îi pune la dispoziție harul de a împlini de acum înainte voia lui Dumnezeu.

În versetul 8, urmările celor prezentate până aici sunt extinse și către viitor. Și trupurile noastre vor avea parte de învierea morților. „Acum, dacă am murit împreună cu Hristos, credem că vom și trăi împreună cu El, știind că Hristos, fiind înviat dintre morți, nu mai moare: moartea nu mai are stăpânire asupra Lui.” Știind, pe baza convingerii din sufletele noastre, că Hristos, odată înviat dintre morți, a ieșit pentru totdeauna de sub puterea morții, pe care a învins-o, suntem pe deplin siguri prin credință că și noi vom trăi cu El. Această viață de înviere, care își găsește deja expresia într-o nouă umblare și care – bineînțeles că în imperfecțiune – este în conformitate cu umblarea lui Hristos, va fi desăvârșită doar în glorie, când vom sta înaintea lui Dumnezeu fără pată în „trupul, sufletul și duhul” nostru.

R. Brockhaus


SĂMÂNȚA BUNĂ

Voi locui în casa Domnului zile îndelungate.

Psalmul 23.6


Direct pe partea cealaltă

O fetiță era obișnuită să traverseze cimitirul satului pentru a ajunge repede acasă. Într-o zi a fost întrebată dacă nu îi este teamă când trece seara prin acel loc. „Nu”, a răspuns fetița, „casa mea este direct pe partea cealaltă”.

Ce se află pentru noi direct pe partea cealaltă a cimitirului, pe partea cealaltă a morții? Pentru mine, care mă încred în Hristos și în lucrarea Lui de răscumpărare, acolo se află casa Tatălui meu, locul de odihnă la Isus.

Într-un spital, o doamnă era pe moarte; dar fața ei strălucea când spunea: „Ieri mi-a fost foarte rău și am crezut că Domnul mă va lua la El. Dar mai durează puțin până ajung în cer. Acolo este patria mea!”. – Acel spital avea și un pavilion pentru nenumărați pacienți aflați în stadiul terminal al bolii. Un televizor le distrăgea atenția. Totul era făcut în așa fel, încât ei să poată fi preocupați cu altele și să nu trebuiască să se gândească la moarte. – Oare cine dintre acei bolnavi s-a întrebat dacă este pregătit să-L întâmpine pe Dumnezeu? Vor muri oare fără să aibă siguranța cu privire la acest lucru și fără să-și cunoască ținta? Poate au reușit să-și rezolve la timp toate treburile pământești, dar sunt ei în rânduială cu Dumnezeu?

Ce ne așteaptă „direct pe partea cealaltă a morții”? – Este și pentru dumneavoastră casa Tatălui, despre care a vorbit Domnul Isus Hristos (Ioan 14.2,3)?

Citirea Bibliei: Exod 26.31-27.8 · Luca 10.30-42


CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU PENTRU ASTĂZI

coordonatori Bob & Debby Gass

ADN-UL LUI DUMNEZEU SE AFLĂ ÎN CUVÂNTUL SĂU! – Fundația S.E.E.R. România

„Toată Scriptura este insuflată de Dumnezeu…” (2 Timotei 3:16)


Ai încercat vreodată, când era ger afară, să-ți sufli în mâini pentru a le dezmorți și încălzi? Cam asta se întâmplă atunci când meditezi la Cuvântul lui Dumnezeu, pentru că „toată Scriptura este însuflată de Dumnezeu.” Imaginează-ți că ești la o zi de naștere și invitații umflă baloane, pe care le sparg apoi cu acul. Un om de știință și-ar putea da seama care a fost balonul tău pentru că ADN-ul tău (configurația genetică ce te face să fii unic) se găsește în respirația ta. Acum aplică acest principiu la citirea Bibliei și vei înțelege cât este de vital pentru viața ta spirituală.

Apostolul Ioan ne spune: „Cuvântul era Dumnezeu” (Ioan 1:1), așa că de fiecare dacă când ingerezi Cuvântul lui Dumnezeu, ingerezi atributele Sale. De aceea, diavolul va încerca să te țină ocupat ca să nu ai timp sau chef pentru citirea Bibliei. Adevărul este că multe dintre problemele cu care ne confruntăm ar putea fi rezolvate sau eliminate complet dacă am avea într-adevăr o foame după Cuvântul lui Dumnezeu.

Patriarhul Iov a zis: „N-am părăsit poruncile buzelor Lui; mi-am plecat voia la cuvintele gurii Lui…” (Iov 23:12)

Ieremia, care a fost atât de sensibil și trist încât este cunoscut drept „profetul lacrimilor”, a spus: „Când am primit cuvintele Tale, le-am înghiţit; cuvintele Tale au fost bucuria şi veselia inimii mele…” (Ieremia 15:16).

Domnul Isus a experimentat toate încercările și problemele omenești posibile, și S-a confruntat chiar cu ispititorul. Care a fost secretul tăriei Lui? Isus Însuși ne spune (Matei 4:4): „Este scris: „Omul nu trăieşte numai cu pâine, ci cu orice cuvânt care iese din gura lui Dumnezeu.”


SCRIPTURILE ÎN FIECARE ZI

de Jean Koechlin

Psalmul 133, 134


Versetul 1 din Psalmul 133 ar trebui săşi poată găsi întotdeauna aplicaţie în Adunare şi în familiile noastre. Este aşa în această privinţă? Când fraţii locuiesc împreună în unitate, este un lucru bun şi plăcut pentru ei, însă întâi de toate pentru inima Tatălui. Membrii familiei lui Dumnezeu sunt uniţi între ei pentru că sunt legaţi de Aceeaşi Persoană, Hristos; ei formează un fel de margine a veşmintelor Lui: cea care este evidentă la El, aici, pe pământ (comp. cu Exod 28.33,34). El este în cer, adevăratul Aaron, Marele Preot; însă a dat Duhul Său care, asemeni „untdelemnului preţios”, coboară asupra fraţilor strânşi acolo unde Dumnezeu a poruncit binecuvântarea eternă (v. 3; Fapte 2.33; Efeseni 4.24).

Odată cu Psalmul 134, cel din urmă psalm al treptelor, răscumpăraţii poporului pământesc au ajuns la cea mai înaltă dintre cele cincisprezece trepte simbolizate prin tot atâtea cântări. Ei şiau atins ţelul dorit cu atâta înflăcărare: au trecut porţile Ierusalimului (Psalmul 122.1,2); se află în Casa Domnului.

Curând, răscumpăraţii Domnului vor atinge ţinta cerească: Casa Tatălui. Dar „acolo nu va fi noapte”, revelează Apocalipsa 21.25. Şi nicio îndemnare să aducă laude nu va fi necesară acolo. Acestea vor ţâşni spontan din toate inimile, când Îl vom vedea pe Isus faţă în faţă.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: