Mana Zilnica

Mana Zilnica

17 Februarie 2023

DOMNUL ESTE APROAPE

Ilie era un om cu aceeași fire ca noi și s-a rugat cu stăruință să nu plouă și n-a plouat pe pământ trei ani și șase luni.

Iacov 5.17


Iacov ne vorbește despre momentele tainice ale lui Ilie de rugăciune și de luptă, retras în munții Galaadului, unde, fără îndoială, a vărsat multe lacrimi din cauza stării deplorabile a lui Israel și unde, de asemenea, a fost întărit în duh pentru lucrarea pe care urma s-o facă.

Această împrejurare din viața profetului ne prezintă o lecție prețioasă, deosebit de folositoare. Trăim în timpuri de secetă spirituală. Starea Bisericii ne aduce aminte de acea vale a oaselor uscate din cartea profetului Ezechiel. Trebuie să suferim consecința nu doar a răului care a caracterizat veacurile trecute, ci și pe aceea a corupției din timpul de acum, în care feluritele rele ale lumii păgâne sunt acoperite cu mantaua mărturisirii creștine.

Iar când ne îndreptăm ochii către cei a căror cunoaștere a adevărului și a căror mărturisire înaltă ne-ar face să ne așteptăm la o mai sănătoasă și viguroasă activitate creștină, vedem, din nefericire, că această cunoaștere nu este decât o teorie rece și inactivă, lipsită de orice putere asupra simțămintelor. În această categorie există de asemenea unii asupra cărora adevărul lui Dumnezeu nu exercită nicio putere de atracție; ei cunosc atât de multe cu intelectul, încât nimic nu le poate fi prezentat cu care ei să nu fie deja familiarizați, ceea ce are drept consecință atitudinea inertă cu care ei ascultă orice prezentare a adevărului.

Într-o astfel de stare de lucruri, care este resursa celui credincios? Către ce se poate el îndrepta? Către rugăciune; către o rugăciune răbdătoare și perseverentă! Către comuniunea tainică și profundă cu Dumnezeu; către exercițiile de inimă reale și adânci în prezența Sa! La toate acestea nu putem ajunge decât printr-o recunoaștere onestă a stării noastre și a stării de lucruri din jurul nostru; și nu numai atât, ci putem astfel de asemenea obține puterea spirituală de a acționa pentru Dumnezeu, în mijlocul fraților noștri sau al lumii care ne înconjoară.

C. H. Mackintosh


SĂMÂNȚA BUNĂ

Oile Mele ascultă glasul Meu; Eu le cunosc și ele vin după Mine. Eu le dau viața veșnică; nicidecum nu vor pieri și nimeni nu le va smulge din mâna Mea.

Ioan 10.27,28


Pe cine urmăm?

Ce înseamnă astăzi să-L urmăm pe Fiul lui Dumnezeu? Desigur, nu înseamnă să mergem cu El prin țară, cum au făcut ucenicii când Isus a fost pe pământ.

La fel ca odinioară, condiția pentru a-L urma astăzi este să intrăm într-o legătură de credință cu El. Aceasta este întotdeauna o cotitură și înseamnă că nu mai vrem să trăim după gândurile noastre, ci Îl acceptăm pe Hristos ca Mântuitor și Domn în viața noastră.

Această legătură de credință cu Hristos este marcată de dragostea Lui; El ne-a iubit și astfel a murit pentru noi. Această dragoste atrage inimile credincioșilor și le încurajează să-L urmeze.

A-L urma înseamnă să ascultăm de Cuvântul Lui și să-l punem în practică, adică viața noastră să se ghideze după el. La aceasta S-a referit Isus când a spus că oile Lui ascultă glasul Său și Îl urmează.

În general, Hristos nu ne vorbește astăzi cu voce tare, ci prin Sfânta Scriptură, pe care El o face vie prin Duhul Său pentru inimile și situațiile vieții noastre. Dacă citim regulat Biblia și Îl rugăm pe Domnul să ne ajute să o înțelegem, glasul lui Isus, al Păstorului cel bun, ne va fi familiar.

Urmându-L pe Domnul putem gusta în fiecare zi dragostea veșnică a lui Dumnezeu: „Te-am iubit cu o iubire veșnică; de aceea te-am atras cu bunătatea Mea!” (Ieremia 31.3).

Citirea Bibliei: Exod 28.1-14 · Luca 11.14-28


CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU PENTRU ASTĂZI

coordonatori Bob & Debby Gass

NU AMÂNA! – Fundația S.E.E.R. România

„Moise a zis lui Faraon: „…când să mă rog Domnului pentru tine?” El a răspuns: „Mâine…” (Exodul 8:9-10)


Fiecare urgie pe care a trimis-o Dumnezeu peste Egipt a ridiculizat pe unul dintre zeii lor. De exemplu, egiptenii se închinau unei zeițe cu cap de broască, așa că Dumnezeu le-a trimis multe broaște. În cele din urmă, Faraon l-a chemat pe Moise și i-a zis: „Bine, mă dau bătut.” Dar când Moise l-a întrebat: „Când vrei să te scap de broaște?” răspunsul lui Faraon a fost șocant; el a spus: „Mâine.” Probabil a fost nebun! De ce să mai aștepți până a doua zi ca să scapi de năpastă? Însă și noi facem la fel, nu-i așa? Stăm pe gânduri și amânăm schimbările, deși știm că vor fi bune pentru noi.

De ce? Pentru că suntem nepăsători sau avem o atitudine sau o stare de letargie. Poate ne este frică pentru că nu știm ce vor aduce schimbările, sau suntem prea mândri și încăpățânați. Oricare ar fi motivul – amânăm! Inginerii de la NASA ne spun că cea mai mare parte a combustibilului care este folosit la lansarea unei rachete este ars în primele câteva secunde ale ridicării sale de la sol. E nevoie de o energie și de o propulsie enorme pentru a mișca racheta de pe rampa de lansare. Dar odată ce s-a pus în mișcare și se îndreaptă spre orbită, ea are nevoie de mult mai puțin combustibil, și este mai simplu de controlat și de direcționat. A învins inerția.

La fel este și în cazul nostru, nu-i așa? Una e să știi că Dumnezeu îți poate rezolva problema și-ți poate schimba viața, și e cu totul altceva să-ți învingi inerția și să-L lași s-o facă acum! Noi tot spunem: „Cândva, într-o zi…” Adevărul este că Isus Hristos are puterea de a face schimbări în viața ta astăzi! El îți va da puterea de a începe și puterea de a continua. Nu este prea târziu. El poate să-ți refacă viața. Așadar, Cuvântul lui Dumnezeu pentru tine astăzi este acesta: nu amâna!


SCRIPTURILE ÎN FIECARE ZI

de Jean Koechlin

Psalmul 136


Toate căile lui Dumnezeu cu privire la făptura Sa au un singur şi acelaşi motiv: bunătatea Lui care rămâne pentru totdeauna. Ea se vede în primul rând în „minuni mari” împlinite în favoarea omului, chiar înainte ca acesta să fi existat, atunci când Dumnezeu crea mediul propice vieţii şi existenţei lui (v. 49) aşa cum o mamă, înainte de naşterea copilului, pregăteşte cu grijă cadrul în care acesta urmează să fie primit, precum şi toate obiectele care-i vor fi necesare.

Începând cu versetul 10 putem vedea strălucind dragostea lui Dumnezeu în lucrarea răscumpărării. Ea este ilustrată prin ieşirea din Egipt şi intrarea lui Israel în Canaan. „Şi-a amintit de noi în înjosirea noastră”, pot cânta toţi răscumpăraţii cu recunoştinţă (v. 23).

Expresia „Bunătatea Lui rămâne pentru totdeauna” apare în mod surprinzător şi la sfârşitul versetelor 10, 15, 1720. Să nu uităm însă că până şi pedepsirea celor răi este legată de planurile dragostei lui Dumnezeu pentru ai Săi, ca şi binecuvântarea lumii viitoare. Aşa se explică, de asemenea, teribilele versete 8 şi 9 din Psalmul 137. Oamenii vorbesc de „bunul Dumnezeu” cu prea multă nesocotinţă. De ar putea să reflecteze la semnificaţia acestui adjectiv, confirmată de mărturii atât de răsunătoare, ~ şi apoi să răspundă la o asemenea iubire!

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: